Dokumentarfilm i Oslo: «Eternal Spring»

Artist Daxiong i et stillbilde fra dokumentarfilmen "Eternal Spring" som forteller historien om en gruppe kinesere som brakte usensurerte nyheter til Kina. Foto: Lofty Sky Pictures
10. november 2022
AD

Med forbløffende animasjoner forteller tegneserieskaper Daxiong om et skjebnesvangert møte med kommunistregimets forfølgelseskampanje av Falun Gong og Falun Gong-utøveres kamp for sannhet, rettferdighet og et ønske om frihet for venner og familier.

(Les Intervju med regissør av dokumentarfilmen Eternal Spring)

Filmskaper Jason Loftus har fått stor anerkjennelse for sin dokumentarfilm der animasjoner er ispedd vitnesbyrd og «tegneserieklipp». Dette er en meget kreativ og emosjonell måte å filme «det u-filmbare» i det som skildrer historien om et folks vilje til endring.

Dokumentarfilmen tar oss tilbake til 2002 i Kina. Forfølgelsen av Falun Gong er inne i sitt tredje år. Falun Gong blir utsatt for en massiv svertekampanje via statlig tv-propaganda og er stemplet som fiende av staten. Dette er gjort for å rettferdiggjøre forfølgelsen og for å manipulere massene til å akseptere nok en «klassefiende». Uskyldige utøvere blir fengslet og grovt torturert.

En gruppe Falun Gong-utøvere klatret opp i et par TV-stolper i byen Changchun i beste sendetid og kapret signalet for å kringkaste en melding om fakta og sannheten av forfølgelseskampanjen av den åndelige praksisen.

Etter kapringen av TV-signalet ble det gjennomført politirazzia av alle hus der utøvere av Falun Gong bodde, uavhengig av om de var involvert i kapringen av TV-signaler eller ikke. Daxiong ble utsatt for denne politirazziaen og var nødt til å flykte. Han kom til slutt til Canada etter å ha blitt varetektsfengslet tre ganger.

Epoch Times Photo
I en animert scene fra dokumentarfilmen «Eternal Spring» fanger KKP-agenter en av personene som hacket TV-signalet. Foto: Lofty Sky Pictures

Dokumentaren forteller historien fra Daxiongs perspektiv der han leder publikum gjennom sin reise for å huske hendelsene som fant sted for 20 år siden.

Se forestillinger i Oslo

Filmen vises nå på «Film fra Sør»-festivalen i Oslo. Det er tre forestillinger de kommende to helgene.

Søndag 13.nov kl. 19:00 Vega Scene

Lørdag 19.nov kl. 15:00 Vika kino

Søndag 20.nov kl. 13:00 Vika kino

Klikk her for å bestille billetter.

Intervju med regissør Jason Loftus

A harrowing journey (and) excellent documentary. An essential and integral watch. Unmissable. Riveting viewing. This is a tremendous film.”–  Upcoming On Screen

 

“Beautiful animated sequences. Immersive.”– Animation Magazine

Ad i artikkel – AdSense
AD