Cleese beklager ovenfor kritikere av «Hotell i særklasse»

John Cleese sin nylige kunngjøring om å gjenopplive komedieserien Hotell i særklasse har møtt motstand fra endel kritikere. De mener at Cleese sin negative holdning til dagens woke-ideologi ikke er i tråd med tidsånden. Foto: Eduardo Unda Sanzana (cc-by-2.0)
26. februar 2023
AD

Den britiske komikeren John Cleese (83) kunngjorde nylig at han vil lage en ny sesong av den klassiske TV-serien «Hotell i særklasse» sammen med datteren Camilla (39).

I begynnelsen av februar ble det kjent at humorveteranen John Cleese, kjent fra blant annet Monthy Python, skal gjenopplive den populære komedieserien «Hotell i særklasse» (Fawlty Towers).

Kunngjøringen har imidlertid utløst en rekke sterke følelser i offentligheten.

I en kronikk den 8. februar kalte Guardian-spaltist Stuart Heritage hele oppslaget for et «anti-woke-mareritt».

"Verden trenger en ny sesong av Hotell i særklasse omtrent like mye som den trenger å sparkes av en hest ned i en brønn", skrev Heritage.

"Jeg må visst be om unnskyldning. Jeg hadde ingen anelse om at ideen om å skrive en ny komedieserie med datteren min ville skape så mye sinne og angst", skrev Cleese i et innlegg på Twitter mandag.

Den nye sesongen av Hotell i særklasse skal regisseres av veteranfilmskaperen Rob Reiner og produseres av filmselskapet Castle Rock Entertainment.

"Jeg mente virkelig ikke noe vondt. Jeg trodde i min naivitet at dette ville være gøy", skrev Cleese i karakteristisk, ironisk stil.

Kontakt journalisten: [email protected]

Ad i artikkel – AdSense
AD