Takle vanskelige oppgaver

Disse praktiske tilnærmingsmåtene gjør det lettere å få utført store jobber

Kompliserte, men viktige oppgaver er mindre skremmende hvis du starter i det små, tar raske avgjørelser og tar feil som en mulighet til å lære. Foto: Dean Drobot/Shutterstock
19. desember 2021
AD

Vanligvis unngår vi vanskelige oppgaver, setter dem til side mens vi enten gjør lettere oppgaver eller distraherer oss selv. Dette er forståelig fordi vanskelige oppgaver kan føles skremmende eller overveldende. Uheldigvis er det å bruke mange timer på presserende, men enkle oppgaver versus vanskelige, men viktige oppgaver, et generelt kostbart valg.

Så la oss snakke et øyeblikk om vanskelige oppgaver. Hvis vi kan fokusere på dem og få dem gjort, kan vi få større innflytelse på en del av tiden vår.

Årsaken til at vi tenderer mot å unngå vanskelige oppgaver, er vanligvis at de er skremmende, fylt med usikkerhet og vi kommer til et punkt der de blir overveldende. Vi er også redde for å mislykkes med dem.

Så det jeg har funnet for å hjelpe, er ting folk vet, men ofte avviser.

Gjør en liten bit av den store oppgaven

Folk avviser dette fordi de undervurderer hvor kraftfullt det kan være. Har du en stor rapport å skrive? Bare velg ut de to første avsnittene. Dette øker evnen din til å takle den vanskelige oppgaven. Da blir det mye lettere å begynne, og når du først har begynt, blir det mye lettere å ta den neste lille biten.

Kom i gang ved å velge og å ha tillit

Hvis en bestemmelse får deg til å stivne, vil du trolig slutte å gjøre den vanskelige oppgaven. La deg derfor ikke stivne, bare velg og ha tillit til at du har gjort et godt valg eller at du vil være i stand til å takle hva som enn kommer. Dette blir en frigjørende metode fordi du bare kan velge, velge, velge og stole på deg selv uten å bekymre deg for mye. Velg raskt, gå videre, gjenta.

Bruk feil som en mulighet til å lære

Når vi tenker på muligheten av å mislykkes med noe, kan vi tolke det som noe dårlig i forhold til oss selv, at vi er utilstrekkelige, dumme eller uverdige. Men hva om vi rammer det inn som en del av læreprosessen og at det ikke betyr noe i forhold til oss, men hva vi kan lære? La dette frigjøre deg.

Dette krever øvelse. Begynn med den første oppgaven og gå inn i arbeidet med å fokusere på vanskelige ting i små biter. Antallet vanskelige, men viktige oppgaver du starter å knuse, vil være svimlende.

Leo Babauta er forfatter av seks bøker, skribent av Zen Habit og har en blogg med mer enn 2 millioner abonnenter. Besøk ZenHabits.net

Ad i artikkel – AdSense
AD