Disse vanene gjør at du ser eldre ut

Noen ganger kan sunne vaner være alt som skal til for å se yngre ut. Foto: Ultra Nancy
9. juni 2024
AD

Selv om vi ikke kan leve evig, kan vi gjøre en del for å bremse aldringen. Det handler imidlertid ikke om dyre kremer, masker eller andre hudbehandlinger. Noen ganger er det tilstrekkelig å slutte med noen få dårlige vaner.

Huden er kroppens største organ og påvirkes av mange ulike faktorer. For å holde huden frisk og sterk er det noen få ting man kan tenke på.

Røyking: Nikotin er kjent for å påskynde hudens aldringsprosess, noe som innebærer at det blir flere rynker og hudskader blir synlige. Årsaken er at røyking minsker blodtilførselen til huden. Et godt blodomløp er nødvendig for at huden skal se frisk ut. Dessuten kan røyking få tennene til å se gule ut, noe som også får deg til å se eldre ut.

Søvn: En god natts søvn kan hjelpe oss til å se sunnere ut og hjelpe huden til å få en frisk glød. Over tid kan for lite søvn redusere cellenes evne til å reparere og dele seg, noe som kan påskynde hudens aldring. Dessuten produseres kollagen mens vi sover. Kollagenet er nødvendig for at huden skal se ung ut.

Stress: Stress kan få oss til å se eldre ut fordi det kan forstyrre søvnen og sette hormonene i ubalanse. Det kan føre til at vi får kviser og at fordøyelsen forstyrres.

Sminke: Uansett hvor trøtt du er, ta deg tid til å vaske bort sminken fra ansiktet. Hvis sminken forblir på huden, tetter porene til og hindrer hudens evne til å puste. Tette porer bidrar til kviser, hudormer og nupper.

Mosjon: Mosjon er ikke bare bra for hjertet og musklene, mosjon er også bra for huden. Årsaken er at mosjon gir oss bedre blodsirkulasjon. Som tidligere nevnt, kan en god blodsirkulasjon gjøre at huden ser yngre ut. God blodsirkulasjon letter også rensing av kroppens smuss og giftstoffer. Når huden er uren, bidrar det til at huden ser eldre ut.

Kost: Å spise usunn mat viser virkelig på huden. Et dårlig kosthold kan gi betennelse i huden. Forsøk å spise sunt med næringsrik mat for å få huden til å se yngre og sunnere ut.

Mohan Garikiparithi har studert medisin ved Osmania University og har arbeidet innen klinisk medisin i over ti år. Nå er han aktiv innen helsekommunikasjon. Artikkelen ble opprinnelig publisert på BelMarrahealth.com

Ad i artikkel – AdSense
AD