Ted Cruz: "Dette er en invasjon"

Den republikanske senatoren Ted Cruz (nummer to fra venstre) her på vei til en pressekonferanse den 11. mai 2023 i Brownsville i Texas. Foto: Andrew Caballero-Reynolds/AFP via Getty Images
21. mai 2023
AD

«Title 42»-loven ved USA’s sørlige grense utløp nylig. I denne anledningen besøkte den republikanske senatoren Ted Cruz delstaten Texas. Han mener at Biden-administrasjonens beslutning om å åpne grensen, er fattet «med hensikt» og at tilstrømningen av migranter er «intet mindre enn en invasjon».

Senere samme kveld besøkte Cruz byen Brownsville i Texas hvor han arrangerte en pressekonferanse om grense-krisen.

Han anklager Biden-administrasjonen for å ville øke antallet migranter som krysser grensen til USA og mener at «vi er vitne til en parodi» ved grensen.

Han kunne fortelle at grensetjenestemenn pågrep 10.000 personer ved grensen i løpet av en dag, og dagen etter ble like mange pågrepet. Dette er "det høyeste antallet i historien".

Han fortalte også at på mindre enn en måned har "over 35.000 venezuelere tatt seg illegalt over grensen, akkurat her."

– Hver dag støter vi på 90-100 kinesiske borgere. De blir smuglet inn av meksikanske narkotikakarteller, tilføyer han.

 – Jeg må si at jeg er opprørt fordi dette skjer med hensikt.

«Title 42» som ble introdusert i forbindelse med pandemien under Trump-administrasjonen, innebar at amerikanske grensemyndigheter raskt kunne deportere ulovlige migranter.

Nå som loven opphører, har Det hvite hus i stedet innført «Title 8» som betyr at migranter har mulighet til å søke om asyl. Loven innebærer imidlertid at du kan varetektsfengsles i fem år og dømt for lovbrudd dersom du ikke søker asyl på en godkjent måte.

Det økte antallet migranter som krysser grensen til USA, er noe Cruz er opprørt over.

– Dette er en beslutning tatt av president Joe Biden, Kamala Harris og demokrater i kongressen for å åpne grensen for det som er intet mindre enn en invasjon.

Han lurer også på hvorfor Biden, Harris, Elizabeth Warren og Alexandra Ocasio-Cortez ikke er ved grensen.

– Fordi de ikke bryr seg om de døde kroppene, sa Cruz.

Han sa at han for en måned siden spurte USA’s innenriksminister, Alejandro Mayorkas, om hvor mange migranter som hadde omkommet det siste året da de krysset grensen ulovlig til USA. Ifølge senatoren hadde Mayorkas svart at han ikke vet antallet.

– Tallet er 853, men han orker ikke å bry seg om det, sa Cruz og tilføyde at USA «er vitne til moderne slaveri».

Siden Joe Biden tiltrådte som president tidlig i 2021, har antallet migranter som kommer inn i USA, økt kraftig.

Ifølge statistikk fra det amerikanske toll- og grensevaktbyrået CBP, krysset 2,3 millioner mennesker den sørlige grensen i tidsrommet oktober 2021 til september 2022. Fra oktober 2022 til mars 2023 registrerte grensemyndighetene over 1,2 millioner mennesker. Bare i mars i år krysset 191.000 migranter grensen.

«I stedet for å beskytte landet vårt, åpner Joe Biden slusene på vår sørlige grense», skrev Texas-guvernør Greg Abbott i et innlegg på Twitter og la til at regjeringens ledelse «er en fullstendig fiasko».

Mayorkas forsvarer seg imidlertid. På en pressekonferanse i Det hvite hus sa han at USA’s «grenser er ikke åpne».

– Personer som krysser grensen vår ulovlig og uten lovlig grunnlag for å bli værende, vil bli tatt hånd om og fjernet umiddelbart.

Han sa at de «har 24.000 grensepoliti og tjenestemenn på den sørvestlige grensen» og har også sendt soldater og asyloffiserer «for å hjelpe til med å håndheve loven», ifølge Fox News.

Kontakt journalisten: [email protected]

Ad i artikkel – AdSense
AD