Senatorer frigir bankjournaler som viser betalinger til Hunter Biden fra Kina

Senatets rettskomités ledende republikanske medlem Senator Chuck Grassley (R-Iowa) taler i Washington den 22. mars 2022. Foto: Anna Moneymaker/Getty Images
3. april 2022
AD

Nylig utgitte bankdokumenter viser at betalinger ble gjort til president Joe Bidens sønn fra et selskap knyttet til Det kinesiske kommunistpartiet

Senator Chuck Grassley (R-Iowa) og Ron Johnson (R-Wisconsin) presenterte dokumentene i senatet den 28. og 29. mars.

Den ene viste en bankbetaling på 100.000 dollar til Owasco som er et av Hunter Bidens firmaer, fra CEFC China Energy, et nå nedlagt selskap som er nært tilknyttet det kinesiske regimet.

En annen viste en bankoverføring på 5 millioner dollar til Hudson West som er et selskap Hunter Biden investerte i og administrerte, fra Northern International Capital, som er en bedrift som samarbeidet med CEFC. En kontrakt som også ble offentliggjort av senatorene, viste at 500.000 dollar gikk til Hunter Biden som en «engangsavgift».

To andre dokumenter viste en betaling på 1 million dollar til Hudson West til CEFC og en overføring på 1 million dollar fra Hudson West til Owasco. Pengene så ut til å gå til Hunter Biden med det formål å representere Patrick Ho som er en kinesisk forretningsmann som har hjulpet CEFC å oppnå fordeler gjennom bestikkelser.

Kvitteringene er bare noen av tilfellene som «unektelig viser sterke forbindelser mellom Biden-familien og kommunist-Kina», sa Grassley.

Transaksjonen på 100.000 dollar var datert 4. august 2017. Overføringen på 5 millioner dollar var datert den 8. august 2017. De to andre betalingene ble utført henholdsvis den 30. november 2017 og 22. mars 2018.

Hunter Bidens advokat svarte ikke på forespørsler fra The Epoch Times om en kommentar. Det hvite hus svarte heller ikke på en henvendelse.

I årevis har Grassley og Johnson etterforsket Hunter Biden, som er under føderal etterforskning. De laget en rapport i 2020 som avslørte forbindelser mellom Hunter Biden og kinesiske statsborgere knyttet til det kinesiske regimet og militæret.

Blant dem er Ye Jianming som er en kinesisk oljemagnat som grunnla CEFC. Ye ble satt under etterforskning av kinesiske myndigheter i 2018 og har ikke blitt sett siden den gang.

Hunter Biden
President Joe Biden (til høyre) går sammen med sønnen Hunter Biden (til venstre) mens Hunter bærer sønnen Beau og går ved siden av konen Melissa Cohen før han går om bord på Air Force One ved Andrews Air Force Base den 26. mars 2021. Foto: Patrick Semansky/AP Photo

Senatorene oppdaget at Hunter Biden tjente millioner fra Ye og hans selskap og millioner til fra Dong Gongwen som er finansmann og forretningsforbindelse til Ye. Meldinger senere innhentet av The Epoch Times viste at Hunter Biden hadde et nært forhold til Ye, inkludert å være den første gjesten i den kinesiske forretningsmannens nye leilighet. I andre meldinger ble Joe Biden og Dong oppført som «kontorkamerater».

Andrew Bates, som på det tidspunktet representerte Joe Bidens kampanje, hevdet at senatsrapporten brukte skattebetalernes penger for å starte «et angrep basert på en lenge motbevist, hardcore høyrekonspirasjonsteori». Bates er nå talsmann for Det hvite hus.

Grassley erkjenner at deres innsats har vakt kritikk, og han fortalte kolleger den 28. mars at rapporten i stor grad var basert på dokumenter fra Obama-administrasjonen og rundt ti intervjuer med myndighetspersoner.

Grassley sa at han og Johnson «gjorde det enhver god etterforsker ville ha gjort. Vi samlet enda flere dokumenter for å bevise at alle disse menneskene tok feil».

Senatorene sa at de planlegger i sin helhet å frigi de økonomiske dokumentene de har fått. Kontorene deres svarte ikke innen pressetid på forespørsler om mer informasjon.

“Bankdokumenter som dette beviset, er ganske vanskelig å benekte og feie under teppet», sa Johnson til senatorene og hevdet at dokumentene viser korrupsjon og interessekonflikter som kan kompromittere Biden.

“Bevisene er slående, og de vokser».

Frank Fang bidro til denne rapporten.

Ad i artikkel – AdSense
AD