Foreldre i Ohio i USA saksøker distriktets skolemyndigheter fordi lærere i hemmelighet har angivelig snakket om seksualitet med elever

Et filbilde av et tomt klasserom på en videregående skole. Foto: Rodin Eckenroth/Getty Images
12. mars 2023
AD

Et skoledistrikt i Ohio står overfor en rettssak med en gruppe foreldre som beskylder myndighetene for å tillate at lærere har private samtaler om seksuelle holdninger og atferd med elever. Dette mener foreldrene griper inn i oppdragelsen av deres barn.

Søksmålet ble levert av åtte foreldre mot Hilliard School District ved “United States District Court for Southern District of Ohio” den 16. januar.

"Det saksøkte Hilliard School District tillater aktivistlærere (i motsetning til trente, veiledede rådgivere) til spesifikt å gi råd til barn som er så små, ned til seks år gamle. Det er private, intime samtaler om seksuelle former atferd, seksuelle holdninger, mentale og psykologiske spørsmål om eleven og elevens familie, men også private, religiøse praksiser", slår søksmålet fast.

"Dette gjøres, ikke bare uten foreldrenes samtykke og viten, men lærerne utfører også spesifikke handlinger for å skjule disse samtalene for foreldrene. Selv om dette kanskje gjøres med gode intensjoner, er dette en oppskrift for indoktrinering og overgrep mot barn."

Søksmålet vil at lærere stopper samtaler om kjønn og seksualitet med barn uten samtykke fra foreldre. De ber også retten om å pålegge lærerne å slutte å bruke LGBTQ-merker som inneholder QR-koder med linker til opplysning om seksuell opplæring for voksne og om å "komme ut".

Foreldres rettigheter og skolens respons

Det sies at skolen Hillard har utført undersøkelser overfor elever og spurt dem hvilket pronomen (han, hun eller hen) de ønsker å bli tiltalt med på skolen og hvilket pronomen de ønsker at lærere skal bruke når de snakker med foreldrene. Søksmålet insisterer på at slike spørreundersøkelser krenker foreldrenes rettigheter for å bestemme oppdragelsen av sine barn.

Skolens tjenestemenn hevder at undersøkelsen ikke var noe de gjorde i det distriktet. Skoleinspektør David Stewart gjør det klart at skoledistriktet ikke støtter kartlegging av elever i et slikt emne. I september 2022 ga «Hilliard Education Association» LGBTQ-merker til lærere med slagordet “Jeg er Her” ved siden av et Pride-flagg.

Hillard skoledistrikt har 21 dager på seg til å svare på søksmålet. Stewart sa at de hadde forpliktet seg til et "transparent og kraftig forsvar", ifølge «Washington Examiner».

"Vi ser frem til å sende svaret vårt til retten. Søksmålet inneholder visse beskyldninger som har lite å gjøre med juridiske argumenter, men vi tror det er viktig å svare - med faktaopplysninger", sa han.

Joshua Brown, advokaten som representerer de åtte foreldrene, planlegger å sende et endringsforslag på klagen der flere foreldre potensielt blir med i søksmålet.

Saksøkerne krever ikke økonomisk erstatning. I stedet ønsker de at retten skal "fast etablere" foreldrenes konstitusjonelle rettigheter i oppdragelsen av sine barn, sa foreldrene i en nyhets kunngjøring, ifølge Washington Examiner.

Epoch Times har kontaktet Hilliard skoledistrikt for kommentar.

Andre skoler

I Pennsylvania møttes styret i «Upper Moreland School District» den 17. januar 2023. De foreslo en policy for "transkjønnede og ulike elevers kjønn” som dekket opplæring i mangfold for ansatte angående pronomenbruk og toalett-preferanser.

Retningslinjene råder lærere og ansatte mot å avsløre et barns kjønnsidentitet eller valg av pronomen som skal brukes, til foreldrene, dersom det ikke er påkrevd med lov. Samtaler med foreldre skal kun handle om skolerelaterte emner, ble det uttrykt.

I en uttalelse til Fox kritiserte Erika Sanzi, direktør ved den ikke-kommersielle foreldregruppen «Parents Defending Education», forslaget.

"Foreldre må gi tillatelse til at skolen kan administrere Tylenol (medisin som inneholder paracetamol) eller bruke bildet av barnet deres i en brosjyre", sa hun. "Det er et fullstendig svik av tillit til en skole å holde tilbake informasjon og med hensikt villede foreldre om deres barns kjønnsidentitet på skolen, en sak med mye større konsekvenser enn å ta Tylenol."

Ad i artikkel – AdSense
AD