Europeere vil fokusere mer på begrensning av innvandring enn på klimaendringene

Europeere oppgir at de vil at regjeringene bør fokusere mer på begrenset innvandring enn på klimaforandringene. Foto: Angelos Tzortzinis/AFP via Getty Images
19. mai 2024
AD

Europeere vil at man fokuserer mer på å begrense innvandringen enn på klimaforandringene. Dette viser en internasjonal rapport fra den dansk-baserte tankesmien Alliance for Democracies.

"Fra 2022 sier stadig flere europeere at regjeringen deres bør prioritere å ’minske innvandringen’, og stadig færre sier at regjeringen deres bør 'bekjempe klimaforandringene'", står det i rapporten.

Tyskland ligger på topp med 44% når det gjelder personer som vil at deres regjering skal fokusere på å minske innvandringen. Nesten en fjerdedel av de spurte tyskerne anser at kampen mot klimaforandringene er en prioritet.

På spørsmål om hvor demokratisk folk anser sitt land, svarte over halvparten (58%) at deres land faktisk er demokratisk. 40% anser at det ikke er tilstrekkelig demokrati i sitt respektive land.

Rapporten som undersøker holdninger til demokrati, regjeringsprioriteringer og internasjonale relasjoner, bygger på nesten 63.000 intervjuer som ble gjennomført i 53 land mellom 20. februar og 15. april.

Kontakt journalisten: [email protected]

Ad i artikkel – AdSense
AD