USA forbyr kinesiske Huawei og ZTE

En mann går forbi en Huawei-butikk i Beijing den 23 mai 2019. Foto: Fred Duour/AFP via Getty Images
4. desember 2022
AD

Amerikanske myndigheter har innført forbud mot elektroniske produkter fra en rekke kinesiske teknologiselskaper fordi de utgjør en trussel mot den nasjonale sikkerheten.

Dette innebærer at utstyr fra de kinesiske telekomselskapene Huawei og ZTE ikke lenger kan importeres eller selges i USA. Forbudet gjelder også de kinesiske bedriftene Hikvision, Hytera og Dahua, ifølge USA's kommunikasjonsmyndighet FCC.

Tidligere har en rekke land, deriblant Australia, Storbritannia, Canada, Norge, Tyskland og Sverige forbudt Huawei som leverandør for oppbygging av sine mobilnett.

Rapporter har vist at det er koblinger mellom kinesiske telekom- og teknologiselskaper og det kinesiske militæret, Folkets Frigjøringsarmé og ulike etterretningstjenester.

Tidligere har amerikanske tjenestemenn og eksperter slått alarm om kinesiske selskaperes bånd til Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) og at produktene deres kan brukes til å spionere på amerikanske borgere og ødelegge den frie informasjonsflyten over hele verden.

«FCC har forpliktet seg til å beskytte vår nasjonale sikkerhet ved å se til at upålitelig kommunikasjonsutstyr ikke tillates å bli brukt innen våre grenser», sier Jessica Rosenworcel som er leder for FCC, i en uttalelse.

«Disse nye reglene er en viktig del av vår pågående innsats for å beskytte det amerikanske folket mot trusler på nasjonal sikkerhet innen telekommunikasjon.»

Ad i artikkel – AdSense
AD