Canada utviser kinesisk diplomat etter trusler mot et parlamentsmedlem

Canada utviser nå en kinesisk diplomat etter trusler mot et parlamentsmedlem med kinesiske røtter. Foto: Jason Lee/POOL/AFP via Getty Images
14. mai 2023
AD

Den kinesiske diplomaten, Zhao Wei, som skal ha trakassert parlamentsmedlemmet Michael Chong og hans familie i Hongkong, utvises fra Canada.

Den kinesiske ambassaden i Canada svarte med å si at de vil ta grep mot "provokasjoner".

Ifølge "Globe and Mail", som henviser til et hemmelig dokument fra 2021, har det kinesiske regimet og Zhao siktet Chong fordi han er forkjemper for menneskerettigheter i Kina.

– Jeg har vært tydelig. Vi vil ikke tolerere noen form for utenlandsk innblanding i våre interne anliggender. Diplomater i Canada har blitt advart om at hvis de engasjerer seg i denne typen oppførsel, vil de bli sendt hjem, sier Canadas utenriksminister Mélanie Joly i en uttalelse.

CBC rapporterer at Canadas regjering informerte Chong forrige uke. Statsminister Justin Turdeau og hans kabinett hevder imidlertid at den aktuelle informasjonen aldri ble delt på ministernivå i 2021.

Michael Chong sa at den canadiske regjeringen burde ha tatt grep "for flere år siden".

– Faktum er at har vi blitt litt av en spilleplass for trussel-aktivitet og utenlandsk innblanding, sa han til journalister på mandag utenfor parlamentet, ifølge CBC.

Kontakt journalisten: [email protected]

Ad i artikkel – AdSense
AD