Medlem av etterretnings-komité advarer mot mulig trussel rettet mot amerikaneres DNA.

En rettsmedisinsk analytiker forbereder DNA-prøver som skal plasseres i en analysator for genetikk i et fil-bilde. Foto: Mario Villafuerte/Getty Images
7. august 2022
AD

En demokrat i Det hvite hus sin etterretnings-komité har advart amerikanere mot å benytte seg av DNA-testtjenester fordi dataene kan samles for å skape bio-våpen rettet mot enkeltpersoner eller grupper.

"Du kan ikke ha en diskusjon rundt dette uten å snakke om personvern og beskyttelse av kommersiell data, fordi forventninger om personvern har sunket i løpet av de siste 20 årene", sa representant Jason Crow (demokrat fra Colorado) under ”Security Forum” i Colorado den 22. juli.

"Unge i dag forventer faktisk i svært liten grad personvern. Dette er hva meningsmålingen og dataene viser."

"Folk spytter gjerne i en kopp og sender det til 23andMe, og de får svært interessante data tilbake om sin bakgrunn", sa han i det han refererte til den populære amerikanske tjenesten for DNA-testing og ætte-granskning.

"Og gjett hva? DNA’et deres eies i dag av et privat selskap", sa han. "Det kan selges med svært liten beskyttelse av intellektuell eiendom- eller personvern, og vi har ikke legale og regulatoriske regimer til å håndtere dette."

Offentlig ansatte må ha en "offentlig diskusjon" om beskyttelse av DNA-informasjon, helseopplysninger og relaterte data fordi slik data kan "anskaffes og samles av våre motstandere for å utvikle disse systemene", sa Crow i det han refererte til biologiske våpen.

Selskapet 23andMe har tidligere nektet for at de har solgt privat informasjon, inkludert DNA-data, om sine kunder. Representanter for 23andMe svarte ikke innen pressefristen på en forespørsel fra Epoch Times om å få en kommentar.

Kina og Russland samler amerikaneres DNA

For omtrent et år siden advarte senator Marco Rubio (republikaner fra Florida) om at kinesiske og russiske laboratorier behandlet DNA-tester fra amerikanere via Medicare og Medicaid.

Epoch Times Photo
En tekniker arbeider i et laboratorium som har spesialisert seg på DNA. I Beijing den 22. august 2018. Foto: Greg Baker/AFP/Getty Images

"Det er latterlig at vår nåværende politikk gjør det mulig for Det kinesiske kommunistpartiet å få tilgang til amerikanernes gen-data", sa han i en uttalelse i juli 2021. "Det er absolutt ingen grunn til at Beijing som rutinemessig prøver å undergrave USA’s nasjonale sikkerhet, skal gis gen-data om amerikanske borgere."

I fjor sa noen ansatte i den føderale etterretningstjenesten i en rapport at COVID-19 i slutten av 2019 sannsynligvis oppsto i et høysikkerhets-laboratorium i Wuhan i Kina. I mellomtiden gjorde Det nasjonale instituttet for helse i USA en granskning fra Kongressen på grunn av finansiering til en tredjepart. Det ble påstått at tredjeparten utfører kontroversiell forskning på genmanipulasjon på korona-virus på flaggermus ved ”Wuhan Institute of Virology”.

Under panel-diskusjonen sa senator Joni Ernst (republikaner fra Iowa) som er medlem av senatets forsvars-komité, at USA’s motstandere også kunne åpne opp en ny form for krigføring mot USA ved å angripe mat-forsyninger i utstrakt grad via biologiske våpen.

"Hvis vi ser på matsikkerheten og hva som er mulig for våre motstandere å gjøre med biologiske former for våpen som rettes mot vårt animalske jordbruk, mot vår jordbrukssektor ... meget patogen fugle-influensa, afrikansk svinefeber", sa hun

"Alle disse tingene har sirkulert rundt om i verden. Dersom det mål-rettes av en fiende, vet vi at det fører til manglende matsikkerhet. Manglende matsikkerhet fører til mange andre former for sikkerhets-problemer rundt om i verden.

Ad i artikkel – AdSense
AD