Forsker: USA’s "lei en livmor"-industri øker på grunn av etterspørselen fra foreldre i Kina

Barn kan utformes som det "perfekte tilbehøret" til foreldrenes liv, sier forsker

Emma Waters, forskningsmedarbeider ved “Richard and Helen DeVos Center for Life, Religion and Family” ved “Heritage Foundation” ble intervjuet på EpochTV’s "Crossroads" den 11. august 2023. Foto: Skjermbilde/Epoch TV

"Rent-a-womb" ("lei en livmor") -industrien produserer barn født av surrogater i USA til foreldre i Kina, sa en forsker. Babyer født på denne måten får automatisk statsborgerskap fra USA.

Den kinesiske "rent-a-womb"-industrien har vokst fram i USA i løpet av de siste ti årene, spesielt i California. Der er det lover som regulerer kommersiell surrogati, og in vitro fertilisering (IVF) er tillatt, sa Emma Waters, forskningsmedarbeider for "Center for life, Religion and Family" ved "Heritage Foundation".

Surrogati, en praksis der en kvinne påtar seg et svangerskap og føder en baby for en annen person eller et par, er fullstendig forbudt i Kina.

"Derfor bruker kinesiske par tjenester som tilbys av amerikanske fertilitetsklinikker. Her blir det skapt embryoer som potensielt har den biologiske sammensetningen til kinesiske statsborgere, og barnet blir født i USA", sa Waters i et intervju på Epoch TV’s "Crossroads", sendt den 11. august.

Med loven om rett til statsborgerskap ved fødsel får barnet, som kan være 100 prosent kinesisk biologisk og genetisk, faktisk full rett til USA’s statsborgerskap, forklarte Waters.

Når barnet fyller 21, kan til og med foreldrene søke om grønt kort og til slutt få statsborgerskap "som er en mye raskere og billigere prosess enn om de skulle søke om statsborgerskap gjennom de tradisjonelle metodene", la hun til.

En trussel mot nasjonal sikkerhet

Å gi utenlandske statsborgere full tilgang til amerikansk statsborgerskap gjennom amerikanske kvinners livmor utgjør "en enorm, nasjonal sikkerhetstrussel", sa Waters.

"Hvis et barn er født og oppvokst i Kina, innprentet i kinesisk kultur og er veldig lojal til landet sitt, blir personen likevel ikke betraktet som en utenlandsk statsborger når personen kommer til USA for å søke jobb eller med et ønske om å jobbe ved et forskningslaboratorium; disse personene søker på lik linje som USA’s statsborgere.»

"Det er ikke en offentlig, lett tilgjengelig database der disse barnene er registrert. Hvis de søker jobber, har arbeidsgivere i offentlig eller privat sektor ingen anelse om bakgrunnen deres.

"Dette er mulig på grunn av mangel på regulering og lover rundt dette", sa Waters.

Waters foreslår at House Select Committee for Det kinesiske kommunistpartiet, som har studert kinesiske investeringer på områder som underholdning, jordbruksland og media, må bruke mer tid på å undersøke kinesiske investeringer i Amerika gjort av kinesiske barn som er skapt i Amerika ved kunstig befruktning og kommersiell surrogati.

Hvordan fruktbarhetsindustrien fungerer

LA JOLLA, CA - FEBRUARY 28: Embryologist Ric Ross pulls out vials of human embryos from a liquid Nitrogen storage container at the La Jolla IVF Clinic February 28, 2007 in La Jolla, California. The clinic accepts donated embryos from around the country through The Stem Cell resource which are then given to stem cell research labs for research. (Photo by Sandy Huffaker/Getty Images)
Embryolog Ric Ross trekker opp hetteglass med menneskelige embryoer fra en lagringsbeholder med flytende nitrogen ved La Jolla IVF Clinic den 28. februar 2007 i La Jolla, California. Foto: Sandy Huffaker/Getty Images

"Når kinesiske statsborgere tar kontakt med en fertilitetsklinikk, spesielt i California, har de muligheten til å enten lage et embryo ved å bruke sin egen sæd og egg eller de kan kjøpe sæd eller egg", forklarte Waters.

"I mange tilfeller drar de til USA, men med dagens teknologi er det teknisk sett ikke nødvendig å forlate Kina for å lage et embryo", fortsatte hun.

"Et kinesisk par eller enkeltpersoner kan ganske enkelt samarbeide med et amerikansk byrå i Kina som sender reproduksjonsmaterialet (sperm, egg eller embryo) til et IVF-laboratorium som implanterer det i en innleid surrogatmor i USA", skrev Waters i "Heritage Foundation".

Waters har nylig hatt en gjennomgang av rundt 450 fertilitetsklinikker, spesielt i California, men det er mange flere rundt omkring, sa hun. "Mange av disse fertilitetsklinikkene har faktisk en direkte eller indirekte forbindelse til Kina."

Det er vanlig praksis at disse klinikkene tilbyr informasjon på kinesisk, ifølge nettstedene deres. Mange har leger eller folk i administrasjonen som tidligere har bodd i Kina og som har flyttet til USA, enten for å jobbe ved eller åpne en fertilitetsklinikk, påpekte Waters.

Hun sa at noen fertilitetsklinikker som ble intervjuet av media, uttalte at "opp mot 50 prosent av klientene deres i et gitt år var fra Kina".

Noen medier publiserte en lydfil fra en kinesisk statsborger som sa at Kina eller USA vil være på topp i løpet av de neste tjue årene, så det gir god mening for dem å ha et barn med dobbelt amerikansk og kinesisk statsborgerskap. Da kan de velge hvilket land de vil bo i i fremtiden, sa Waters.

USA’s marked for fertilitetsklinikker ble i 2022 estimert til nesten 8 milliarder dollar og er spådd til mer enn det dobbelte innen utgangen av 2028, ifølge Business Wire.

Å endre det vesentlige ved barnefødsler

Måten folk i USA ser på barnefødsler begynte å endre seg i 1973 etter at Høyesterettsavgjørelsen i "Roe mot Wade-saken" skapte en presedens som overstyrte statens abortlover og legaliserte abort over hele landet, sa Waters.

"Plutselig var ikke barn lenger en naturlig del av ekteskapet eller et naturlig resultat av seksuell omgang. I stedet ble barn et alternativ som foreldre kunne velge å beholde eller velge å ta bort."

"Babyindustrien fungerer på samme måte", sa Waters. For første gang ble det mulig å skape et barn i henhold til foreldres ønsker, gjennom teknologi som prøverørsbefruktning og kommersiell surrogati, eller man kunne velge det bort.

"Omtrent 75 prosent av in vitro fertiliseringsklinikkene i USA tilbyr genetisk testing av embryoene de lager for å vurdere om barnet har en tilbøyelighet til Downs syndrom eller en annen sykdom som ikke kan behandles, men også kjønnet til barnet, hårfarge, øyenfarge og hudfarge", sa Waters.

"Fordi in vitro fertilitetstjenester er dyre (kostnadene til for eksempel en enkel runde med å lage embryoer varierer fra 15.000 til 30.000 dollar), er det vanlig praksis ved fertilitetsklinikkene å lage flere embryoer samtidig", sa Waters.

"Når juridiske, medisinske og surrogat-gebyrer legges til, kan kostnadene komme på opp mot 225.000 dollar for å få et barn med denne metoden", skrev Waters for «Heritage Foundation».

"Gjennom gentester kan foreldre velge det ideelle embryoet de vil ha", sa Ms. Waters. "Hvis det er flere embryoer, kan de fryses ned i tilfellet de ønsker dem i fremtiden."

"Det er for tiden over 1 million nedfryste embryoer i USA", la hun til.

"Hvis embryoene av en aller annen grunn ikke oppfyller foreldrenes spesifikasjoner, de er feil kjønn eller kan ha Downs syndrom, blir de ødelagt."

"For folk som mener at livet begynner ved unnfangelsen, er det å ødelegge embryoer under denne prosessen "et direkte drap av disse ufødte barnene", påpekte Waters.

Etiske bekymringer

Den økende veksten i fruktbarhetsindustrien reiser "massive" menneskerettighetsbekymringer, ifølge Waters.

"Slik industrien er bygget opp, er den ment å skille prosessen med unnfangelse, graviditet og fødsel mellom så mange mennesker som mulig."

"Surrogatmoren får beskjed om ikke å ha en følelsesmessig binding til barnet hun bærer og skal føde."

"Dette signaliserer at fertilitetsklinikkene kan sette sammen det ideelle barnet som foreldrene vil ha, noe som forteller foreldrene, bevisst eller ei, at barn er et produkt som kan designes for å være det perfekte tilbehøret i livet deres", sa Waters.

"En av Californias lovgivere hadde et lovforslag som krever at de fleste helseforsikringer skal dekke in vitro fertilitetstjenester for en enkel person eller et par av samme kjønn", skrev Waters for Heritage Foundation.

"Straks noen betaler for egget, livmoren og det nødvendige papirarbeidet, oppløses grensen mellom en legitim fertilitetstjeneste og direkte salg av babyer", skrev Waters.

"Det som bare er forsikringsdekning for IVF i dag, blir til morgendagens marked for menneskehandel", advarte Waters.

Ad i artikkel – AdSense
AD