Twitter utestengte en konto fordi det ble lagt ut en video av et kongressmedlem som kritiserte Big Pharma

Twitters logo dukket opp på New York Stock Exchange den 29. november 2021. Foto: Richard Drew/AP Photo
16. januar 2022
AD

Medie-firmaet Grabien News har blitt utestengt fra Twitter fordi de la ut en video av et amerikansk kongressmedlem som kritiserer farmasøytiske selskaper, sa grunnleggeren Tom Elliott .

Tom Elliot skrev på Twitter den 31. desember at Grabien var suspendert fordi han hadde sitert kommentarer fra representanten Andy Biggs (R-Ariz.) om COVID-19-behandlinger.

"Legemiddelindustrien (Big Pharma) vil ikke vurdere behandlingsmuligheter som HCQ eller Ivermectin på grunn av økonomiske interesser", ble det sagt i innlegget. Innlegget hadde vedlagt en link til en video som inneholdt kongressmedlemmets kommentarer.

Elliott la ved et skjermbilde med en uttalelse fra Twitter som sendte ham en melding om at Grabien var suspendert for "brudd på retningslinjene for spredning av villedende og potensielt skadelig informasjon relatert til COVID-19", noe Elliott beskrev som "neste nivå av Twitter-absurditet".

"I dette tilfellet er tydeligvis det å sitere en valgt leder i en sak som angår alle, viktig og en nyhet, enten du er enig eller ikke", sa Elliot. "Og jeg kan ikke la være å legge til at hovedpoenget var tidligere helt vanlig blant progressive. "

"Jeg har anket og gjort dette til en viktig sak. Jeg har imidlertid ingen tillit til at Twitter gjør det rette og erkjenner at denne tweeten ikke brøt med betingelser og vilkår."

Twitter svarte ikke på en forespørsel fra Epoch Times om en kommentar.

Suspensjonen ser ut til å antyde at Twitter har som mål å slå ned på COVID-19- eller vaksine-relaterte innlegg og innhold som strider mot mainstream sine syn på saken.

Dr. Robert Malone som hjalp til med å utvikle mRNA-vaksine-teknologien, ble suspendert sist uke for å angivelig skade Twitters vilkår og betingelser. Og den 2. januar ble representanten Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) sin personlige Twitter-side suspendert av lignende grunner, skrev hun på det sosiale medie-stedet Gettr.

"Vi suspenderte Marjorie Taylor Greene permanent for gjentatte brudd på retningslinjene våre for feilinformasjon om COVID-19 ", sa en talsperson for Twitter i en uttalelse den 2. januar. "Vi har vært tydelige på at, ifølge vårt system for denne politikken, vil vi permanent suspendere kontoer som gjentatte ganger bryter denne politikken".

Malone fortalte imidlertid The Epoch Times at hans konto, som hadde mer enn 500.000 følgere, ble permanent nedstengt uten forvarsel. Dette var noen dager før Malone  gjennomførte et intervju med den populære podcasteren Joe Rogan.

I mellomtiden har tidligere New York Times-journalist Alex Berenson anlagt sak mot Twitter etter at kontoen hans, som også hadde hundre-tusenvis følgere, blitt utestengt.

Forrige måned sluttet tidligere direktør Jack Dorsey i stillingen ved Twitter. Det er bekymring for at det San Francisco-baserte firmaet vil få en enda hardere linje i forhold til hvilket innhold som kan legges ut. Parag Agrawal som er en ansatt med lang fartstid og som tidligere kommenterte og ga kritikk vedrørende talefrihet, tok over som administrerende direktør etter Dorseys avgang.

Ad i artikkel – AdSense
AD