Forskere i Thailand advarer mot "langtids-covid" og effekten av vaksinering

To forskere i Thailand hevder at "langtids-covid" eller flere doser med covid-19-vaksiner i noen tilfeller kan føre til en rekke ulike sykdommer. Foto: John Fredricks
26. februar 2024
AD

"Langtidscovid" og flere covid-19-vaksiner kan føre til ulike skjulte sykdommer. Mange mennesker som lider av en rekke ulike symptomer, er ikke klar over at det i noen tilfeller skyldes vaksineringen. Dette hevder to thailandske forskere.

"Det er organisert innsats for å skjule informasjon og fakta om antall mennesker som har dødd eller som lider av langtids-covid gjennom å underrapportere antallet", skriver Thiravat Hemachudha som er sjef for Thailands Røde kors "Emerging Infectious Disease Health Science Centre" på det medisinske fakultetet ved "Chulalongkorn University", og Panthep Puapongpan som er dekan på fakultetet for orientalsk medisin ved "Rangsit University", i en felles uttalelse.

Videre mener de at folk hindres i å få tilgang til slik informasjon på blant annet sosiale medier, "noe som gjør at mange ikke vet  at de er rammet av langtids-covid fra vaksinering og fratar dem retten til behandling".

De skriver også at det offisielle antall personer som har fått bivirkning eller dødd av covid-19-vaksiner, er urealistisk lavt.

De to forskerne hevder at rapportene om "langtids-covid" blant personer som er blitt smittet av viruset eller etter flere doser covid-19-vaksiner og som har dødd eller har en rekke ulike symptomer, er reelle.

Hemachudha og Puapongphan henviser til en studie fra "Chulalongkorn University" som viser at nesten 100 pasienter som er rammet av "langtids-covid" innen ett år etter vaksinene, hadde symptomer på hjernesykdommer.

De to forskerne oppfordrer leger og andre medisinske eksperter i landet til å gå sammen og vedta tiltak for å gi nødvendig informasjon og behandling til de som er rammet av "langtids-covid".

Den felles uttalelsen fra Hemachudha og Puapongphan har fått oppmerksomhet fra flere medier i Thailand, deriblant Bangkok Post og Thai PBS World.

Kontakt journalisten: [email protected]

Ad i artikkel – AdSense
AD