Krydderet som hindrer fluor å ødelegge hjernen

Foto: Ranadipta Sadhukhan/Pexels
11. juni 2023
AD

Fluor er overalt i dag, fra antibiotika til drikkevann, fra non-stick i stekepanner til tannkrem og gjør at en uunngåelig blir utsatt for det. Desto mer grunn til at forskning som beviser at dette vanlige krydderet kan forhindre skade, er så lovende ...

Fluorets skadevirkninger på nervesystemet har vært emne for akademiske debatter i flere tiår og er nå stadig et mer kontrovers spørsmål blant folk også. Det har utviklet seg fra "konspirasjonsteorier" om at det først ble brukt i drikkevann i russiske og nazistiske konsentrasjonsleirer for å kjemisk lobotomere fanger, til den nå den velkjente egenskapen ved å senke IQ til evnen å forkalke pinealkjertelen, tradisjonelt kalt "setet for sjelen". Mange rundt i hele verden, og i økende grad i de regionene der det er mye fluor i USA, har startet med å organisere, på lokalt og statlig nivå, fjerne denne allestedsnærværende giften fra kommunalt drikkevann.

En overbevisende studie publisert i "Pharmacognosy Magazine" med tittelen Gurkemeie demper forgiftning i nervesystemet indusert av fluor: Et "in vivo-bevis" gir eksperimentell støtte til mistanken om at fluor virkelig er et stoff som ødelegger hjernen. Det avsløres også at et naturlig beskyttende middel mot de ulike helseeffektene forbundet med dette stoffet, er tilgjengelig.

Epoch Times Photo
Foto: Shutterstock

Studien ble forfattet av forskere fra Department of Zoology, University College of Science, M.L. Sukhadia University i Udaipur i India, som har brukt det siste tiåret til å forske på mekanismene som fluorid bruker for å indusere alvorlige nevroskadelige endringer i hjernen til pattedyr, særlig i celler i hippocampus og i hjernebarken.

Studien starter med å beskrive den historiske bakgrunnen for bekymring rundt fluorets betydning og omfattende giftige egenskaper:

"Fluor (F) er sannsynligvis det første uorganiske ionet som tiltrakk seg oppmerksomhet fra den vitenskapelige verden på grunn av de giftige egenskapene, og nå er F-giften gjennom drikkevann velkjent som et globalt problem. Rapporter om virkninger på helsen omfatter også ulike former for kreft, uønskede reproduktive aktiviteter og kardiovaskulære og nevrologiske sykdommer."

Studien fokuserte på fluorinduserte, giftige virkninger på nervesystemet og identifiserte eksitoksisitet (stimulering av nevronet inntil døden) og oksidativt stress som de to viktigste pådriverne til degenerering av nervesystemet. Det har blitt observert tilfeller med tilstanden kjent som fluorose, flekker på tannemaljen forårsaket av overdreven eksponering for fluor under utvikling av tenner, også har degenerative forandringer forbundet med en form for oksidativt stress, kjent som lipidperoksidasjon (harskning/ødeleggelse). Overflødig lipidperoksidasjon i hjernen kan føre til en reduksjon i det totale fosfolipid-innholdet. På grunn av disse velkjente mekanismene til at fluor er forbundet med forgiftning av og degenerasjon i nervesystemet, har forskerne identifisert den grunnleggende polyfenolen i krydderet gurkemeie, kjent som curcumin, som et ideelt middel som er verdt å teste som et stoff som beskytter nervesystemet. Tidligere forskning på curcumin indikerer at det er i stand til å aktivere seg som en antioksidant på tre forskjellige måter ved å beskytte mot: 1) skadelig singlett oksygen 2) hydroksyl radikaler og 3) superoksid-radikalskader. Curcumin ser ut til å øke produksjonen av den endogene glutation-produksjonen i hjernen, et viktig antioksidantforsvarssystem.

For å vurdere de forgiftende effektene i nervesystemet fra fluor og bevise curcumins beskyttende rolle mot det, delte forskerne mus tilfeldig i fire grupper i 30 dager:

  1. Kontroll (ikke noe fluor)
  2. Fluor (120 ppm): fluor ble gitt i destillert drikkevann uten restriksjoner.
  3. Fluor (120 ppm/30 mg/kg kroppsvekt) + Curcumin: Oral dose med curcumin oppløst i olivenolje sammen med fluor i drikkevann.
  4. Curcumin: (30 mg/kg kroppsvekt)

For å fastslå effekten av behandlingen, målte forskerne innholdet av malondialdehyd (MDA) i hjernene til de forskjellige, behandlede musene. MDA er en velkjent markør av oksidativt stress/skade.

Som ventet viste bare den gruppen som ble behandlet med fluor (F), signifikante forhøyede MDA-nivåer, i forhold til kontrollgruppen som ikke ble behandlet med fluor. F+curcumin-gruppen så man reduserte MDA-nivåer i forhold til den gruppen som bare fikk fluor, noe som viser curcumin sin nervebeskyttende aktivitet mot nervegift forbundet med fluor.

Studien konkluderte slik:

"Vår studie viser dermed at en daglig, enkel dose på 120 ppm F resulterer i svært signifikant økning av LPO (lipidperoksidasjon), d.v.s hjerneskader, så vel som nevrodegenerative endringer i nevrocellenes kropper i utvalgte hippocampale områder. Tilskudd med curcumin reduserer signifikant den toksiske effekten av F til nær normalnivået ved å øke antioksidantforsvaret ved dets rensende egenskap og gir bevis for at det har en terapeutisk rolle mot nevrodegenerasjon på grunn av oksidativt stress.

Republisert fra GreenMedInfo.com

◇ Referanser:

  1. Bhatnagar M, Rao P, Saxena A, Bhatnagar R, Meena P, Barbar S. Biokjemiske forandringer i hjernen og annet vev for unge voksne hunn-mus på grunn av fluor i drikkevannet deres. Fluoride. 2006;39:280–4. [Ref list]
  2. Bhatnagar M, Sukhwal P, Suhalka P, Jain A, Joshi C, Sharma D. Effekter av fluor i drikkevann på NADPH-diaforase-nevroner i den fremre delen av hjernen til mus: En mulig mekanisme til fluorid-neurotoksisitet. Fluoride. 2011;44:195–9. [Ref list]

Synspunkter som kommer til uttrykk i denne artikkelen er forfatterens egne og speiler nødvendigvis ikke synspunktene til Epoch Times.

Ad i artikkel – AdSense
AD