Victor Davis Hanson: FBI, en stor trussel for demokratiet

Victor Davis Hanson, historiker og æresmedlem ved “Hoover Institution and National Review Institute” i New York den 9. desember 2019. Foto: The Epoch Times
20. november 2022

Etter at «Federal Bureau of Investigation» (FBI) sin razzia mot Mar-a-Lago oppfordrer militærhistoriker Victor Davis Hanson til en oppløsning av byrået som han kaller "en av de store truslene for demokratiet."

"Denne idéen om et føderalt byrå for etterforskning ... rullebladet er for farlig for demokratiet", sa Hanson i et intervju med Epoch TV's «American Thought Leaders»-program etter razziaen på tidligere president Donald Trumps Mar-a-Lago feriested. "Venstresiden sier alltid at demokratiet dør i mørket. Akkurat nå, i dette øyeblikket, er FBI en av de store truslene mot demokratiet."

"Det er en forferdelig ting å si", sa Hanson. Men han fortsetter: FBI, sier han, griper inn i valg, lyver under ed og er et "massivt monster som er ute av kontroll."

Angriper Trump og allierte

Ifølge Hanson, var razziaen på Mar-a-lago en del av en "serie av hendelser" mot Trump og Trumps allierte som viser at FBI og Justisdepartementet (DOJ) er "ute av kontroll".

"Hvis du ønsker å få tak i en sjokkerende dagbok om Joe Biden og du er i FBI og du blir gjengjeldelses-service for Biden-familien, drar du ut James O'Keefe i undertøyet", sa Hanson med henvisning til FBI’s gjennomsøkning av journalist James O'Keefes hjem i november 2021. Razziaen ble rapportert å være motivert av O'Keefes besittelse av en dagbok som tilhørte Ashley Biden, president Bidens datter.

James O'Keefe, founder of Project Veritas Action
James O'Keefe, grunnlegger av “Project Veritas Action”. Foto: Courtesy of Project Veritas

"Du drar til Roger Stones hus med et SWAT-team. Du setter fotlenker på Peter Navarro. Du drar til Rudi Guilanos kontor og roter det til", sa Hanson, mens han refererte til andre tilfeller der FBI rettsforfulgte eller gjennomførte razzia i hjemmene til Trumps allierte.

"Så det er delvis på grunn av disse hendelsene at FBI og DOJ er ute av kontroll. De prøver å sende oss alle en beskjed: Vi kan gjøre dette, og ingen kommer til å stoppe oss fra å gjøre dette, og det er best for deg at du gjør de nødvendige tilpasningene", sa Hanson, idet han gjentok Trumps og Trumps alliertes protester. De mente at FBI razziaen var en politisk "heksejakt" og i det minste delvis et forsøk på å stoppe Trump i å stille til valg som president i 2024.

“Valginnblanding”

Hanson pekte på et misforhold mellom FBI’s behandling av Trump og hva han observerte som byråets tilbakeholdenhet med å straffeforfølge andre etablerte personer som var presidentkandidater eller sannsynlige kandidater.

"Fortalte ikke James Comey oss at han etterforsket Hillary Clinton og at han fant tusenvis av mailer som var klassifiserte og at det var bevis for at hun tok en hammer og ødela komponentene og brukte «BleachBIT»-programmet for å bleke det?" spurte Hanson retorisk. Comey sa i utgangspunktet at «vel, hun gjorde ting som var galt, men hun er en kandidat, og jeg vil ikke blande meg inn i valget."

Daværende direktør i FBI, Comey, sa i juli 2016 at byrået ikke ville gå til søksmål mot Hillary Clinton for ukorrekt behandling av klassifisert informasjon, til tross for at de fant bevis for at Hillary Clinton og teamet hennes "var ekstremt skjødesløse i sin behandling av svært sensitiv, høyt klassifisert informasjon."

Epoch Times Photo
FBI’s direktør James Comey vitner på Capitol Hill i Washington den 28. september 2016. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP Photo

Til sammenligning pekte Hanson på tiltalen for riksrett mot Trump i 2019 da Trump ba den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky om å "se på" avskjedigelsen av den ukrainske statsadvokaten Viktor Shokin for mulige forbindelser til daværende kandidat Joe Biden.

"Joe Biden ville være en sannsynlig kandidat. Derfor bruker Donald Trump kontoret sitt til forebyggende å skade en mulig kandidat i forkant. Så dette er et klassisk eksempel på alt, og det kom ikke et ord", sa Hanson om forsøket på riksretts-innsatsen.

"De leide inn en spion som var utenlandsk borger ... Han ble i utgangspunktet betalt av Hillary Clintons GPS-DNC betalte lommebok, Perkins Coie", sa Hanson, idet han gjenfortalte da føderale agenter fant det sannsynlig for at Hillary Clintons 2016-kampanje og «Democratic National Committee» (DNC) hadde overtrådt loven da de leide inn en tidligere britisk spion, Christopher Steele, som utførte etterforskning av politisk opposisjon (i “Steele-mappen”) og som påsto at det var samarbeid mellom Trumps presidentkampanje i 2016 og russiske virksomheter.

"De ødelegger livet til Carter Page. De gikk etter George Papadopoulos. De forsøkte å ødelegge Michael Flynn”, sa Hanson, mens han oppga mennesker som ble berørt av Steele-mappen.

"Da de ble spurt om hva som skjedde, løy lederne deres", sa Hanson. "Andrew McGabe løy til føderale etterforskere. James Comey erklærte hukommelsessvikt; han brøt loven og han spredte konfidensielle notater ... Mueller løy da han sa at han ikke kjente til Fusion GPS eller Steele-mappen. McCabe innrømmet at han løy fire ganger."

Før valget i 2020 skaffet FBI Hunter Bidens laptop fra eieren av et reparasjonsverksted for laptoper. Den inneholdt informasjon som kunne vært belastende både for Joe og Hunter Biden. Byrået avviste det da som "russisk desinformasjon", sa Hanson.

Når en har et byrå som har løpt løpsk og blander seg inn i landets høyeste nivå for å påvirke et valg ... og direktørene i disse byråene er villige til å endre eller å lekke dokumenter som de ikke skulle ... eller å lyve under ed til føderale etterforskere eller lyve til en komité ved å påstå hukommelsessvikt ... og de overvåker et byrå som sletter telefonopptak som er under stevning for retten ... eller de ikke vil straffeforfølge én person, men straffeforfølge en annen ... da er det institusjonalisert", sa Hanson. "Og du må bli kvitt det. Jeg tenker du må det."

“Revolusjonerende syklus”

Ifølge Hanson er det store bildet som overskygger razziaen, at venstresiden har oppfattet Trump som en trussel for republikken og at de er villige til å bruke ethvert middel mot ham, og "setter USA inn i en revolusjonerende syklus".

"Fordi vi er inne i en revolusjonerende syklus eller venstresiden har nå sagt, under påskudd av at Donald Trump er så ekstraordinært truende for republikken, at det må brukes alle nødvendige midler for å få slutt på ham", sa Hanson "… og derfor er vi kommet til å gjøre ting som er revolusjonerende."

Som en del av maktspillet, bemerket Hanson, har venstresiden prøvd å bruke "lovlige" eller "institusjonelle" midler.

"La oss bli kvitt de som prøver å bruke loven på urett vis. La oss fylle rettssalen. Vi kommer til å danne to stater til. Vi kommer til å ha en nasjonal lov for avstemning. Vi kommer til å kvitte oss med «Electoral College»”, sa Hanson om venstresiden. "Ikke noe av det har fungert ennå."

Så kommer de "ekstra-lovlige" midlene, sa Hanson.

"Vi har etablert en presedens for at Det hvite hus sin minoritetsleder ikke har noe han skulle ha sagt angående nominasjonene av en komité", sa han idet han refererte til Komitéen for 6. januar. "Talspersonen i Det hvite hus sier ... ingen kommer til å være medlem av Komitéen for 6. januar og plage oss, med mindre de oppfyller to kriterier: de må anklage Donald Trump for tillitsbrudd, og de må være politisk inaktive, uten noen fremtid i Det republikanske partiet."

"De sier også at hvis vi ikke liker den årlige rapporten fra presidenten, «the State of the Union», så river vi den fra hverandre på nasjonalt TV. Vi river den bare fra hverandre", sa Hanson idet han refererte til hendelsen i 2020 da Det hvite hus sin «speaker», Nancy Pelosi, rev i stykker Trumps årlige rapport på nasjonalt TV.

Pelosi rips Trump's speech
«Speaker» i Det hvite hus, Nancy Pelosi (demokrat fra California), river i stykker president Trumps årlige rapport om tilstanden i USA etter at han leverte den til en felles sesjon i Kongressen på Capitol Hill i Washington den 4. februar 2020. Foto: Patrick Semansky/AP Photo

"Vi kommer til å anklage en president i retten i hans første periode, i det øyeblikk han mister flertallet i Det hvite hus", sa Hanson. "Vi vil rettsforfølge en president to ganger. Vi vil rettsforfølge en president når han er en privat borger og er ute av sitt embete."

"Så de har skapt presedens. Vi snakker ikke en gang om Høyesterett. Vi vil sette presedens for at Senatets minoritetsleder står fram for Høyesterett og truer høyesterettsdommerne ved navn", sa Hanson og husket da senator Chock Schumer (demokrat fra New York) som daværende minoritetsleder i det øvre kammeret i 2020 sa at høyesterettsdommerne Brett Kavanaugh og Neil Gorsuch "kommer til å betale prisen" for uspesifiserte "forferdelige avgjørelser".

Innenfor "revolusjonerende syklus" vil det være verdt å se hvordan Det republikanske partiet vil reagere når de har makten, særlig når man tar med i betraktning razziaen som savner sidestykke mot en tidligere presidents hjem, sa Hanson.

"Det bør virkelig være noe godt i Trumps Mar-a-lago-dokument, eller hva skal vi da gjøre?" sa Hanson, og la trykk på det spørrende. Uansett vil republikanerne måtte handle dersom det ikke blir funnet noe skyld i Mar-a-lago og hvis det ikke fører til noen konsekvenser overfor partene som godkjente og utførte razziaen, sa Hanson.

"Og nettopp hva skal vi gjøre da, er interessant", sa Hanson. "Fordi når republikanerne vil ha en artikkel om rettsforfølgelse av Merrick Garland? Jeg vet ikke. Kommer de til å rettsforfølge Joe Biden?"

"Med andre ord kommer Kevin McCarthy til å si: Jeg liker ikke Joe Biden. Her er noen linjer med hans rapport på. Jeg river den i stykker på nasjonalt TV bare for å vise deg at du burde la være dette."

Epoch Times Photo
Det hvite hus sin minoritetsleder representant Kevin McCarthy (republikaner fra California) på en pressekonferanse i Capitol i Washington 9. januar 2020. Foto: Charlotte Cuthbertson/The Epoch Times

"Eller vil han si: Squad-medlemmer, ingen av dere kommer til å være i komitéen? Jeg er lei for det. Men Nancy (som nå avslutter sin politiske karriere) lærte meg en god regel at du bare er for plagsom, og du vil være i veien. Så ingen av dere får delta i en kongresskomité."

"Og forresten, det er på tide å stille Joe Biden for retten. Plukk ut det du har lyst til ... Han ødela føderal immigrasjonslov. Han trakasserte enkeltborgere. Han betalte ikke skatt, tror vi, på penger som han ga til Hunter, og han betalte ikke inntektsskatt på penger som Hunter ga til ham. Så vi kommer til å etterforske det."

"Eller vi kommer til å si: … og forresten, Joe, vi er sannsynligvis nødt til å rettsforfølge deg en annen gang hvis den første ikke fører til domfellelse. Og vi gjør det kanskje på et tidspunkt da du vil være en vanlig borger. Og vi må kanskje være nødt til å gå inn i et av dine tre hjem", sa Hanson.

"Det var det som skjedde i Romas republikk. Det skjedde mot slutten av det athenske demokratiet", sa Hanson om den revolusjonerende syklusen. "Så det er det demokratene har startet, og vi får se hvordan det blir."