Hundekjøtt kan bli forbudt i Sør-Korea

Hunder på en hunderfarm i Hongseong i Sør-Korea. 13. februar 2019. Foto: Yung Yeon-Je/AFP via Getty Images
26. november 2023
AD

Regjeringen og det styrende partiet i Sør-Korea vil legge fram et lovforslag om å forby hundekjøtt. Det vil innebære at bruk av hund som mat forbys fra og med 2027, melder Reuters.

Nylig hadde Yu Eui-dong, politisk ansvarlig for det regjerende partiet, «People Power Party», et møte med myndighetspersoner og dyrevernaktivister.

– Det er på tide å sette stopp for sosiale konflikter og kontroverser rundt bruk av hundekjøtt ved å vedta en spesiell lov for å få slutt på dette, sa Yu Eui-dong, ifølge nyhetsbyrået.

Den eldgamle koreanske skikken med å spise hunder, har fått kritikk fra dyrevernsaktivister utenlands. Selv blant yngre i Sør-Korea har motstanden økt.

En sørkoreansk undersøkelse fra i fjor viser at 64 prosent motsetter seg inntak av hundekjøtt.

Dyrevernorganisasjoner ønsker det nye lovforslaget om forbud mot hundekjøtt velkommen.

– Nyheten om at den sørkoreanske regjeringen endelig er klar for å forby hundekjøttindustrien, er som en drøm som går i oppfyllelse for alle oss som har kjempet så hardt for å få slutt på denne grusomheten, sier Jung Ah Chae, leder for «Humane Society International» i Sør-Korea i en uttalelse.

– Det koreanske samfunnet har nådd et punkt der de fleste avviser å spise hunder og ønsker å se at disse lidelsene blir henvist til historiebøkene.

Kontakt journalisten: [email protected]

Ad i artikkel – AdSense
AD