Grupperinger utenfor Kina fordømmer KKP's tyranni på 100 års-dagen

En rekke eksil-tibetanere, flere fra Hong Kong, kinesiske dissidenter og andre brenner Det kinesiske kommunistpartiets (KKP’s) flagg og viser fram en svart kiste tiltenkt KKP i protest mot det brutale styresettet i Kina. Foran Kinas generalkonsulat i New York den 1. juli på KKP's 100-års dag. Foto: Huang Xiaotang/The Epoch Times
11. juli 2021

Den 1. juli som var 100 års-dagen for dannelsen av Det kinesiske kommunistpartiet (KKP), var mange grupperinger i en rekke land samlet for å protestere foran kinesiske konsulater i de respektive landene. De protesterte mot KKP's brutale styresett i Kina.

De forente stater

Den 1. juli var store folkemengder fra New York og omegn samlet foran det kinesiske konsulatet i New York for å protestere mot KKP's brutale styresett i Kina. De brant røde KKP-flagg; symbolet på blod og brutalitet. De stilte også ut en svart kiste som symbol på forbannelse over organisasjonen og et ønske om en snarlig oppløsning og undergang.

Dagens demonstrasjoner var inndelt i morgen- og kveldssekvenser. Ulike grupperinger delte på oppmøtet. Om morgenen var «Democracy Party of China» (DCP), “Chinese Democracy & Human Rights Alliance” (CDHRA) og “Shanghai National Party” til stede. Om ettermiddagen var «Students for a Free Tibet», “the Regional Tibetan Youth Congress of NY & NJ”, og “Humanitarian China” til stede.

I Seattle var 25 demonstranter samlet ved Westlake Center for å protestere mot KKP's grusomheter; de fleste av dem var ikke-kinesiske amerikanere. Alle deltakerne ble anmodet om å holde et tre minutters innlegg.

Wang Jing som er en kvinnelig asylsøker med base i Seattle og frivillig i organisasjonen for demokrati «June 4 Tianwang», overlevde KKP's diktatur og klarte å flykte fra det kommunistiske Kina til USA. Under CDHRA-demonstrasjonen refererte hun til KKP som "det ondeste og blodigste styrende partiet i menneskehetens historie".

"En uovertruffen krigslignende beredskap for å feire begivenheten i Beijing", hevdet Wang. "KKP er forutbestemt til å ende med grusomheter og maksimalt vanvidd. La oss brenne de blodtørstige flaggene deres og håpe på en tidlig dommedag for partiet!"

I Los Angeles arrangerte demonstranter en fotoutstilling kalt «100 ÅR MED GRUSOMHETER FRA KKP». De ønsket å dokumentere KKP's forbrytelser. En annen plakat spesifiserte finansieringen KKP mottok fra «The Communist International» (Komintern). Det illustrerte det tette båndet mellom KKP og motparten i det tidligere Sovjet-unionen.

Epoch Times Photo
Foto-utstilling av KKP's overgrep i Kina foran den kinesiske ambassaden i Los Angeles den 1. juli 2021. Foto: Xu Xiuhui/The Epoch Times

En rekke portretter med svarte rammer var utstilt og skulle forestille en sørgehall. Her var bilder av blant annet Kinas leder Xi Jinping, Hong Kongs leder Carrie Lam og Hong Kongs fungerende leder og tidligere leder av sikkerhetsbyrået, John Lee.

Fang Zheng som er leder av «Chinese Democracy Education Foundation» (CDEF), og Cheng Kai som var tidligere redaktør av Kinas statsdrevne «Hainan Daily», var også blant demonstrantene. Begge var overlevende etter KKP's forfølgelse under demonstrasjonene på Tiananmenplassen. Fang ble påkjørt av en av KKP's tanks under massakren den 4. juni i 1989 og mistet begge beina.

Canada

I sentrum av Toronto var over 500 demonstranter samlet i Grange Park den 1. juli for å protestere mot KKP's ondskap. De kom fra 20 ulike grupperinger, deriblant «Fedration for a Democratic China» (FDC), «Formosan Association for Public Affairs Canada» (FAPA Canada), «Canada-Hong Kong Link», «RU Stand with Hong Kong», «Viet Tan Toronto» og andre.

Epoch Times Photo
Om lag 20 grupper protesterte mot KKP's overgrep i Toronto, Canada, den 1. juli 2021. Foto: Yin Ling/The Epoch Times

En rekke aktivister holdt appeller rettet mot KKP’s undertrykkelse av prodemokratiske bevegelser.

Sheng Xue som er nestleder i FDC Global, uttalte at verden ikke lenger er et trygt sted på grunn av KKP's tilstedeværelse.

"I det siste århundre har KKP begått forbrytelser mot hele menneskeheten", sa Sheng. "Dette er en kombinasjon av tre ondartede svulster for menneskeheten: fascisme, terrorisme og kommunisme. Som et terrorregime har det påført mer skade til denne verden enn noen annen makt, noe som har vist seg å være et faktum. "

Gloria Fung som er leder for «Canada-Hong Kong Link», påpekte at det som ligger bak Kinas økonomiske vekst og tilsynelatende mer avansert infrastruktur, er jerngrepet på tibetanere, uigurer, mongoler, andre minoritetsgrupper, samt dissidenter.

"Vi i et demokratisk samfunn har et moralsk ansvar for å kjempe for dem som er underlagt autoritære regimer," sa Fung. I tillegg anklaget hun KKP for å utgjøre en enorm trussel mot det globale demokratiet med sin allestedsnærværende infiltrering, manipulering og gissel-diplomati. Kanadiske Michael Kovrig og Michael Spavor har nå vært vilkårlig fengslet i 30 måneder.

Demonstrantene marsjerte fire kilometer; fra Spadina Avenue til det kinesiske konsulatet i byen.

Lignende samlinger og protester har oppstått også i Storbritannia, Australia og på New Zealand.

Hong Kong

I Hong Kong er borgere observert iført svart for å vise sin avsky mot KKP’s rasering av byens frihet. Sporadiske protester ble organisert av «League of Social Democrats», «Hong Kong Confederation of Trade Unions» (HKCTU) og andre grupper i Wan Chai og Mong Kok, selv om samlinger er strengt forbudt ifølge den nasjonale sikkerhetsloven, rapporterte VOA.

Vanlige mennesker ble arrestert, også Alexandra Wong, en gråhåret, kvinnelig aktivist.

Epoch Times Photo
Politiet i Hong Kong politiet arresterer Alexandra Wong, en gråhåret innfødt, kvinnelig aktivist, den 1. juli 2021. Foto: Song Bilong/The Epoch Times

Tre medlemmer av «Student Politicism» ble omringet av en rekke politi og arrestert straks de nådde Mong Kok. De var heldige og ble løslatt mot kausjon klokken 22.30.

Klokken 22.00 gikk plutselig en mannlig borger til knivangrep på en politimann i Causeway Bay. Etter å ha skadet politimannen, stakk mannen seg selv i brystet for å begå selvmord. Han ble overmannet og sendt til sykehus, men kunne ikke reddes. Han døde rundt klokken 23.00.

Senere ble det kjent at angriperen var Leung Kin-Fai som var direktør ved «Hong Kong Purchase Department of Vitasoy International Holdings Ltd», i følge Stand News.

Videre granskning viser at Leung ikke hadde noen kriminell bakgrunn. Han la igjen et selvmordsbrev som sa at han var misfornøyd med politiet i Hong Kong som skjuler kriminelle.