Amerikanernes tillit til media er rekordlav

En amerikansk avis endrer dette

Amerikanernes tillit til media er rekordlav
8. mai 2023
AD

I løpet av de siste årene har amerikanernes tillit til media sunket til eksepsjonelt lave nivåer.

En gallup som ble gjennomført i midten av 2022, viser at tilliten til media er tidenes laveste som er registrert. Den bekrefter den store mistilliten og skepsisen blant vanlige amerikanere når de leser daglige nyheter, enten på nettet, i aviser eller på TV.

  • 50 prosent av amerikanerne tror at mesteparten av de nasjonale nyhetsorganene har som intensjon å villede, feilinformere eller overbevise leserne.
  • Bare 16 prosent har "ganske god" eller "stor" tillit til avisene.
  • Av de 16 amerikanske institusjonene som ble målt i tillitsundersøkelsen, ble aviser rangert på nest siste plass.

Epoch Times Photo

På tvers av politisk tilhørighet har de negative holdningene bare økt siden 2020. Men det har ikke alltid vært like dystert.

Tilbake i 1979 fikk avisene sitt høyeste tillits-nivå på 51 prosent.

Republikanere hadde lavest tillit til aviser med bare 5 prosent, fulgt av uavhengige med 12 prosent. 35 prosent av demokratene uttrykte tillit til nyheter i avisene. Demokratenes tillit nådde toppen med 42-46 prosent under Trump-administrasjonen, men har siden falt etter at Joe Biden tok over.

Kan tilliten til media gjenopprettes?

Ifølge Joe Concha,bidragsyter og media-analytiker, er det nå en betydelig gråsone mellom partipolitiske meninger og faktiske nyheter. Han tror at mediehusene kan forbedre seernes tillit ved å løse dette problemet.

De kan forbedre situasjonen ved ikke å injisere så mye mening inn i det som skal være riktig rapportering, men også å ikke automatisk og helt åpenlyst velge side i store saker, slik som abortavgjørelsen, eller tjene til fordel for et stort politisk parti. Dette så vi ved å kalle Floridas lovforslag om foreldrerettigheter i utdanningen "Ikke kall det homo-lovforslaget", sa Concha til media.

En undersøkelse fra Pew Research Center avslørte at journalister og publikum generelt er markert forskjellige med hensyn til deres syn på "begge-sider-ismen". Dette refererer til at journalister alltid må søke å gi lik dekning til alle sider av en sak.

Mens 55 prosent av journalistene i undersøkelsen insisterte på at alle sider ikke alltid fortjener lik dekning av nyheter, ønsket 76 prosent av amerikanerne at nyhetene dekker alle sider likt.

Et uavhengig nyhetsmedia kan endre alt dette

Mens seks sammenslutninger eier 90 prosent av medieselskapene i USA, er det raskest voksende, uavhengige nyhetsmediet i Amerika Epoch Times. Epoch Times er fri fra interessene i politiske partier, regjeringer og selskaper.

"Leserne er lei av nyhetsmedier med sterk politisk skjevhet i artiklene. De vil ha objektiv rapportering uten partiskhet eller overdrivelse", sa Ken Truong, direktør ved Epoch Times, Amerikas raskest voksende ikke parti-politiske nyhetsbyrå.

Ifølge Ken Truong har journalister, historisk sett, hatt stor tillit.

"Før ble journalister sett på som hederlige sannhetssøkende som holdt de som satt med makten, ansvarlige. I dag føler imidlertid mange at media har blitt et redskap for makthaverne til å kontrollere nyhetsbildet og villede publikum. Dette er en alvorlig trussel mot frihet og demokrati".

Epoch Times har aldri støttet en kandidat til et verv og mottar all finansiering fra leserne.

"I stedet for å bare snakke, vil jeg gjerne bevise dette. I en begrenset periode tilbyr vi derfor et prøveabonnement til bare 1 dollar for en måned for de første 1.000 abonnentene", sier Ken Truong

"Jeg tror leserne vil erfare det som en av våre nye abonnenter nylig sa: Å lese Epoch Times føles som å lese New York Times tilbake i sytti-årene"

Klikk her for å få ditt månedlige amerikanske prøveabonnement for 1 dollar.

Først til mølla ... Begrenset tilbud.

NB! Epoch Times Norge er en gratis nettavis og kommer ut hver mandag morgen.

Ad i artikkel – AdSense
AD