Kina perfeksjonerer tekno-totalitarisme for eksport rundt i hele verden

Formann i utvalgskomiteen for Det kinesiske kommunistpartiet i USA, republikaner Michael Gallagher (R-Wis.), taler under et tverrpolitisk møte om KKP’s trussel mot religionsfrihet. Washington den 12. juli 2023. Foto: Madalina Vasiliu/The Epoch Times
23. juli 2023
AD

WASHINGTON— Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) forsøker å perfeksjonere et teknototalitært regime for eksport til resten av verden, ifølge republikaneren Mike Gallagher (R-Wis.).

Regimets stadig sterkere undertrykkelse av tro ble lagt under lupen ved en konferanse som lovgiveren ledet den 12. juli. En viktig sak, ifølge Gallagher, som leder komitéen angående KKP, og andre deltakere er at slike overgrep ikke slutter ved Kinas grenser.

"Gjennomgående har vi sett at Det kinesiske kommunistpartiet øver press ved å utnytte tilgang til markeder og deres økonomiske makt for å tvinge amerikanske og internasjonale selskaper", fortalte Gallagher til NTD, Epoch Times sitt søster-media-selskap.

Han kom med kommentaren som svar på et spørsmål om en rettssak mot Cisco Systems, der den California-baserte teknogiganten beskyldes for å ha hjulpet Beijings regime med forfølgelse av den åndelige gruppen Falun Gong, en gruppe som oppmuntrer folk til å leve etter de universelle prinsippene sannhet, medfølelse og toleranse.

Cisco skal ha gitt regimet teknologi og komponenter fra USA som gjør det mulig for dem å bygge opp et enormt overvåkingsnettverk. Mange Falun Gong-utøvere, inkludert en innbygger i USA, har påstått at dette systemet har resultert i at Falun Gong-aktiviteter er blitt sporet på nettet og ført til arrestasjon og tortur av Falun Gong-utøvere i Kina.

CHINA-TECHNOLOGY-SECURITY
Overvåkingskameraer i Hangzhou i provinsen Zhejiang i Kina den 29. mai 2019. Foto: STR/AFP via Getty Images

"Det teknototalitære regimet som KKP perfeksjonerer i Kina, vil ikke bare forbli der", sa Gallagher. "Det er en modell de i økende grad ønsker å eksportere til hele verden, så vi overveier en rekke lover for å motvirke det."

Ved konferansen fortalte også kinesiske kristne, tibetanere og uighurer om deres lidelser utført av KKP’s offisielle tjenestemenn. I noen tilfeller, som for pastor Pan Yongguang, fortsatte han og familien å lide, selv etter at de flyktet fra Kina.

Epoch Times Photo
Pastor Pan Yongguang ved "Mayflower Church" i Kina som ble innvilget asyl i USA i april 2023, taler under en konferanse for ulike trosretninger angående Det kinesiske kommunistpartiets trussel mot religionsfrihet. Washington den 12. juli 2023. Foto: Madalina Vasiliu/The Epoch Times

Pan og flere medlemmer av Mayflower Church i byen Shenzhen forlot Kina i oktober 2019. Etter ankomst til Sør-Korea mottok mange i gruppen truende telefonoppringninger fra KKP-tjenestemenn som krevde at de måtte returnerte til Kina. Medlemmer ble også forfulgt i Thailand av mistenkte KKP-agenter. Samtidig ble slektninger i Kina utsatt for trakassering og avhør, sa Pan under høringen.

I februar, fortalte han, dro kinesiske politimenn til konens foreldre i Hunan-provinsen i Kina. De prøve å overtale dem til å oppfordre Pan til å returnere. Stresset ved utpressing og bekymringer for de eldre foreldrenes helse var årsak til at konen fikk hjerteinfarkt.

"Det kinesiske kommunistpartiet ønsker å dominere verden. Dersom de oppnår målene sine, vil det som skjer i Kina nå, skje rundt i hele verden", sa republikaner Carlos Giménez (R-Fla.), medlem av "House’s China Committee", til Epoch Times.

Epoch Times Photo
Republikaner Carlos Giménez (R-Fla.) taler ved en politisk tverrfaglig konferanse om Det kinesiske kommunistpartiets trussel overfor religionsfrihet. Washington den 12. juli 2023. Foto: Madalina Vasiliu/The Epoch Times

Han pekte på Hong Kong der myndighetene arresterte og senere bøtela kardinal Joseph Zen, 91 år, på grunn av et støttefond for pro-demokratiske demonstranter. Tilfeller som dette viser hvor viktig det er å protestere mot regimets overgrep, sa Mr. Giménez. Fordi det som skjer i Kina akkurat nå, kan en dag "skje med deg".

"Du må være underdanig overfor Det kinesiske kommunistpartiet", og hvis "du utgjør en trussel ... på noen måte, vil du bli forfulgt, du vil sitte i fengsel, og noen ganger kan du til og med miste livet".

Flere nåværende og tidligere offentlige talspersoner for religionsfrihet fra USA, har allerede satt lys på lobbyvirksomheten som skjer på vegne av Kina. Den har nådd frem til Washington. Eksempler på det er rapporter om store firmaer som Nike og Coca-Cola som har prøvd svekke lovgivning som forbyr import fra Xinjiang på grunn av tvangsarbeid.

Myndighetene i USA må være mer oppmerksomme på slike lobbyvirksomheter og stoppe multinasjonale selskaper fra å bistå regimets undertrykkelse, ifølge Frederick Davie, nestleder i "U.S. Commission on International Religious Freedom".

Dr. Weldon Gilcrease, onkolog ved "University of Utah", fortalte Epoch Times tidligere at lederne for skolens helseforsikringssystem hadde med vilje avslått internasjonalt å ta til orde mot tvungen organhøsting av frykt for økonomisk gjengjeldelse fra Beijing.

Epoch Times Photo
Frederick Davie, nestleder for "U.S. Commission for International Religious Freedom", strategisk rådgiver for presidenten ved "Union Theological Seminary" i New York, taler under en tverrfaglig konferanse for ulike former for tro, angående Det kinesiske kommunistpartiets trussel overfor religionsfrihet. Washington 12. juli 2023. Foto: Madalina Vasiliu/The Epoch Times

For Davie som tidligere i diskusjoner ga uttrykk for bekymring for at KKP bruker bilateral, akademisk partnerskap for å skape USA-institusjoner som er "immune overfor overgrepene", var hendelsen et eksempel.

"Det beviser bare poenget om graden av innflytelse som den kinesiske, økonomiske rekkevidden har rundt i verden og i USA", fortalte han til Epoch Times.

USA’s forbrukere har også en rolle å spille, bemerket Tony Perkins, tidligere leder for den tverrpolitiske religionsfrihets-kommisjonen og president for "Family Research Council".

"Kina er faktisk mer undertrykkende i dag enn de var for tjue år siden. De har råd til det, fordi USA’s forbrukere finansierer undertrykkelsen", sa Perkins.

Epoch Times Photo
Tony Perkins, president for "Family Research Council", taler ved en tverrpolitisk konferanse om Det kinesiske kommunistpartiets trussel mot trosfrihet. Washington den 12. juli 2023. Foto: Madalina Vasiliu/The Epoch Times

Etter hans mening bør USA "ikke ha noen økonomiske transaksjoner" med Kina før menneskerettighets-situasjonen endres.

"Amerikanere har blitt avhengige av billige varer; det er et svært materialistisk samfunn. De må likevel forstå at fortjenesten fra det kommer tilbake i form av påvirkning på politikken, både her og utenlands", sa han til Epoch Times.

"I vår familie leser vi på etikettene om hvor ting blir produsert. Vi gjør alt som er mulig for å la være å kjøpe produkter fra Kina, og vi oppmuntrer andre til å gjøre det samme."

Ad i artikkel – AdSense
AD