«Tvungen organhøsting av Faun Gong-utøvere bør være i fokus når vi tar opp menneskerettigheter med Kina»

Falun Gong-utøvere satte fokus på grusomhetene rundt tvungen organhøsting i Kina da de marsjerte gjennom Manhatten under feiringen av «World Falun Dafa Day» den 16. mai 2019. Foto: Edward Dye/The Epoch Times

20. juli markerer det kinesiske regimets 23 år lange forfølgelse av Falun Gong som er en åndelig metode med meditative øvelser og morallære.

Metoden vokste i popularitet gjennom 1990-årene med opp til 100 millioner mennesker som praktiserte i Kina ved slutten i 1999. Det kinesiske regimet vurderte dette til å være en trussel og lanserte da en landsdekkende kampanje som prøvde å utrydde praksisen.

Millioner av Falun Gong-utøvere har vært internert i fengsler og interneringssentre over hele landet. Der har de vært utsatt for tortur og tvungen organhøsting.

«Tvungen organhøsting av Falun Gong-utøvere bør være i fokus når vi tar opp menneskerettighetssaker med Kina», ifølge menneskerettighetsforkjemperne som deltok på International Religious Freedom Summit 2022 i Washington fra 28.– 30. juni.

"Vi må fokusere på dette, først og fremst fordi det er en av de mest grufulle forbrytelsene du kan forestille deg", sa Katrina Lantos Swett som tidligere var leder for «U.S. Committee on International Religious Freedom» (USCIRF), til NTD’s “China Insider”-programmet.

"Men det er også veldig konkret. Det er noe folk, når de hører om det, vil bli sjokkerte og kvalme av", la Swett til.

Etter å ha hørt om den grufulle forbrytelsen, forholder folk seg til det faktum at "de medisinske skolene og sykehusene våre kan være indirekte medskyldige fordi de utdanner kinesiske leger og deltar i programmer sammen med dem", ifølge Swett.

"Det kan være årsak til at folk hever nivået av moralsk sinne ... og blir mer forberedt på å virkelig fokusere på hele spekteret av overgrep i Kina", påpekte hun.

Lord David Alton fra «British House of Lords» kalte også organhøstingen forferdelig og sa at han, sammen med kollegene sine fra aller partier, har arbeidet med lovverket for å gi hardere straff for alle som er involvert i organhøsting.

"Det vil avskrekke folk som ønsker å dra for å gjøre dette (organtransplantasjon) fra Storbritannia", sa Alton.

Epoch Times Photo
 Katrina Lantos Swett som er nestleder i “U.S. Commission on International Religious Freedom”, taler på en høring på Tom Lantos “Human Rights Commission” om “The Plight of Religious Minorities in India” ved Capitol Hill i Washington den 4. april 2014. Foto: Nicholas Kamm/AFP via Getty Images

Ikke Kinas interne problem

Swiss avviste det kinesiske regimets retorikk om at menneskerettighetssaker er interne problemer og at ingen andre land bør gripe inn.

Hun siterte FN’s verdenserklæring om menneskerettigheter og sa: "Ingen land kan si til resten av verden at slik vi behandler eller mishandler våre egne landsmenn, er ikke din sak".

"Rettighetene til innbyggerne er en sak som handler om internasjonale lover, ikke kinesiske lover", la hun til.

Ifølge Swetts mening kommer Beijing med unnskyldninger "fordi de ikke liker at syndene deres bli vist til hele verden".

"Og de går til drastiske skritt for å presse og skremme andre til å ikke gjøre noe. Men sannheten er at fordi de er så følsomme, så defensive og så fiendtlige overfor ethvert forsøk på å fortelle sannheten, forteller de oss at de er litt redde for at verden skal få kjennskap til sannheten", sa Swett.

Mary Beth Long som tidligere var assisterende forsvarsminister for internasjonale sikkerhetssaker, tok også opp igjen Swett sine argumenter.

"Måten Kina behandler menneskerettigheter på, har sikkerhetsmessige implikasjoner for oss alle", sa Long.

"Som mennesker kan vi ikke godta dette kunstige med internt og eksternt; ikke når det kommer til grunnleggende menneskerettigheter som religiøs frihet", la hun til.

Epoch Times Photo
Første nestleder, assisterende forsvarssekretær for internasjonale sikkerhetssaker, Mary Beth Long, og tidligere generalløytnant Karl Eikenberry lytter til «Drug Enforcement Agency»-administrator Karen Tandy når hun vitner for «House Armed Services Committee» om statusen til trygghet og sikkerhet i Afghanistan. Washington den 28. juni 2006. Foto: Joshua Roberts/Getty Images

Oppfordrer til handling

Swett oppfordret videre ledere fra hele verden om å handle i forhold til forbrytelser mot menneskeheten generelt og særlig mot forfølgelsen av Falun Gong-utøvere som forfølges av det kinesiske regimet.

"Vi trenger flere regjeringsledere på høyeste nivå som snakker om denne forfølgelsen, er tøffe og holder Kina ansvarlig", sa hun.

Nadine Maenza som tidligere var USCIRF-kommisjonær, delte samme syn og sa: "Den amerikanske regjeringen må bruke alle midler de har, til å presse Kina til å snakke om menneskerettigheter og trekke andre land med seg".

"Vi kan ... knytte religiøsfrihet, knytte menneskerettigheter til utenrikspolitiske mål", la hun til.

"Vi er tryggere når religionsfrihet og menneskerettigheter er bedre rundt om i verden. Og hva med ting som forverres og fortsetter å bli verre; det skaper alle slags konflikter rundt om i verden som vi må forholde oss til".

Long foreslo imidlertid å integrere det kinesiske regimets menneskerettigheter med USA’s nasjonale sikkerhetsstrategi.

"Dette er et ikke et forhandlingstema og bør aldri bli et forhandlingstema som en del av vår nasjonale sikkerhet eller politikk", sa hun.

"Skulle Kina velge å bli en positiv bidragsyter på det globale arbeidsområdet, må de anerkjenne den grunnleggende rettigheten til hvordan dette spilles ut med våre økonomiske relasjoner, handelsforbindelser og vår involvering i hverandres sportslige aktiviteter", sa Long.

"Straks du blir en uansvarlig internasjonal aktør, som Nord-Korea, hvis du ikke kan beskytte selve verdier som er integrert i vårt innerste vesen på denne jorden, da må du være isolert", la hun til.

 

Ad i artikkel – AdSense
AD