USA: Tucker Carlson avslører nye detaljer om inntoget i Capitol: "De lyver"

Fox News-journalist, Tucker Carlson. Foto: Jason Koerner/Getty Images

Fox News-journalist, Tucker Carlson, opplyser at programmet hans vil vise klipp fra inntoget i kongressbygningen Capitol i den amerikanske hovedstaden Washington DC den 6. januar 2021. Han sier også at disse filmene vil vise at føderale tjenestemenn og medlemmer av kongressen "lyver" for det amerikanske folk.

«Demokratiets forsvarere står opp for demokratiet igjen», sa Fox News-journalisten nylig.

«De sier at det er riktig, riktig farlig. Og hvem som helst vil kunne se tusenvis av timer med overvåkningsfilmer fra den 6. januar, som har vært skjult for offentligheten i to år, mens en liten gruppe mennesker får fortelle om hva som hendte den dagen og endre landet basert på disse historiene.»

«Hvordan fungerer det egentlig?» spurte han seg.

«Jo, det er naturligvis ikke demokrati. Det er som å bygge opp et bolverk mot at løgnene dine blir avslørt. Og de lyver. Og det vet vi fordi vi har sett det på videoopptak.»

Carlson sier at "resultatene av vår undersøkelse" vil bli sendt ganske snart på Fox News. Han sier imidlertid ikke hva det er som har vært "skjult for offentligheten".

Nylig viste han imidlertid blant annet upublisert materiell om den såkalte "Qanon-sjamanen", Jacob Chansley, som ble dømt til nesten fire års fengsel for sin innblanding i hendelsene den 6. januar.

Carlson viser flere klipp av Chansley som blir mer eller mindre eskortert av politiet inne i Capitol.

«Politiet forsøkte aldri å stanse Jacob Chansley. I stedet hjalp de ham og fungerte som guider», sa han.

Ifølge Carlson var det minst ni politibetjenter som befant seg i nærheten av Chansley, men "ingen av dem forsøkte engang å stoppe ham".

I forrige måned bekreftet parlamentets talsperson og republikaner Kevin McCarthy at han hadde gitt den populære Fox News-journalisten mer enn 41.000 timer overvåkningsopptak fra 6. januar 2021 i Capitol. Dette innebærer at Carlson får eksklusiv tilgang på filmene.

Talspersonen sa også at når Carlson er klar, vil folk få se opptakene ved et senere, enda ikke offentliggjort tidspunkt.

At bare Fox News får tilgang til overvåkningsfilmene, har ført til kritikk fra demokratiske lovgivere og visse konservative personer. En håndfull medier har sendt brev til McCarthy og krevd å få tilgang til opptakene og hevder at de er urolige for at Carlson vil fremme en partisk historie.

Representantenes Hus sin minoritetsleder og demokrat, Hakeem Jeffries, sa nylig til CNN at det ikke er noen indikasjoner på at tjenestemenn fra politiet på Capitol "har gransket materialet" som ble sendt til Carlson.

«Det er mitt håp og forventning at det absolutt vil skje», sa han i et forsøk på å fremstille MacCarthys handling som en beslutning som setter sikkerhetsrutinene i Capitol i fare.

I februar måned meddelte Mike Lindell, leder for My Pillow, i Steve Bannons podcast at han vil levere inn en stevning mot McCarthy for å få fatt i opptakene og hevdet at det skader hans nye nettverk, Lindell TV, om han bare gir opptakene til Fox News. Han mener at MacCarthy bryter sine konstitusjonelle rettigheter.

Den demokratiske majoritetslederen i senatet, Chuck Schumer, kritiserte i februar McCharty for at han, ifølge ham, "unødvendig utsatte Capitol for en av de verste sikkerhetsrisikoene siden 11. september" ved å gi videoopptakene til Carlson. Schumer gikk ikke nærmere inn i detalj om hva han mente.

Som svar på kritikken, sa McCarthy til New York Times at han leverte ut materialet som et løfte til republikanerne.

«Jeg fikk spørsmål i pressen om disse videofilmene, og jeg sa at de tilhører den amerikanske offentligheten. Jeg tror at åpenhet innebærer at alle kan gjøre sin egen vurdering.»

I andre offentlige kommentarer har parlamentets talsperson sagt at amerikansk offentlighet har rett til å se hva som virkelig skjedde den 6. januar 2021. Han har også sagt at demokratene var engasjerte i en partipolitisk og upassende heksejakt på Donald Trump og tidligere tjenestemenn i administrasjonen under den forrige mandatperioden.

Samtidig har visse republikanere i representantenes hus signalisert at Carlson og hans team ikke har ubegrenset tilgang til materialet.

Den republikanske representanten, Barry Loudermilk, leder for underkomiteen for overvåkning av administrasjonen i Representantenes hus, fortalte media nylig at komitéen hans samarbeider med politiet i Capitol og Representantenes hus for å sikre at ikke noe materiale som slippes ut til offentligheten, utgjør en risiko for nasjonal sikkerhet.

«Det er i utgangspunktet kontrollert tilgang for å kunne se filmene. Du kan ikke spille inn, du kan ikke ta med seg noe», sa Loudermilk til The Hill.

«Senere vil de kreve spesielle klipp som de kanskje trenger, og så vil vi sørge for at det ikke er noe sensitivt eller hemmeligstemplet, du vet, rømningsveier.»

Loudermilk sa også til CBS News at hvis Fox News-ansatte "krever særskilte klipp som de har behov for, så sjekker vi at det ikke finnes noe følsomt, ingenting hemmeligstemplet, inklusive rømningsveier... vi vil ikke at al-Qaida skal vite slike ting".

«Med tiden vil nyhetsbyråer og offentligheten få tilgang til videoopptakene», la Loudermilk til.

«Forhåpentligvis, før eller senere, men jeg tror at vi snakker om uker eller måneder», sa han til CBS News.

Ad i artikkel – AdSense
AD