Politiet i Michigan beslaglegger en stemmemaskin for å etterforske mulige valgbrudd

En person legger stemmeseddelen sin i en valgmaskin i East Lansing i Michigan i et filfoto. Foto: Jeff Kowalsky/Reuters
15. mai 2022

Politiet i Michigan tok hånd om en stemmemaskin da delstaten utvidet etterforskningen av det som blir beskrevet som en mulig uautorisert tilgang til valgutstyret.

Michigans politi og tjenestemenn ved Michigan-riksadvokat Dana Nessels kontor tok beslag i en stemmemaskin fra byen Irving den 29. april, fortalte medlem i kommunetilsynet, Jamie Knight til Epoch Times i en email.

Beslaget ble gjort i henhold til en ransakingsordre, sa hun.

"Byen vil helt og fullt samarbeide med hensyn til rettshåndhevelsen, og byens jurister har vært i kontakt med Michigan politi angående denne saken. De har ingen ytterligere kommentar på det nåværende tidspunktet", la Knight til.

Det ble startet etterforskning tidligere i år på forespørsel fra Michigans utenriksminister Jocelyn Benson som sa at kontoret hadde mottatt rapporter om at en ikke navngitt tredje-person "hadde fått tilgang til stemmetabulator-komponenter og -teknologi i Roscommon fylke.”

"Lovverket i Michigan er tydelig på de sikkerhetsproblemene som oppstår når noen får uautorisert tilgang til våre valgmaskiner og teknologi, og jeg vil ikke ha noen toleranse for de som prøver på ulovlig vis å tukle med stemmeutstyret", sa Benson (demokrat).

Løytnant Derrick Caroll i Michigan politi bekreftet at de har utvidet undersøkelsen til utenfor Roscommon fylke.

"Etter hvert som vi fant mer informasjon, har vi utvidet området vårt for å se om det er andre steder som ble kompromittert", fortalte Carroll til Reuters. "Vi har gått videre til andre regioner."

Michigan politi responderte ikke på en forespørsel om en kommentar, og det gjorde heller ikke Nessels kontor.

Carroll sa til nyhetskanaler at etterforskningen vil fortsette "til vi har endevendt alle spor" og la til at mulig uautorisert tilgang "påvirket ikke på noen måte valget i 2020".