Trump sier at Biden aldri burde ha latt Russland og Kina blitt nære

"Jeg hadde personligheten som holdt oss borte fra en 3. verdenskrig"

Donald Trump, tidligere president i USA, taler under den årlige konservative politiske handlingskonferansen (CPAC) på «Gaylord National Resort & Convention Center» i National Harbor den 4. mars 2023. Foto: Alex Wong/Getty Images
12. mars 2023
AD

Kina og Russland nærmer seg hverandre på grunn av den mislykkete ledelsen til Biden-administrasjonen, og risikoen for en atomkrig øker. Dette var hovedbudskapet i tidligere president Donald Trumps CPAC-tale nylig.

Trump sa at mens han var president, var et viktig nasjonalt sikkerhetsmål å «aldri la Russland og Kina komme sammen». Han klandret president Joe Biden for å ha gjort de to atommaktene til «venner».

I februar ble det arrangert et møte med Kinas øverste diplomat, Wang Yi, og Russlands president Vladimir Putin i Moskva for å utvide det "gjensidig fordelaktige samarbeidet" mellom de to landene. Dette skjedde bare dager før ettårsdagen for starten på Ukraina-konflikten.

Putin har snakket positivt om det fremgangsrike forholdet mellom Russland og Kina og fremhevet potensialet for ytterligere fremskritt på områder som bilateral handel.

Trump legger skylden på Biden

Den tidligere presidenten kritiserte Biden for sitt svake lederskap i USA og antydet at Putin bestemte seg for å invadere Ukraina etter å ha vært vitne til Bidens mislykkede tilbaketrekning fra Afghanistan i løpet av sitt første år som president. Trump sa at han tror Russlands invasjon av Ukraina ikke ville ha funnet sted hvis han hadde fortsatt som president.

"Russland ville aldri ha trykket på avtrekkeren", sa han. "Det ville ikke vært noen utslettede byer som aldri kan gjenoppbygges."

"Jeg hadde personligheten som holdt oss borte fra en 3. verdenskrig."

Ting kan bli verre nå, sa Trump, med Biden som tar sjansen på atomutslettelse ved å fortsette å finansiere Ukraina. Tjenestemenn i den nåværende administrasjonen har gjentatt lignende bekymringer.

I et intervju med Financial Times sa USA’s general Mark Milley, styreleder for «Joint Chiefs of Staff», at krigen til slutt må ende ved forhandlingsbordet og ikke på slagmarken.

"I dette spesielle tilfellet er det mot et land som er stort og bevæpnet med atomvåpen. Så du må være veldig, veldig bevisst på håndtingen av en eskalering.»

Trump kritiserte noen av sine tidligere generaler, spesielt James Mattis, for å følge en politikk som har holdt USA’s tropper i utlandet på ubestemt tid, noe Trump sa ikke er bra for Amerika.

Trump tok til orde for en "politikk for fred gjennom styrke" og nevnte at ingen nye kriger startet under hans presidentperiode og ingen amerikanske soldater mistet livet i tjeneste for landet sitt.

"At Joe Biden leder oss inn i glemselen, er den farligste tiden i vårt lands historie."

Ad i artikkel – AdSense
AD