USA sanksjonerer KKP-tjenestemann på grunn av forfølgelsen av Falun Gong

Utenriksminister Antony Blinken taler under en pressekonferanse ved Utenriksdepartementet i Washington den 8. desember 2022. Foto: Drew Angerer/Getty Images
18. desember 2022
AD

USA har sanksjonert en kinesisk tjenestemann på grunn av rollen hans i forfølgelsen av Falun Gong som har vært mål for en nådeløs utryddelseskampanje av det regjerende kommunistregimet i Kina i mer enn 23 år.

Tang Yong som tidligere var nestleder for fengslene i Chongqing-området i det sørvestlige Kina, er nå utpekt som ansvarlig for grove brudd på menneskerettighetene. Dette hindrer ham og hans nærmeste familie å komme inn i USA.

Utenriksdepartementet sa at Tang var ansvarlig for "grove menneskerettighetsbrudd, nærmere bestemt vilkårlige fengslinger av Falun Gong-utøvere. Dette innebærer også alvorlig brudd på religionsfrihet".

Det er lite annen informasjon tilgjengelig om Tang fra det offisielle sanksjons-dokumentet fra USA’s utenriksdepartement, som er rettet mot en lang liste personer som er engasjert i korrupsjon eller menneskerettighetsovergrep. Listen ble offentliggjort om kvelden den 9. desember, like før Menneskerettighetsdagen.

"Alle personer har disse rettighetene og bør være frie til å utøve dem, uten diskriminering, uansett hva de tror, hvem de elsker eller hvor de bor", sa utenriksminister Antony Blinken i en uttalelse den 9. desember 2022.

"Alle betyr alle."

Epoch Times Photo
En Falun Gong utøver sitter i meditasjon. Disiplinens popularitet var så stor at mellom 70 og 100 millioner mennesker tok opp praksisen i Kina i løpet av et tiår. Foto: Samira Bouaou/The Epoch Times

Den åndelige praksisen Falun Gong inneholder meditative øvelser sammen med en lære basert på kjerneverdiene sannhet, medfølelse og toleranse. Siden 1999 har Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) forsøkt å utslette praksisen i en landsomfattende kampanje som involverer tilfeldige arrestasjoner, fengsling, tortur, organhøsting og andre voldelige taktikker. Millioner har blitt holdt i KKP’s enorme interneringssteder over hele Kina.

"Vi applauderer USA’s sanksjon mot KKP-tjenestepersonen som er involvert i forfølgelsen av Falun Gong-utøvere i Kina, og vi oppmuntrer andre i det internasjonale samfunnet til å følge dette", sa Erping Zhang som er talsperson for Falun Dafa Information Center, etter USA’s tiltak.

Wang Zhiyuan i "World Organization to Investigate the Persecution of Falun Gong" (WOIPFG) som er en USA-basert gruppe av advokater, har oppfordret Biden-administrasjonen til å gjøre mer. Han sa at USA’s tiltak har vært langt fra nok, gitt omfanget av og barbariet av overgrepene som Falun Gong-utøverne har stått overfor i Kina. Han bemerket at det hadde vært langt flere Uighur-relaterte sanksjoner knyttet til KKP’s kriminelle handlinger i Xinjiang, mens kriminaliteten rettet mot Falun Gong, har vært spredt ut over hele Kina.

"Det er en utmerket start", fortalte Wang til The Epoch Times og tilføyde at han håpet å se flere konkrete aksjoner videre fremover.

"KKP’s forfølgelse av Falun Gong har vært den mest onde", sa han idet han bemerket at regimet har høstet organer med tvang fra levende Falun Gong-utøvere i stor skala. Men USA’s myndigheter har ikke eksplisitt fordømt en slik forferdelig praksis.

"Det gjenstår mye mer å gjøre."

Historier om tortur

I Chonqing som er en av de største kinesiske byene med en befolkning på mer enn 32 millioner innbyggere, har myndighetene som et minste minimumstall dømt hundrevis av Falun Gong-utøvere på grunn av deres tro, ifølge ufullstendig statistikk samlet av Minghui.org, en USA-basert webside dedikert til å spore vitnesbyrd om Falun Gong-forfølgelsen. Blant dem var en rekke registreringer av tortur og død som ble utført av KKP, fremlagt med grafiske detaljer.

Zhang Luyuan som er assisterende professor ved "Chongqing Social Work Professional College", mistet sin mann og kollega i 2004, midt under stadig gjentatte politiraid og trakasseringer. I løpet av et år da hun selv erfarte fengsling og tortur, mistet hun 29 tenner, føttene hennes ble deformerte. Dette gjorde at hun knapt kunne gå eller spise.

Zhang som døde i november 2018 i en alder av 76 år, skrev en gang om en hendelse i en erfaringsberettelse til Minghui.org om hvordan hun ble arrestert på gaten fordi hun "så ut som en Falun Gong-utøver".

EpochImages-5782668241-xl
Falun Gong-utøvere marsjerer i en parade der de krever en slutt på forfølgelsen i Kina. Washington den 17. juli 2014. Foto: Larry Dye/The Epoch Times

Liu Fanxin som er en pensjonert seniorleder ved en statlig fabrikk for optiske instrumenter, ble satt i håndjern i mer enn 30 sammenhengende timer fordi hun avslørte seksuelle overgrep mot en kvinnelig Falun Gong-utøver som var fengslet sammen med henne, til utenlandsk media i 2003. Lius armer hang ned helt urørlige, som et resultat av torturen.

Likevel ble hun sendt til Chongqing kvinnefengsel i ni år. Der måtte hun sitte på en lav, ørliten krakk i opptil 17 timer daglig, uten å røre seg. Det var en tortur som påførte henne uutholdelige smerter i allerede skadde skuldre, armer og midje. Vakter beordret henne til å utføre slavearbeid, som andre fengslede innsatte utøvere. Hun måtte plukke glassperler til bilsetetrekk og rengjøring.

For å klare å koste var Liu nødt til å holde kosten stødig med begge hender og støtte albuene mot livet for å kunne dra kosten fram og tilbake med kroppen. Smerten fra slik fysisk aktivitet, skrev hun senere, var så uutholdelig at hun noen ganger ikke klarte å sove.

"Hvis du dør her i fengselet, hva så? Vi vil ta oss av det for 80 yuan (11,50 dollar)”, fortalte en kvinnelig vakt henne. Dette skjedde under flere mislykkede forsøk på å få henne til å undertegne papirer på at hun fornektet sin tro. Pengene, trodde Liu, var kostnader ved kremasjon.

Det er vanskelig å vurdere Tangs rolle ved forfølgelsesinnsatsen i regionen. WOIPFG hadde tre navn på gjerningsmenn i sin fil med samme navn som Tang. De var ledere i sikkerhetsenheten til "Fengjie County Public Security Bureau" innen landområdet Fengjie. Byrået hadde ledet flere arrestasjoner, forhør og tortur av Falun Gong-utøvere. Samme navn hadde også en leder for et sko-firma i Chongqing som fikk utført slavearbeid fra Chongqing kvinnefengsel, og en partisekretær i en nabokomité i byens Jianbei distrikt, kjent som Dashiba.

Offentlige tjenestemenn i USA’s utenriksdepartement svarte ikke innen tidsfristen på en forespørsel fra The Epoch Times om mer informasjon med om Tang.

Tang er den andre offentlige tjenestemannen som blir sanksjonert i forbindelse med forfølgelsen av Falun Gong under Biden-administrasjonen. I mai 2021, før Verdens Falun Dafa-dagen, sanksjonerte USA’s utenriksdepartement Yu Hui, den tidligere tilsynsmannen for en forfølgelses-kampanje i Chengdu i den sørvestlige Sichuan-provinsen.

Falun Gong-utøvere deltar i en parade som markerer 30-årsjubileet for den åndelige disiplinens introduksjon til allmenheten. New York 13. mai 2022. Foto: Samira Bouaou/The Epoch Times

Under Trump-administrasjonen ble Huang Yuanxiong sanksjonert av USA under markeringen av Menneskerettighets-dagen 2020. Han var lokal politisjef i den sørlige Fujian-provinsen.

I tillegg til Tang ble fire andre plassert på listen for sanksjoner den 9. desember 2022, inkludert Wu Yingjie, tidligere partisekretær for Tibet fra 2016 til 2021, og Zhang Hongbo, direktør i "Tibetan Public Security Bureau" fra 2018, for å ha begått overgrep mot menneskerettigheter i regionen.

Li Zhenyu og Zhuo Xinrong som kontrollerer henholdsvis Dalian Ocean Fishing Co. og Pingtan Marine Enterprise, ble sanksjonerte for misbruk av arbeidskraft på fiskefartøyene deres.

Ad i artikkel – AdSense
AD