Smittevernet i USA: Ingen registrering av naturlig immunoverføring av covid-19

Senteret for smitteverns (CDC's) hovedkvarter i Atlanta, Georgia, fra et lagret foto. Foto: Tami Chappell/Reuters
21. november 2021

Sentrene for smittevern i USA (CDC) sier at de ikke har noen dokumentasjon for at naturlig immune overfører viruset som forårsaker COVID-19.

I høst mottok CDC en forespørsel fra en advokat, på vegne av «Informed Consent Action Network for documents» "som ønsket informasjon om et hvert dokumentert tilfelle av en person som: (1) aldri har mottatt noen COVID-19-vaksine, (2) en gang har blitt smittet av COVID-19, blitt frisk og senere har blitt smittet igjen og (3) har overført SARS-CoV-2 til en annen person mens personen var smittet på ny."

SARS-CoV-2 er et annet navn for KKP (Det kinesiske kommunistparti)-viruset som forårsaker COVID-19.

Folk som har kommet seg igjen etter COVID-19, er også kjent for å bære en viss grad av naturlig immunitet overfor viruset.

I et nylig offentliggjort svar datert den 5. november 2021 sa CDC at de ikke har noen dokumentasjon som svar på anmodningen. CDC bekreftet til Epoch Times at deres nød-operasjonssenter ikke fant noen svar på forespørselen.

Selskapet unnlot å si om det var funnet noen dokumentasjon mellom 5. og 12. november 2021, idet de påla Epoch Times å sende en formell forespørsel i henhold til Loven om fri informasjon for å få den siste informasjonen. Epoch Times har etter dette sendt en slik formell forespørsel.

"Man kan anta at hvis CDC vil knuse de sivile og individuelle rettighetene til de med naturlig immunitet ved å få dem utvist fra skoler, avsatt fra arbeidsplasser, separert fra militæret og verre, ville i så fall CDC ha bevis for i det minste ett tilfelle av at en uvaksinert og naturlig immun person som overfører COVID-19-virus til et annet individ. Dersom man antar dette, vil man ta feil", sa Aaron Siri som er advokaten som søkte etter dokumentasjon på vegne av nettverket i en blogg.

CDC's avsløringen førte til respons fra flere medisinske eksperter, inkludert Johns Hopkins' dr. Marty Makary. Han sa at det understrekte hvor lite dataselskapet har frigitt angående de som har blitt friske. Makary oppfordret CDC til å lage data på enhver person som blir syk flere ganger og som har resultert i sykehusinnleggelse eller død. Han oppfordret CDC til å frigjøre disse dataene, inkludert informasjon om pasientene hadde andre sykdommer eller ei.

"CDC bør være transparent med data om de naturlig immune personene. I stedet får vi på denne måten et glimt av spørsmålet relatert til FOIA", skrev han på Twitter (FOIA er Loven om innbyggernes rett til informasjon i USA - red.anm).

CDC setter opp få strenge regler, men deres retningslinjer har vist seg å ha meget stor innflytelse under COVID-19-pandemien. Så og si alle offentlige tjenestemenn som har innført regler om vaksine, har fjernet muligheten til folk å nekte å ta vaksinen hvis de kan bevise at de har hatt COVID-19 og blitt friske igjen. Mange nevner CDC som årsaken til det.

Tjenestemenn over hele landet har oppfordret folk til å bli vaksinerte ved å påstå at det vil beskytte de som er rundt dem.

"Å ta vaksine er den beste måten å beskytte deg selv og andre rundt deg på, særlig etter som den mer smittsomme Delta-varianten sprer seg rundt i landet", sa Dr. Rochelle Walensky som er direktør i CDC, i en uttalelse i sommer.

Rett etterpå sa hun likevel at vaksinene "ikke lenger kan forhindre overføring av viruset" i et tv-intervju.

Mer enn hundre studier gir støtte for at naturlig immunitet med stor sannsynlighet gir lignende eller bedre beskyttelse sammenlignet med COVID-19-vaksiner. Dette inkluderer en reell, virkelig-verden-studie fra Israel. Men selskapets offisielle talspersoner har fremmet to av sine egne studier idet de argumenterer for at selv de som har naturlig immunitet, bør vaksineres. De påstår at det ikke er bevist at naturlig immunitet er like varig som vaksinasjon.

Eksperter er delte i denne saken. Noen har uttrykt enighet med CDC, mens andre har sagt at de med naturlig immunitet bør vurdere å få en enkelt-dose med vaksine. Atter andre har anbefalt at nesten ingen av de med naturlig immunitet, bør få vaksine.

CDC slo i en kort briefing, som ble frigitt tidligere denne måneden, fast at naturlig immunitet og vaksiner gir immunitet i minst seks måneder. De sa ikke noe om overførbarhet av virus i denne briefingen.