"Shen Yun er en fantastik produksjon", sa profesjonell danser og koreograf i Montreal

Carmen Ruiz ved Shen Yuns forestilling ved Théâtre Maisonneuve i Montreal 16. april 2022. Foto: NTD
Av
12. juni 2022
AD

Carmen Ruiz har vært profesjonell danser, koreograf og produsent av scenekunst i mange år. Hun sa at det er en "wow"-faktor ved Shen Yuns scenekunst.

"Det er vakkert, virkelig utrolig. Graden av synkronitet og også nivået til uttrykksevnen og den atletiske utførelsen til artistene!" sa Ruiz etter å ha sett Shen Yun ved Théâtre Maisonneuve i Montreal den 16. april.

Det New York-baserte Shen Yun er verdens fremste klassiske dans- og musikkompani og ser som sin oppgave å gjenopplive Kinas tradisjonelle kultur som i tiår har blitt undertrykket av det kommunistiske regimet.

"I 5000 år blomstret guddommelig kultur i landet Kina. Gjennom fantastisk musikk og dans gjenoppliver Shen Yun denne strålende kulturen", sier Shen Yuns nettside.

Ruiz sa hun kunne se noe himmelsk i Shen Yun-forestillingen.

"Jeg ser denne åndelige kraften og deres søken etter det himmelske."

— Carmen Ruiz

Alt dette kroppsarbeidet, det fysiske arbeidet! Jeg ser at de er forbundet til noe som prøver å koble seg til noe større og utover det vi kan forstå i hverdagen", sa hun. "Jeg ser denne åndelige kraften og denne søken etter det guddommelige", sa hun.

Ruiz føyde til at hun kjente den gode kvaliteten på mengden hardt arbeid som har gått med til å skape Shen Yun.

"Alt det arbeidet er beundringsverdig. Vi vet at det er timer på timer på timer med svært disiplinert arbeid. Så bravo og god oppnåelse", sa hun.

Universelt språk

Marc Lascelle som er leder i en katolsk organisasjon, sa at Shen Yun er litt av "et underverk fra begynnelse til slutt."

"Det bringer oss inn til gleden", sa han. "Det er spesielt skjønnheten og den eldgamle kulturen i Kina som det gis eksempler på."

Lascelle sa han ble rørt av forestillingen og opplevde en rekke følelser mens han så på Shen Yun.

"Det rørte ved følelsene mine en hel del. ... Det var ikke bare en dans, det var historier i dansene også", sa han idet han refererte til de to forskjellige historiene i hver danse-del.

Det er mange elementer som bringer frem skjønnheten i Shen Yun, merket Lascelle seg. Dette inkluderer danserne selv og deres historiebaserte danser, de animerte bakgrunnene og soloer, som for eksempel musikken fremført av erhu-solisten.

Utover dette var det dypere verdier i fremføringen som alle i publikum kunne forstå fordi det brukes et universelt språk", sa han.

"Det er en oppfordring til sjelen til å sette pris på alle disse verdiene gjennom forståelse av skjønnhet; de jevne bevegelsene. Alt dette har symbolikk. Det er et metafysisk uttrykk", sa han.

"På en metafysisk måte bringer det verden tilbake og til å sette pris på, ha en lengsel etter disse vakre tingene. ... Det inspirerer mennesker og gir dem nostalgi og et ønske om å få dette tilbake."

Skrevet av NTD.

The Epoch Times er en stolt sponsor av Shen Yun Performing Arts. Vi har dekket publikums-reaksjoner siden Shen Yuns oppstart i 2006.

Ad i artikkel – AdSense
AD