Åtte enkle tips for å få det ryddig hjemme.

Foto: Kostikova Natalia

Rotete! Vi vet alle hva rot er. Det ser ikke bra ut; det er kaotisk. Det kan få deg til å føle deg forstyrret eller til og med engstelig når du går inn i et rom fullt av ... ting. I vårt endeløse ønske om å forbruke og samle på flere ting, ser det ut til at rot blir et stadig større problem for oss.

Å rydde opp i hjemmet ditt vil gjøre deg godt. Det vil fjerne stresset ved å bo og arbeide i et rot. Symbolsk sett vil det sette i gang en prosess ved å bryte en stagnasjon.

Her er åtte enkle tips for å komme i gang med prosessen:

1. Begynn i det små. Begynn med et hjørne i et rom, kjøkkenbordet eller området rundt sofaen. Straks det området er ryddet, holder du det slik. Gå deretter videre til neste sted så snart som mulig.

2. Finn et sted for alt papir og all post. Brev og papir er ofte en av de verste kildene til rot. Sett frem en kurv eller lignende der du kan legge brev og papirer til du får tid til å gå gjennom dem, betale regninger, resirkulere og så videre.

3. Sett av 10 eller 15 minutter hver dag til å rydde. Du vil bli forundret over hvor mye du kan få gjort uten å bli overveldet.

4. Sørg for å få hjelp. Hvis du er en person som liker å samle på ting, kan du prøve å få hjelp av en god venn som kan gå gjennom tingene sammen med deg og spørre om du virkelig trenger å beholde den rosa boaen du hadde på Halloween i 1997.

5. Gi bort ting. Mange av tingene som fyller hjemmet ditt, kan brukes av noen andre. Uansett om du gir bøker til venner eller gir klær til en bruktbutikk, gir du nytt liv til tingene dine, og du blir samtidig kvitt dem.

6. Kast ting. Ingen vil egentlig ha disse glitrende strømpene med hull eller den søte, lille hva-den-nå-heter uten en overdel; ikke en gang du selv. Kast den. Trekk pusten dypt, gi slipp på det og kast det i bosset.

7. Lag et lagringssystem. Finn et sted til de tingene du virkelig vil ta vare på. Finn en plass der de hører hjemme og legg dem der. Dette er mer enn å plukke noe opp fra gulvet og kaste det i en skuff. Legg ting som ligner på hverandre på samme sted.

8. Følg to-års-regelen. Kvitt deg med alt du ikke har brukt på to år. Hvis du ikke har rørt det på to år, trenger du det ikke.

Med litt tid, kreativitet og engasjement kan du få rotet og tingene til å forsvinne. På denne måten fjerner du hindringer som har ført til stagnasjon, og skaper et rom for deg selv som føles fredelig.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på acupuncturetwincities.com

Ad i artikkel – AdSense
AD