Ti tips for å overvinne søtsuget

Chiapudding kan fryses i isformer: Med kokosmelk som base, blir den mettende.

Vi har alle hatt dager der vi har et slikt søtsug at ingenting ser ut til å hjelpe. De vanlige avledningsmanøvrene fungerer ikke, og vi vil virkelig ha en sjokoladekake eller en is. Her tipser vi om noen oppskrifter som kan vinne over suget.

Her er noen oppskrifter som vi har samlet for å hjelpe deg til å ta et sunnere valg.

1. Ovnsbak en søtpotet og server den med en klatt ordentlig smør eller kokosnøttolje med litt dryss av kanel.

Søtpotet egner seg godt til å bake i ovnen.

2. Stek ulike rotgrønnsaker, som fennikel, gulrøtter, løk, pastinakk og søtpoteter. Ved å steke dem får du frem sødmen. Du kan spise dem som de er eller med en grønn salat.

3. Lag deg en kopp fruktig urtete som har en naturlig sødme. Drikk den varm eller la den kjølne. Server toppet med is eller, når den er avkjølt, hell den i ispinneformer og frys til en sunn og kald nytelse.

Urtete med søt smak kan være redningen

4. Visp en proteinsmoothie (min favoritt er sjokolademyse). Tilsett en bit avokado (fettet er sunt og gir god metthet), en håndfull blåbær, cirka 2-2,5 dl usøtet kokosmelk, noen isbiter og miks dette til det blir kremet.

5. Avkjølt kokosvann er litt søtt og gjør ofte susen når du er søtsugen. Det kan også bli en deilig, hjemmelaget iskrem.

6. Skjær opp litt eple eller pære i små terninger og stek i godt smør eller kokosolje til bitene har blitt myke. Strø over kanel og nyt det.

Eple og kanel kan bli eplegodteri, uten ekstra sukker.

7. En av våre absolutte favoritter er chiafrøpudding. Sett en boks kokosmelk i kjøleskapet over natten. For å lage puddingen, ta ut «kremen» som ligger på toppen, og ha den i en blender. Tilsett 2 ss chiafrø, 3 ss kakao og stevia (søtningsmiddel), etter smak. Mikses til den er glatt og tykk. Holder seg i kjøleskapet i omtrent to dager.

8. Mandelsmør på en selleristang. Bland 4 ss mandelsmør, 1 ss kokosolje, 1 ts lønnesirup, salt og kanel etter smak. Smør dette på selleristangen.

9. Skjær et eple i skiver og smør på kokossmør og kanel.

10. En håndfull knuste kakaobønner kan også være godt å knaske på.

Både helsekostbutikker og apotek selger kakaobønner.

Artikkelen ble opprinnelig publisert på franklipman.com

Ad i artikkel – AdSense
AD