Pfizer innrømmer at COVID-19-vaksinen ikke var testet for overføring av smitte før den ble sendt ut på markedet

En helsearbeider i Israel forbereder en dose med Pfizer-BioNTech-vaksine. Foto: Ahmad Ghababli/AFP via Getty Images
6. november 2022
AD

En Pfizer-sjef sa den 10. oktober 2022 at verken hun eller andre ansatte hos Pfizer visste om COVID-19-vaksinen deres ville stoppe overføring av smitte, før den ble sendt ut på markedet i fjor.

Medlem av Europaparlamentet, Rob Roos, spurte under en sesjon: "Var Pfizer COVID-vaksinen testet i forhold til å stoppe overføring av viruset før den kom ut på markedet?" Pfizers Janine Small som er president for internasjonale utviklede markeder, svarte: "Visste vi om den ville stoppe immunisering før den kom på markedet? Nei... vi måtte virkelig bevege oss med vitenskapens hastighet for egentlig å forstå hva som skjer i markedet."

Roos fra Nederland argumenterte i en Twitter-video den 10. oktober etter Smalls kommentarer til ham, at millioner av mennesker rundt i hele verden ble lurt av farmasøytiske selskaper og myndigheter.

"Millioner av mennesker over hele verden følte seg tvunget til å ta vaksinen på grunn av myten om at du gjør det for andre", sa Roos. "Nå viser dette seg å være en billig løgn" og "burde avsløres", la han til.

Epoch Times har kontaktet Pfizer for å få en kommentar.

Hva som ble sagt

Mat- og narkotika-administrasjonen i USA skrev i slutten av 2020 at det ikke var noen data tilgjenglige for å bestemme om vaksinen ville hindre overføring og for hvor lenge den ville beskytte mot overføring av SARS-CoV-2-viruset som forårsaker COVID-19.

"På det nåværende tidspunktet er data ikke tilgjengelige for å kunne ta en beslutning om hvor lenge vaksinen vil gi beskyttelse, heller ikke er det bevist at vaksinen hindrer overføring av SARS-CoV-2 fra person til person", spesifiserte de.

I mellomtiden sa Pfizers direktør, Albert Bourla, omtrent på samme tid at firmaet hans "ikke var sikre" på om de som mottok deres mRNA-vaksine ville bli i stand til å overføre COVID-19 til andre mennesker.

"Jeg tror at dette er noe som vi trenger å undersøkes. Vi er ikke sikre på det akkurat nå", sa Bourla til NBC News i desember 2020 som svar på et spørsmål om overførbarhet.

Tidligere medisinsk rådgiver for Det hvite hus, Dr. Deborah Birx, avslørte i juni 2022 at det var bevis i desember 2020 for at personer som mottok COVID-19-vaksiner, inkludert Pfizers, fremdeles kunne overføre viruset.

"Vi visste tidlig i januar 2021 og i slutten av desember 2020, at det hendte at folk fikk infeksjon på nytt", fortalte Birx, som var Det hvite hus sin koordinator for COVID-19-respons under Trump-administrasjonen, til medlemmer av Kongressen i år.

”Kommer ikke til å få COVID”

Flere offentlig ansatte i USA og rundt om i verden hadde påstått at COVID-19-vaksinene kunne forhindre overføring. Blant dem var president Joe Biden, som i juli 2021 bemerket at "du kommer ikke til å få COVID hvis du har disse vaksinene."

Epoch Times Photo
President Joe Biden taler, flankert av Det Hvite hus sin medisinske rådgiver, Dr. Anthony Fauci, under et besøk ved de nasjonale helse-instituttene i Bethesda. 11. februar 2021. Foto: Saul Loeb/AFP via Getty Images

Medisisnk rådgiver for Biden-administrasjonen, Dr. Anthony Fauci, sa i et intervju med CBS at vaksinerte mennesker er "den sikre død" for COVID-19 og antydet dermed at de ikke kan overføre virus. "Når du blir vaksinert, beskytter du ikke bare din egen helse og familiens, men bidrar også til samfunnets helse ved å forhindre spredning av viruset ", sa Fauci.

To måneder senere, i juli samme år, 2021, sa Fauci at vaksinerte kan overføre virus.

I løpet av de neste månedene snudde Fauci, Biden, CDC-direktør Dr. Rochelle Walensky og andre seg på hælen og sa at vaksinen forhindrer alvorlig sykdom, sykehusinnleggelse og død på grunn av COVID-19.

Ad i artikkel – AdSense
AD