1.850 Falun Gong-utøvere internert i løpet av 2 måneder i Kina, i følge en rapport

Representanten Steve Chabot (repluplikaner, Ohio) taler på en samling til minne om den 23. årsdagen for starten av det kinesiske regimets forfølgelse av den åndelige gruppen Falun Gong på ”National Mall” i Washington den 21 juli 2022. Foto: Larry Dye/The Epoch Times
2. oktober 2022

Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) begynte i 1999 brutalt over hele landet å undertrykke Falun Gong. Kampanjen har fortsatt til denne dag. Fra 1. juli til 31. august 2022 har minst 1.850 Falun Gong-utøvere blitt trakasserte, internert, torturert, ufrivillig blitt tatt blodprøver av og berøvet egne, personlige eiendeler og pensjonsordninger, i følge en rapport på Minghui.org fra den 13. september 2022.

Minghui.org er en digital informasjonsplattform til Falun Gong som registrerer KKP’s aktiviteter under forfølgelsen i Kina.

Falun Gong, også kjent som Falun Dafa, er en åndelig metode for å forbedre egen karakter, som anvender fem øvelser med sakte, forsiktige bevegelser og en moralsk lære basert på prinsippene sannhet, medfølelse og toleranse.

Ifølg rapporten på Minghui har kommunistregimet i over to måneder ransaket hjemmene til 614 Falun Gong-utøvere, avbrutt pensjonsavtaler til 14 eldre Falun Gong-utøvere og med tvang samlet blodprøve og hårprøve fra 31 Falun Gong-utøvere. Rapporten sier at 18 Falun Gong-utøvere døde under forvaring eller hjemme etter å ha blitt løslatt fra fengselet etter tortur og hard behandling.

Epoch Times Photo
Falun Gong-utøvere deltar i en samling arrangert ved ”National Mall”, Washington, den 21. juli 2022 til minne om den 23. årsdagen for iverksettelsen av det kinesiske regimets forfølgelse av den åndelige gruppen Falun Gong. Foto: Samira Bouaou/The Epoch Times

KKP’s forfølgelse av Falun Gong ble iverksatt av den daværende KKP-lederen Jiang Zemin, som så på populariteten til Falun Gong som en trussel for sitt styre og partiet.

I juni 1999 etablerte Jiang to avdelinger som fungerte utenom rettssystemet. Det var "Ledende gruppe for håndtering av Falun Gong-saken" og et kontor kalt "610-kontoret" som hadde som eneste oppgave å utrydde Falun Gong.

Utøvere av Falun Gong i Kina har blitt utsatt for internering, fengsling, over 100 ulike metoder for tortur, tvangsarbeid og tvungen organhøsting siden 1999.

Tilfeller av forfølgelse

I følge september-rapporten fra Minghui har KKP økt sin innsats for å ta Falun Gong-utøvere før KKP’s 20. nasjonale parti-kongress som er planlagt i midten av oktober. Her følger detaljer om Falun Gong-utøvere som har vært forfulgte i løpet av de siste to månedene:

Slått

Zhang Xiufen som er Falun Gong-utøver fra Beijing og som er over 70 år, ble bortført av Qingta politi i Fengtai distrikt i Beijing den 5. juli 2022. Hun var da på vei hjem. Fire vanlige politifolk og fire hjelpe-betjenter slo henne på politistasjonen. Det lokale fengselet nektet å ta imot henne fordi hun var så hardt skadet etter torturen.

I følge ”Central Hospital of China Aerospace Corporation” hadde Zhang brudd i ryggraden, ribbeina og kompresjonsfakturer i den nedre delen av ryggsøylen.

Varetektsfengslet

Lyu Wei er Falun Gong-utøverne i byen Harbin i den nordøstre Heilongjiang-provinsen. Lyu ble hentet fra leilighet den 11. juli etter at tolv politibetjenter brøt seg inn. Offiserene ransaket deretter Lyus hjem og konfiskerte en eske som inneholdt omtrent Falun Gong-300 brosjyrer.

Politiet viste ingen arrestesjons- eller ransakingsordre.

Lyu som tidligere var engelsklærer på videregående skole, ble arrestert i 1999, 2000 og i 2007. Hun mistet arbeidet sitt i 2007 på grunn av at hun nektet å frasi seg sin tro på Falun Gong.

Hun blir både nektet å treffe advokat og familie, i følge Minghui.

Lya Na som er Lyu Weis søster, bor i USA og har bedt USA’s valgte embetsmenn å hjelpe til med å frigi Lyu Wei.

Sønnen holdt som gissel

Ma Ping som er en 60 år gammel utøver av Falun Gong og bor i byen Jilin, ble syk hjemme den 20.juli 2022. Han var tidligere arrestert og fengslet i fire år i 2009 i Gongzhuling fengsel i Jinlin provinsen. Der var han igjennom alvorlig tortur av ulike slag.

Flere fengselsvakter brukte for eksempel elektriske batonger for å gi elektrosjokk til hele kroppen hans, også kjønnsdeler og anus. Han ble også utsatt for brutal tvangsfôring, strekking på dødsseng og innesperring i en liten celle i en måned. Kroppen hans har arr etter torturen, og helsen hans har blitt dårligere. Sønnen tar ham ofte med ut i rullestol.

Natt til 20. juli 2022 brøt politiet seg inn gjennom et vindu og trengte seg inn i Mas hus etter at konen hadde nektet å åpne døren. Da de så at Ma var dårlig, tok de sønnen til politistasjonen som gissel for å tvinge Ma til å gi opp sin tro på Falun Gong. Da Ma nektet å gi etter, holdt politiet sønnen hans på politistasjonen helt til sent den 23. juli.

Robbet for penger og personlig eiendom

Den 12. august ble Falun Gong-utøverne Li Chaoqun og Zhang Yixin (mor og datter) kidnappet av politiet i Chaisang-distriktet i byen Jiujiang i Jiangxi. De fikk ikke tilbake de 102.970 yuan (omtrent 14,744 dollar) pluss 2.811 dollar i kontanter som politiet hadde konfiskert.

Klokken 20.00 den 19. juli kidnappet politiet Zhao Qingping og svigermoren, begge utøvere av Falun Gong, i byen Wuchang i Heilongjiang-provinsen fra hjemmet deres.

Epoch Times Photo
Forsiden av "20 år med forfølgelse av Falun Gong i Kina" publisert av Minghui. Foto: Minghui Pub

Politiet ransaket hjemmet deres og konfiskerte omtrent 50 Falun Gong-bøker, en stasjonær pc, en bærbar pc, to skrivere, to MP3-spillere, 30 USB minnepenner, fire mobiltelefoner og 373.000 yuan (ca. 79.647 dollar) i kontanter som nylig var tatt ut av banken for å hjelpe Zhaos sønn med å kjøpe en leilighet.

Politiet nektet å levere tilbake pengene. Zhaos svigermor ble løslatt neste morgen, mens Zhao ble varetekstfengslet på grunn av ”kriminalitet”.

Zhaos familie har leid inn advokater for å forsvare seg i retten.

Dette er bare noen få eksempler på forfølgelsen mot Falun Gong i Kina. På grunn av KKP’s internett-blokade og sensur av informasjon er ikke fullstendige detaljer om forfølgelsens omfang tilgjengelige.

Globale lovgivere roper ut for å få slutt på forfølgelsen

Alliansen på tvers av partiene, ”Inter-Parliamentary Alliance on China” (IPAC), offentliggjorde en uttalelse den 20 juli 2022. De krevde å få en slutt på KKP’s undertrykkelse av religiøse grupper og fengsling av de som forsvarer sine religiøse rettigheter.

"Dagen idag markerer en alvorlig årsdag for begynnelsen på de kinesiske myndighetenes brutale forfølgelse mot Falun Gong-utøvere. 23 år senere minnes vi alle de i Kina som har blitt nektet religionsfrihet", sa IPAC i uttalelsen.

"Vi ber nok en gang våre myndigheter for at de skal stå fram og snakke fritt for å få slutt på slik undertrykkelse. Den kinesiske regjeringen må holdes ansvarlig for å opprettholde menneskerettighetene og den religiøse friheten til alle i Kina.

IPAC er en internasjonal tverrparti-gruppe med lovgivere som arbeider for at demokratiske land skal ta et tøffere standpunkt mot KKP og deres aktiviteter innen handel, sikkerhet og menneskerettigheter.

Li Jiesi og Minghui.org bidro til denne rapporten.