En del mindre flatterende omstendigheter rundt OL-byen har blitt spredt på nettet. Foruten uspiselig mat og skitne rom har også noen deltakere hatt oversvømmelse. Debatten har også dreiet seg om landets internettsensur.
"Hjelp!" skrev den finske skiløperen Katri Lylynperä på Instagram til en videosnutt der vann flommet ned fra taket og oversvømte gulvet i det finske skilandslagets bosted etter en rørlekkasje. I video-snutten kunne man se minst ni steder der vannet rant ned.
Lekkasjen er bare en i en rekke hendelser som har vært pinlige for det kinesiske kommunistregimet som ser OL som en stor PR-mulighet. I tillegg til menneskeretts-kritikk har også beskyldninger om partiske dommere dukket opp.
En uke inn i konkurransen begynte klagene om dårlig mat og mange marerittaktige karanteneregler; der blant annet en kvinnelig utøver ble vekket klokken tre på natten for å bli sendt i karantene.
«Jeg hylte, for jeg visste ikke hva som pågikk. Jeg følte meg ikke sikker i det hele tatt», sa den polske skiløperen Natalia Maliszewska.
Hun gikk inn og ut av konkurransen flere ganger på grunn av karantenereglene, og hun var ikke den eneste som brøt sammen under denne håndteringen. En russisk skiskytter sa at hun ble blek og mistet vekt på karantenehotellet på grunn av den dårlige maten i form av pasta og brent kjøtt som var det eneste hun fikk.
På en pressekonferanse den 12. februar fikk OL-arrangørene spørsmål om hva de mente om det sør-koreanske lagets valg om å unngå den olympiske restauranten og i stedet sette opp sitt eget servicesenter for matservering.
Shen Qianfan som er organisasjonskomiteens leder med ansvaret for OL-byen, medga at de ikke hadde "full forståelse av kompleksiteten" i å ta hånd om utøvernes kostbehov, men insisterte på at den lokale, kinesiske maten hadde vært veldig populær.
«Det er bare en svært liten del av utøverne som har spesielle smaker og behov», sa han og la til at utøvernes meny var et produkt av to års arbeid.
Det er bare en veldig liten del av utøverne som har spesielle smaker og behov.
I et forsøk på å veie opp for denne kritikken har kinesiske, statlige medier pumpet ut artikler om utøvere som beskriver hvor godt de liker den kinesiske maten som serveres. "Vinterolympiaden i Beijing er en bankett for idrettsutøvere", lød en overskrift i den regime-lojale tabloiden Global Times.
Mange utenlandske idrettsutøvere som gikk ut på vestlige, sosiale medier og luftet sin misnøye, fikk raskt bedre forhold. Men denne slags internettfrihet ville vært en ren luksus i det kinesiske samfunnet. Beijing har gitt OL-deltakerne særskilt tilgang til Instagram, Twitter og Facebook, men disse nettstedene er blokkerte for vanlige kinesere.
Kontrasten ble tydelig i en utveksling mellom en Instagram-bruker og den USA-fødte skiløperen Eileen Gu som ble en av hjemmepublikummets favoritter etter å ha vunnet en gullmedalje til Kina.
"Hvorfor kan du bruke Instagram, mens millioner av kinesere fra fastlandet ikke kan det? Hvorfor har du fått spesialbehandling, som kinesisk borger", skrev bruker Cilla Chan til Gu som har unnveket politisk, følsomme temaer når hun har vært i media.
"Alle kan laste ned en VPN. Det er bokstavelig talt gratis på App Store", skrev Gu og avsluttet med en tommel-opp-emoji. En VPN (virtuelt, privat nettverk) er et verktøy som kan anvendes for å ta seg utenom den kinesiske "store brannmuren".
Et skjermbilde av denne konversasjonen sirkulerte på Weibo, Kinas tilsvarende Twitter, og førte til en het debatt.
"Jeg er bokstavelig talt ikke "alle", og det er bokstavelig talt ulovlig for meg å gå utenom den store brannmuren", kommenterte en bruker.