Europeiske påtalemyndigheter utreder von der Leyen om "Pfizergate"

EU-kommisjonens leder, Ursula von der Leyen. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP via Getty Images
8. april 2024
AD

Den europeiske påtalemyndigheten (EPPO) utreder anklager om lovbrudd i forbindelse med vaksineforhandlingene mellom EU-kommisjonenes leder, Ursula von der Leyen, og Pfizers leder Albert Bourla, rapporterer Politico.

EPPO har i de siste månedene tatt over utredningen fra den belgiske påtalemyndigheten da von der Leyen mistenkes for "innblanding i offentlige funksjoner, sletting av sms, korrupsjon og interessekonflikter".

EU-lederen anklages for å ha slettet sms-samtaler mellom henne og Bourla i forbindelse med en vaksinekontrakt under covid-19-pandemien i 2021. Handelen vurderes til å være verdt over 20 milliarder euro, ifølge avisen.

New York Times, som var først ute med avsløringen av samtalene mellom von der Leyen og Bourla, har saksøkt EU-kommisjonen etter at man nektet å frigi meldingene om en anmodning om innsyn i dokumenter.

Politico skriver at EU-kommisjonen enda i dag har vegret å avsløre innholdet i meldingene eller at de i det hele tatt eksisterer.

Ifølge avisen har aktivister og visse politiske motstandere forsøkt å legge press på EU-kommisjonen og diskutere tilfellet som har fått navnet "Pfizergate”.  Von der Leyen har likevel unnveket å ta det opp.

Kontakta journalisten: [email protected]

Ad i artikkel – AdSense
AD