Robert F. Kennedy jr. mener at han kan slå Joe Biden i primærvalget i 2024

Robert F. Kennedy jr., grunnlegger av non-profitt-organisasjonen “Children's Health Defense” i Los Angeles i California den 6. februar 2023. Foto: York Du/The Epoch Times
21. mai 2023
AD

Den demokratiske presidentkandidaten Robert F. Kennedy jr. sa at han tror at han kan slå president Joe Biden i et primærvalg i 2024, som svar på påstander om at han er en kandidat på lang sikt.

I et nylig intervju sa Kennedy: "Ja, jeg kan vinne", da han ble spurt om sjansene for å slå Biden i primærvalget. "De offentlige meningsmålingene visermeg at det er 20 prosent over for demokratene", la han til "og vår private meningsmåling viser at jeg har stor støtte blant uavhengige og til og med av republikanerne".

"Vi må være i stand til å vise folk at demokratiet virker og at USA ikke er lik Sovjetunionen der partiet plukker kandidater og velgerne i virkeligheten ikke har noe å si", sa Kennedy til Fox News i en artikkel publisert forrige søndag. "Vi må bli partiet for New Deal, ikke for Rigged Deal, og jeg tror at utsiktene for det er svært dårlige akkurat nå".

Kennedys bemerkning viser seg å være et spark til Democratic National Committee (Den demokratiske nasjonale komitéen, DNC) sine påstander om at partiet ikke vil være vertskap for noen primærdebatter i 2024. Forrige måned uttrykte noen demokrater, deriblant progressive som Bernie Sanders og kampanjeansvarlig Nina Turner, bekymring over at DNC er altfor opptatt av Bidens gjenvalg og beskytter ham ved å ikke planlegge noen debatter.

DNC har ikke gitt noen offentlige kommentarer om hvorvidt det vil bli debatter. Den republikanske nasjonalkomitéen (The Republican National Committee) har planlagt over ti debatter rundt presidentvalget, selv om tidligere president Donald Trump har signalisert at han ikke vil delta.

"Vi må prøve å overbevise publikum om at vi er Det demokratiske partiet og at vi tror på demokrati og at velgerne faktisk får velge kandidater, møte dem, se dem debattere, røre ved dem og delta i egen styring", sa Kennedy.

Kennedy som kanskje er best kjent for sine kritiske uttalelser om barnevaksinering, gjentok i Fox-intervjuet at han gikk inn i 2024-valgkampen fordi han tror at Det demokratiske partiet akkurat nå er på feil spor" og har "blitt krigens parti, partiet av sensur og frykt".

"I 1970 tjente middelklassen 62 prosent av lønningene. I dag er det 42 prosent. De super-rike har gått fra 29 til 50 prosent. Akkurat her kan du se hvorfor så mange amerikanere føler at de lever på ... selv den øvre middelklassen føler at de lever på kanten av stupet. Gjelden har bare blitt et faktum for de fleste amerikanere", fortsatte han.

"Et parti som har bragt krigshissende ny-konservativisme inn i utenrikspolitikken og vendt innenrikspolitikken over til Wall Street og store selskaper", la Kennedy til. "Og vi lever i en tid da mange amerikanere, 57 prosent av amerikanerne, ikke har 1.000 dollar hvis det skjer noe uforutsett. En fjerdedel av amerikanerne er sultne, feilernærte eller underernærte, og middelklassen kollapser nå i landet vårt".

Epoch Times Photo
President Joe Biden og visepresident Kamala Harris går til Rosehagen i Det hvite hus i Washington den 9. mai i 2022. Foto: Angerer/Getty Images

En undersøkelse utgitt av Engagious/Sago fant at svingdørsvelgere i Georgia, som støttet Biden under valget i 2020, ikke er fornøyd med administrasjonen hans og vil ha et alternativ fra en tredjepart. De sa også at presidenten burde debattere med Kennedy, sønn til tidligere senator Robert F. Kennedy og nevø av tidligere president John F. Kennedy for å bevise at han er egnet.

For mer enn en uke siden kunngjorde Biden sin 2024-gjenvalgskampanje på Twitter. Så langt har hverken Biden eller hans kampanje offentlig uttalt seg om Kennedys kandidatur eller noe av de påstandene han har kommet med.

Andre uttalelser

Tidligere denne måneden skapte Kennedy overskrifter da han igjen påsto at CIA var involvert i attentatet på den tidligere president Kennedy i 1963. CIA har lenge nektet for dette, og rapporten fra Warren Commission fastslo at tjenestemenn mener at Lee Harvey Oswald var den eneste mistenkte i denne saken. En komité i House mente i 1979 imidlertid at det var minst to skyttere involvert i drapet på Kennedy.

"Det er overveldende bevis for at CIA var involvert i dette drapet", fortalte Kennedy i et radioshow til verten John Catsimatidis for en uke siden. "Jeg tror at det er utover enhver rimelig tvil på dette punktet."

Kennedy jr. uttalte at den første telefonen faren tok, han var på den tiden den amerikanske statsadvokaten, var til en CIA-offiser. "Faren min sa til ham: Gjorde dine folk dette?" fortalte Kennedy jr. til Fox News sitt “Hannity”-program forrige uke.

"Den neste telefonen var til Enrique Ruiz-Williams som var en av ledere i "Cuban Bay of Pigs" og som hadde vært svært, svært tett på vår familie og til min far", la han til. "Min far stilte samme spørsmål til ham."

Den eldre Kennedy som ble myrdet i 1968, ringte da John McCone, lederen for CIA, og ba ham komme hjem til ham.. "Da jeg kom hjem fra Sidwell Friends School, spaserte faren min i hagen med John McCone, og min far stilte det samme spørsmålet til ham: Var det våre folk som gjorde dette mot min bror?" "Det var min fars første instinkt at byrået hadde drept broren hans."

I tillegg til Biden og Kennedy har også selvhjelpsbok-forfatter Marianne Williamson lansert seg som kandidat til Det demokratiske presidentvalget.

Ad i artikkel – AdSense
AD