Kina: Lang liste over savnede tenåringer. Tvungen organhøsting mistenkes

Det er stadig mer vanlig at likene til savnede blir funnet uten organer.

Den 15 år gamle Xie Changyang ble meldt savnet den 2. juni 2022. Nesten et år senere sa politiet at tenåringens kropp var funnet, minus hode, lemmer og begge nyrer. Dette er et foto av tenåringen på farens varebil med en appell om å få sannheten frem i lyset. Foto: Renminbao/videoskjermbilde
26. februar 2024
AD

Tusenvis av ungdommer forsvinner i Kina hvert år. Listen over forsvinninger har ført til mistanke om at barn og tenåringer forsyner Kinas blomstrende organtransplantasjons-industri.

Det mangler eksakte tall, men i 2013 ble det anslått at 200.000 barn og tenåringer forsvinner hvert år i Kina. I følge en fersk liste som sirkulerer på sosiale medier, forsvant minst ti personer i alderen 10 til 35 år fra den 20. til 28. januar. Halvparten av dem var i tenårene.
En liste fra november 2022 fremhever økningen i forsvinninger og beskriver totalt 21 forsvinninger i løpet av fire måneder. De savnede er i alderen 8 til 17 år.
Bekymrede foreldre håper at barna deres kommer tilbake i god behold, men frykter det verste; at deres kjæres kropper vil bli funnet uten organer, noe som blir stadig mer vanlig.

Tenåringens kropp funnet uten nyrer

Den 3. januar beskrev et Weibo-innlegg saken til 15 år gamle Xie Changyang som forsvant den 2. juni 2022. Tenåringens lemlestede kropp ble funnet i en elv noen måneder senere. Innlegget hadde en lenke til en video laget av guttens far som appellerte om rettferdighet i denne mystiske saken.

Innlegget ble raskt sensurert, men ikke før det var kommet til internasjonale, sosiale medier.

Ved å bruke et pseudonym av frykt for represalier, fortalte Huang He, en av Xies slektninger, til Epoch Times at den 15 år gamle skolegutten hadde studert kampsport i seks år og var veldig sterk.

Ifølge Huang var Xie elev ved en yrkesteknisk skole i nærheten av hjemmet sitt i Xi'an, i Kinas nordvestlige Shaanxi-provins. Den 1. juni 2022 flyttet skolen til en avsidesliggende forstad, ca. 19 kilometer unna.

Dagen etter forsvant Xie

Huang sa at skolen vanligvis var under streng ledelse, og elevene fikk kun gå hjem med tillatelse. Men den 2. juni ble elevene informert om at de kunne reise hjem etter skoletid på grunn av Dragebåtfestivalen neste dag, som er en stor høytid.

Skolen informerte merkelig nok ikke foreldrene på forhånd, sa Huang.

Xies mor jobber på en restaurant og er ferdig for dagen klokken 22.00. Faren er lastebilsjåfør og er ikke hjemme før midnatt. Fordi ingen av foreldrene kunne hente Xie på skolen, fortalte han moren at han ville ta bussen hjem. Det var den siste kontakten foreldrene hadde med ham.

Det har ikke vært mulig for Epoch Times å få kontakt med skolen for en uttalelse.

Xies foreldre rapporterte sønnen savnet dagen etter, fortalte Huang. 20 dager senere sa politiet at de ikke hadde funnet noe. De nektet videre granskning. Over seks måneder senere ble de til slutt enige om å gjenoppta saken, etter gjentatte anmodninger fra Xies familie.

I mai 2023 informerte politiet Xies far om at en DNA-match hadde identifisert en lemlestet kropp som ble funnet i en lokal elv flere måneder tidligere, som hans sønn.

Da Xies far fikk se liket, manglet, sjokkerende nok, hodet, nakken og lemmene. Videre, ifølge en obduksjonsrapport lagt ut på sosiale medier, manglet også begge nyrene.

I følge rapporten har hodet, nakken og lemmene til den avdøde "falt naturlig av under nedbrytningen på grunn av tyngdekraften". Politiet sa at de utelukket muligheten for en kriminell handling.

Huang er imidlertid fortsatt ikke overbevist. Han mistenker at politiet dekker over den sanne dødsårsaken. "Kroppen hadde vært i vannet lenge. Ble han kastet, dyttet eller falt han i vannet av seg selv?»

«Han er et menneske, ikke et dyr. La i det minste barnet ha en hel kropp”, sa Huang.

Sjelden blodtype gjorde ham utsatt

På kvelden den 14. oktober 2022 forsvant 15 år gamle Hu Xinyu fra internatskolen i Jiangxi-provinsen i Kina. Det lokale politiet og tusenvis av frivillige søkte, uten resultat.

Photos of Hu Xinyu, including an image captured from a school security camera shortly before the teen disappeared. (Wiki Photo)
Bilder av Hu Xinyu. Ett bilde ble tatt av et sikkerhetskamera på skolen like før tenåringen forsvant. Foto: Wiki Photo.

Usannsynlig. Etter tre måneder kunngjorde lokalt politi at Hu hadde begått selvmord ved å henge seg med skolissene bare noen få hundre meter fra skolen.

Hu sin sak vekker fortsatt stor oppmerksomhet etter hvert som nye fakta kommer fram.

I en Epoch Times-artikkel fra januar siterte journalist Zhou Xiaohui en tjenestemann i Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) som sa at kilder i det offentlige sikkerhetssystemet i Jiangxi bekreftet at Hu faktisk ble utsatt for organhøsting og at "dette er ikke en hemmelighet for myndighetene i Jiangxi".

Zhou påsto at skolen som tenåringen gikk på, Jiangxi-politiet og media var alle medskyldige.

Fra en rekke kilder som også inkluderer Hu sin familie og dagboken hans, beskrev Zhou detaljert den sannsynlige tidslinjen for den tragiske saken. Den startet med en helsesjekk ved skolen som avslørte at tenåringen hadde en sjelden blodtype. Deretter ser det ut til at han ble utpekt som organ-kilde for en mektig person som trengte en transplantasjon. Skolen var mest sannsynlig involvert i ordningen, sa Zhou, som har notert seg at Hu ble tatt opp på privatskolen, selv om han strøk på opptaksprøven.

Prisen på Hu sine organer sies å ha vært astronomiske 100 millioner yuan (14 millioner dollar).

Hjernedøde dononer hylles

I januar kom det plutselig en bølge av publisitet angående hjernedøde organdonorer i kinesiske, statskontrollerte nyhetsmedier.

Den 21. januar rapporterte "Guangzhou Daily" at en tre år gammel jente ble utsatt for en bilulykke om kvelden på tre-årsdagen sin. Barnet, Xixi, fikk alvorlige hodeskader og ble erklært hjernedød, rapporterte avisen og la merke til at moren hadde donert bort Xixis lever, nyrer og hornhinner.

Samme dag rapporterte "Hunan Dailys Huasheng Online" om Chen Haidong, 48 år. Familien hadde "bestemt seg for å donere organene hans etter en plutselig hjerneblødning som medførte hjernedød".

Den 11. januar skrev "Qilu Evening News" på Weiboom om den 20 år gamle universitetsstudenten Ding Shaotong som hadde falt på sykkelen sin. Fallet førte til alvorlige skader og hjernedød. Rapporten berømmet Dings foreldre som "hjalp sønnen med å donere" hjertet, lunger, lever, nyrer og hornhinner og således gav syv mottakere nytt liv.

Den 10. januar rapporterte samme nett-medie at Xiaojun, en 16 år gammel gutt fra Jiangsu-provinsen, var blitt offer for en bilulykke og erklært hjernedød. "Foreldrene hans donerte lunger, lever, nyrer og hornhinner til seks pasienter", skrev de i rapporten.

Den 5. januar rapporterte kinesiske medier at foreldrene til en 22 år gammel innbygger i Hubei hadde donert "alle de vanlige organene og vev som kan brukes: hjerte, lunger, nyrer, lever, bukspyttkjertel og hornhinner" etter at han ble erklært hjernedød.

Kinesiske nettbrukere stilte seg kritiske til det store antall hjernedøde som ble rapportert i kinesiske nyhetsmedier og sådde tvil om hvorvidt ulykkene som førte til hjernedød var autentiske. "Kan et fall også føre til hjernedød?" spurte en på sosiale medier.

Hjernedøde pasienter og tvungen organhøsting

Et stort antall sykehus på fastlands-Kina har blitt anklaget for tvungen organhøsting av samvittighetsfanger, forfulgte grupper, som Falun Gong-utøvere og andre savnede personer.

Den 2. januar sa Chen Jingyu, lungetransplantasjons-spesialist og visepresident for "Wuxi People's Hospital", i et Weibo-innlegg at han i 2023 hadde utført 370 lungetransplantasjoner, et gjennomsnitt på mer enn én transplantasjon per dag. Dr. Chen skrøt tidligere av at organer donert av hjernedøde pasienter, var sykehusets "eneste kilde til organer".

Hjernedød er generelt definert som irreversibelt opphør av alle funksjoner i hjernen. Hjernedøde pasienter er kritisk viktige for organtransplantasjons-industrien.

"Fra et organtransplantasjons synspunkt er hjernedøde pasienter levende kropper", sa Wang Zhiyuan, sjef for Verdensorganisasjonen for å undersøke forfølgelsen av Falun Gong, til den kinesiske utgaven av Epoch Times. Han forklarte at hjernedøde pasienter er avhengige av en respirator for å opprettholde pust og hjerteslag i en viss periode etter tap av hjernefunksjon og opphør av spontan respirasjon.

Etter hjernedød blir organer raskt uegnet for transplantasjon på grunn av manglende blodsirkulasjon. Selv om hjernedøde pasienter er lovmessig døde, opprettholdes hjerte- og lungefunksjonen ved hjelp av maskiner som holder organene friske til det øyeblikket de fjernes fra pasientens kropp.

I 1968 definerte en rapport fra "Harvard Medical School" hjernedød som et "nytt kriterium for død." Foreldede kriterier for fastsettelse av død begrenset tilgangen på organer tilgjengelig for transplantasjon, hevdet rapporten. Den nye definisjonen, som har blitt stadig mer kontroversiell, åpnet opp for en helt ny kilde til organer for transplantasjon.

Wang sa til Epoch Times at KKP har utviklet et helt system for "levende organhøsting" med drap av mennesker. Dette har blitt en mørk industrikjede, ikke bare for å fornye livene til høytstående KKP-tjenestemenn, men også for salg av organer til andre land.

"KKP kan ikke stoppe dette systemet av seg selv på grunn av de enorme fortjenestene som er involvert. Videre er grådigheten bare økende, og målgruppen for innhøsting av levende organer begynner nå å inkludere vanlige folk.»

"Hvem som helst på fastlands-Kina kan bli det neste offeret for KKP's forbrytelser med levende organhøsting", sa Wang.

Xin Ning bidro til denne artikkelen.
Ad i artikkel – AdSense
AD