Stille om Kinas organtyveri

Kommunistpartiets krenking av menneskerettigheter

Falun Gong-utøvere i en protestmarsj mot Kommunistpartiets forfølgelse i Kina. 18. juli 2021 i Brooklyn, New York. Foto: Chung I Ho/Epoch Times
30. januar 2022
AD

«Amerikanske medisinske institusjoner tør ikke snakke åpent om at Kinas transplantasjonsindustri er basert på drap», sier en lege fra Utah. Han mener frykten bunner i økonomiske faktorer.

Den 17. september ble den digitale konferansen «World Summit on Combating and Preventing Forced Organ Harvesting» innledet.

Har pågått i mange år

Statssanksjonert organtyveri der mennesker blir drept for sine organer, har pågått i Kina i mange år «i betydelig skala». Falun Gong-utøvere er den mest utsatte gruppen, ifølge en uavhengig domstol arrangert i London i 2019.

Kort tid etter at tribunalet kom med sin endelige rapport, forsøkte kreftspesialist Weldon Gilcrease å få til en diskusjon med arbeidsgiveren sin ved «University of Utah» om hvordan man som institusjon kan handle i lys av disse overgrepene. Han fikk imidlertid et avvisende svar.

"I utgangspunktet var han overhodet ikke i tvil om at Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) er i stand til slike grusomheter og at det faktisk pågår. Hvis vi derimot sier noe, vil Kina bare sende alle studentene sine til Texas", sa Gilcrease under den digitale paneldebatten den 17. september.

Gilcrease som er konserndirektør for den New York-baserte aktivistgruppen «Doctors Against Forced Organ Harvesting» (DAFOH), sa til Epoch Times at han var litt overrasket over at det fantes en slik frykt ved universitetet for å snakke om dette av økonomiske grunner.

«Man får absolutt støtte på individnivå, men når man prøver å ta det opp på institusjonsnivå, blir det stille.»

Nøler med å ta stilling

I løpet av årene har Gilcrease lagt merke til at folk i den medisinske verden ofte nøler med å ta stilling til spørsmålet om organtyveri. Det er ikke det at de tviler på at det skjer, men at de prøver å ta avstand fra det hele for ikke å bli oppfattet som «politisk».

For KKP er dette «våpenet de bruker for å opprettholde stillhet», ifølge Gilcrease.

«Sier du noe, er du politisk, så de mener at du skal holde deg unna», sier han.

Men Gilcrease mener at det motsatte er sant. Å ikke være politisk betyr ikke at man skal holde seg unna ubehagelige saker.

«Det innebærer faktisk at vi bør si noe om at KKP prøver å infiltrere arbeidsfeltet vårt, ekspertene våre, legene og kirurgene våre», sa han under seminaret.

«Å samarbeide med et medisinsk system som er i klørne på et ondt regime, er farlig», sa han, og understreket at en rekke personer som har vært med på å bygge opp Kinas transplantasjonssentre, har fått medisinsk opplæring i USA og andre vestlige land. Denne typen forbindelser går utenfor det amerikanske forskningssystemets integritet, ifølge Gilcrease.

«Det handler om å være tilknyttet et system som gjentatte ganger har vist at man bruker det medisinske systemet til å begå kriminalitet», sier han.

"Vekker alvorlige, etiske spørsmål"

Det ser ut til at kinesiske leger er fortsatt involvert i å drepe mennesker for organer under pandemien. Data fra disse transplantasjonene har også blitt brukt for å bygge troverdighet i internasjonale, medisinske tidsskrifter.

I juli 2020 publiserte for eksempel «Annals of Surgery» en studie av to eldre pasienter med alvorlige skader av covid-19. De gjennomgikk lungetransplantasjoner bare tre dager etter at de ble med i Kinas transplantasjonssystem.

Ray Scalettar som er professor emeritus ved «George Washington University Medical Center», sier at artikkelen "reiste alvorlige, etiske spørsmål om hvordan lungene til mottakerne ble skaffet" på så kort tid. I USA, som har mange flere donorer enn Kina, er ventetiden for denne type donasjon minimum 15 dager, ifølge Scalettar.

Han skrev en kritisk kommentar til forfatterne av artikkelen, men responsen har vært «ikke-eksisterende eller unnvikende», sier han.

Gilcrease mener det fortsatt er manglende bevissthet rundt disse spørsmåleme blant leger og forskere. Han anslår at mellom fem og ti prosent har hørt om dette. Han mener imidlertid at det kinesiske regimets mørklegging av koronapandemien har fått noen til å våkne.

«Nå har den medisinske verden i hvert fall mer forståelse for hvem vi har med å gjøre», sier han.

Ad i artikkel – AdSense
AD