Representant Hinson oppfordrer Biden-administrasjonen til å stenge ned KKP’s ekspansive overvåkning i USA

Representant Ashley Hinson (republikaner fra Iowa) taler ved pressekonferansen på Capitol Hill i Washington den 15. juni 2021. Foto: Andrew Harnik/AP Photo

Ashley Hinson (republikaner, Iowa) i Representantenes hus i USA oppfordrer Biden-administrasjonen stenge ned "Det kinesiske partiets (KKP’s) ekspansive overvåkning" i USA etter deltakelsen hennes i delegasjonsmøtet med taiwanske ledere.

"La meg være tydelig: USA står sammen med Taiwan i møte mot KKP’s aggresjon", sa Hinson til Epoch Times.

"Dessverre er det ikke noen overraskelse at KKP’s spionballong overførte sensitiv etterretning tilbake til Beijing i sanntid. Biden-administrasjonen må samarbeide med Kongressen og gjøre alvor av å stenge ned KKP’s ekspansive statsovervåkning, enten det er en spionballong, TikTok-spionprogrammer eller deres politistasjoner på amerikansk jord. Nok er nok."

Hinson's kommentarer kommer etter en NBC News-rapport om at den kinesiske ballongen var i stand til å overføre data til Beijing i sanntid, til tross for innsatsen fra de amerikanske myndighetene for å hindre dem i å gjøre det.

Denne avsløringen kan øke republikansk kritikk av president Joe Bidens beslutning om å vente til ballongen har nådd et trygt sted før den skytes ned. Publikasjonen siterte to anonyme, nåværende seniortjenestemenn i USA og en angivelig tidligere seniortjenestemann innen administrasjonen.

Lovgiveren var en av mottakerne av den kinesiske ambassadens trusselbrev om Taiwan-møtet, der de sa at de ikke ville "sitte stille" i møte med hva de kalte "åpenlys provokasjon".

"Dette er en patetisk trussel fra KKP. Vi vil nådeløst stå opp for frihet og stå sammen med Taiwan, og vi kommer aldri til å sitte der forsvarsløse", sa Hinson.

"Mitt budskap tilbake til dem er dette: Jeg ser frem til å treffe president Tsai og bekrefte vår forpliktelse til Taiwan og frihetselskende nasjoner over alt."

Flere andre republikanske lovgivere har tatt til orde mot det kinesiske spionballong-narrative.

Representant Greg Steube (republikaner, Florida) fortalte Newsmax den 6. april 2023 at han tror de føderale myndighetene "lyver for det amerikanske folket" om spionballongen.

"President Biden fortalte det amerikanske folk at den kinesiske spionballongen ikke var et sikkerhetsbrudd. Det er ikke første gang president Biden har tatt feil i utenrikspolitikken, og dessverre for landet vårt, blir det ikke den siste", skrev han på Twitter.

Imens sa senator Roger Wicker (republikaner, Mississippi), medlem i "Senate Armed Services Committee", at "vi de siste dagene har lært mer fra medie-rapporter om den kinesiske overvåkningsballongen enn vi har fra administrasjonens offentlig ansatte".

I et brev til forsvarsminister Lloyd Austin skrev Wicker at Pentagon burde gi svar på spørsmål og ikke klassifisere innholdet som hemmelig.

"Disse avsløringene viser tydelig at administrasjonen gjorde en uakseptabel feil. Jeg vil ikke gå vekk ifra mine anstrengelser for å få full oversikt og for å få tak i den fulle og hele informasjonen knyttet til denne hendelsen. Jeg har tenkt å holde denne administrasjonen ansvarlig. Det er avgjørende at Kongressen også utforsker kapasiteten og forbedringene av protokollføring ved forsvarsdepartementet, som er nødvendige for å forhindre at noe slikt, som denne feilen, noen gang skjer igjen", tilføyde han.

Jack Phillips bidro til denne rapporten.

Ad i artikkel – AdSense
AD