10 matvarer du ikke bør oppbevare i kjøleskap

Forskjellige typer matvarer trives best i ulike temperaturer. Kanskje legger vi for sikkerhets skyld det meste i kjøleskapet på grunn av holdbarheten. Men vet du mer om hvor matvarene har det best, får vi ikke bare bedre holdbarhet, smak og næring, men sparer også plass i kjøleskapet.

  1. Brød

Ikke legg brødet i kjøleskapet. Det blir mye raskere gammelt der. Derimot er det greit å fryse brødet.

Unngå å oppbevare brød i kjøleskapet fordi mykt brød raskt blir fort smuldret og tørt.
  1. Basilikum

Oppbevar ikke basilikum i krukke i kjøleskapet. Den kan settes på kjøkkenbenken eller du kan skjære av stilkene og sett dem i et glass vann.

  1. Kaffe

Oppbevar aldri kaffe i kjøleskapet fordi kaffen absorberer alle slags smaker og bryter til og med ned kaffebønnene. Kaffe bør i stedet oppbevares i en lufttett boks.

  1. Hvitløk

Du skal aldri oppbevare hvitløk i kjøleskapet fordi de begynner å vokse og smaker riktig bittert.

  1. Honning

Når du har oppbevart honning i kjøleskapet, vil den krystallisere seg og stivne. Honningen holder seg godt i romtemperatur.

Oppbevar gjerne honning i romtemperatur på kjøkkenbenken eller i kjøkkenskapet. Unngå kjøleskap eller en fuktig kjeller fordi honningen er hygroskopisk og absorberer lett fuktighet og lukt.
  1. Paprika

Paprika bør oppbevares kjølig, men unngå å plassere den for kaldt. Etter to uker i kjøleskap med 5 grader, kan paprikaen skades av kulden, spesielt den grønne. For best resultat oppbevarer du paprika i en pose i kjøleskapet med en temperatur mellom 7 og 12 grader.

  1. Melon

Hvis melonen ikke er oppskåret, må den ikke oppbevares i kjøleskapet. Å oppbevare melon i kjøleskapet hemmer modningen av melonen. Hvis du har en umoden melon, legges den i en brun papirpose. La den ligge på kjøkkenbenken til den er moden. Men når du har skåret i den, kan den settes i kjøleskapet.

Hvis melonen ikke er oppskåret, oppbevares den ikke i kjøleskapet.
  1. Løk

Løk skal oppbevares tørt, kjølig og mørkt. Den skal aldri ligge i plastpose og heller ikke i et fuktig kjøleskap. La den stå framme på benken eller aller best på et sted der det er litt mørkt. Er løken delt, bør den oppbevares i kjøleskapet.

  1. Tomater

Unngå å oppbevare tomater i kjøleskapet fordi de risikerer å miste smak og modning. Plasser i stedet tomatene i en skål eller på et bord med tilstrekkelig luft mellom. De trives ikke med for tett oppbevaring.

Unngå å oppbevare tomater i kjøleskapet fordi de risikerer å miste smak og modning.
  1. Olivenolje

Olivenolje bør heller ikke oppbevares i kjøleskap fordi den rike smaken i oljen vil avta.

 

Ad i artikkel – AdSense
AD