Kina: Familie ber om hjelp mens 16 år gammel datter ligger for døden i COVID-19-karantene

Folk med milde symptomer og symptomlignende tilfeller av COVID-19 i karantene ved ”Shanghai New International Expo Center” i Kina den 1. april 2022. Foto: Ding Ting/Xinhua via AP
30. oktober 2022

Rapporter om en 16 år gammel jente som døde på et COVID-19 karantene-senter etter at familiens bønn om hjelp ble ignorert, har spredt seg på kinesiske, sosiale medier under Det kinesiske kommunistpartiets (KKP’s) 20. partikongress og har utløst folks raseri.

Jentas far er trolig bragt til taushet av myndighetene etter at han snakket offentlig om dødsfallet.

I en video som ble lagt ut på nettet, kunne man se faren filme ei jente som hadde dødd i en sykehusseng. Han avslørte sin nasjonale ID og telefonnummer og sa at han het Guo Lele og at han bor i Qizhuang i byen Ruzhou i Henan-provisen. Han sa at etter at datteren, Guo Jingjing, ble plassert i et COVID-19 isolasjonssenter på Wanji High School den 14. oktober, fikk hun høy feber to dager etter. En dag senere hadde hun krampetrekninger, var dehydrert og lå og skalv i en køyeseng. Den medisinske staben på isolasjonssenteret ignorerte familiens bønn om medisinsk hjelp, sa mannen. De ringte nødhjelpen (110) og ambulanselinjen (120) mange ganger, men også de ignorerte familiens bønn. Forsinkelsen førte til at datterens tilstand ble stadig verre, ifølge Guo.

Den 17. oktober kl 19.00 ble datteren overført til ”Fourth People’s Hospital” i fylket for øyeblikkelig hjelp og ble da erklært død. Guo ber nå om at regimets ”Central Commission for Discipline Inspection” undersøker påstandene om at regjeringen i Ruzhou har foretatt uforsvarlig epidemisk kontrolltiltak og krever rettferdighet for datteren.

Jentas tante sa i videoen at alle seks familiemedlemmene har blitt tvunget inn i et karantenesenter fordi de har vært nærkontakter.

”Da hun dro i isolasjon, var hun frisk”, fortalte Guo om datteren.

"Hun hadde vært der i fire dager og fikk så kramper, oppkast og høy feber", sa han. "Uten tidsnok behandling, døde barnet".

Et innlegg i en sosiale-mediegruppe kalt “Ruzhou Experimental Middle School” påsto å være fra en kvinne som hadde vært internert på skolens hybel sammen med søsteren sin og Guo Jingjing. Ifølge meldingen hadde Guo Jingjing hatt høy feber og ble forlatt uten tilsyn på grunn av akutt hjernebetennelse, oppkast, skum og kramper. Da hun var på dødens rand, ble hun til slutt sendt til sykehuset. På sykehuset gikk hun inn i koma og ble forlatt uten tilsyn. Klokken 03.00 ble moren informert at datteren ikke hadde hjerteslag.

Faren er bragt til taushet

Etter at nyheten om hendelsen kom ut på sosiale medier, snakket ”Sound of Hope Radio Network” med Guo på telefonen.

"Politikken her i Kina er at så lenge det har vært kontakt eller nærkontakt, vil alle bli ført bort", sa han. "Klokken 02.00 den 14. oktober ble hele familien vår tatt med til karantenesenteret."

Da ble telefonen avbrutt. Reporteren ringte Guo igjen, men har ikke vært i stand til å komme gjennom. På linje med KKP’s vanlige taktikk er det mistanke om at Guos telefon ble avlyttet av regimet fordi myndighetene prøver å hindre ham i å snakke med omverdenen.

To reportere fra Epoch Times hadde samme erfaring. Akkurat da Guo og reporterne begynte å snakke sammen i telefonen, fikk han tilfeldigvis inn en annen telefonsamtale. Han la deretter på og har siden ikke svart på oppringinger fra reportere.

”Null-COVID"-politikken er uansvarlig”

Dan Xia som tidligere underviste på universitetet i Kina, fortalte Epoch Times den 19. oktober at karantenen skulle handle om å motvirke infeksjon og beskytte folks liv. Under KKP’s styre handler det ikke om å beskytte folks liv, men om å være politisk korrekt.

"Har vi ikke sett denne absurde scenen?” spurte hun. Det sies at for å hindre spredning av viruset, blir fabrikker nektet å åpne, mens folk venter i store grupper for å få tatt PCR-tester. Det er også en samling, så hvorfor tillates det? Det er fordi det er politisk korrekt å samles for å ta en PCR-test, men det er ikke politisk korrekt for arbeidere å samles for å jobbe sammen.

Epoch Times Photo
Beboere står i kø for å gjennomføre en PCR-test for COVID-19 ved et innsamlingssted for vattpinner i Guangzhou, Guandong-provinsen i Kina i august 2022. Foto: STR/AFP via Getty Images

"Denne stakkars jenta fra Ruzhou i Henan døde på grunn av KKP’s politisk korrekte hindring av epidemispredning. De nåværende KKP-tjenestemennene snakker bare om politikk, ikke sunn fornuft. KKP-tjenestemennene bryr seg bare om sine posisjoner, og de bryr seg ikke om folks livsgrunnlag".

Liu som er en pensjonert professor fra en kinesisk høyskole som nektet å oppgi sitt fulle navn av redsel for represalier, fortalte Epoch Times at dette bare var nok et nytt urettmessig dødsfall å legge til alle overgrepene som har vært under Kinas COVID-19 karantener. Tenåringsjenta var i en kritisk tilstand med høy feber i tre dager, men telefoner og bønn fra familien via nettet om medisinsk hjelp, ble ignorert.

"Hva er hensikten med å betale skatt til staten?" sa Liu. "Behandler KKP fortsatt mennesker som mennesker? Denne onde null-COVID-politikken er ensbetydende med drap! Denne jenta ble drept av KKP. KKP’s totale ignorering av menneskeliv har så langt nådd et opprørende nivå. Kan de totalt ignorere det hvis folk lever eller dør når de blir satt i karantene?"

Hun fortalte at hvis én person er smittet, blir hele området satt i en sentralisert karantene. Kinesere ser nå på karantene som veien til helvete, og alle er redde for å bli satt i karantene.

"Hvis alle sa nei til KKP, hva ville resultatet blitt?" sa Liu. "Men de er alle lydige, og resultatet av lydighet vil bli som for jenta fra Ruzhou".

Xia Song, Li Yun og Gu Xiaohua bidro til denne rapporten.