Falun Gong-utøvere i Toronto minnes den historiske appellen i Beijing

Falun Gong-utøvere i Toronto fremfører meditative øvelser foran Ontarios lovgivende forsamling. De minnes at det er 23 år siden mange Falun Gong-utøvere dro til Beijing den 14. april 1999 for å appellere og kreve frigivelse av arresterte utøvere i Kina.  Foto: Michelle Hu/The Epoch Times
8. mai 2022

Falun Gong-utøvere i Toronto samlet seg foran den lovgivende forsamlingen den 14. april for å minnes at det var 23. år siden den massive appellen i Beijing (den 25. april 1999) fant sted.

Den dagen i 1999 samlet ca. 10.000 Falun Gong-utøvere seg ved Det statlige kontoret for klager og appell i Beijing for å appellere i samsvar med gjeldende lov om frigivelse av 45 utøvere som ble arrestert i byen Tianjin den 23. og 24. april 1999.

Opprørs-politiet slo og arresterte vilkårlige utøvere etter en medie-artikkel som baktalte Falun Gong. Artikkelen var publisert i et magasin som dekket hele landet. Det hadde vært flere tilfeller av trakassering av utøvere fra juni 1996 da propaganda-departementet krevde at ulike myndighetsnivåer kritiserte praksisen.

Jiang Zemin som da var leder for Det kinesiske kommunistpartiet (KKP), oppfattet populariteten til Falun Gong som en trussel mot KKP’s styre og lovet å utrydde metoden. Falun Gong er en åndelig praksis med meditative øvelser og en lære basert på prinsippene sannhet, medfølelse og toleranse. Mot slutten av 1990-årene var det rundt 70-100 millioner Falun Gong-utøvere i Kina.

Den 25. april 1999 kom den daværende statsministeren Zhu Rongji som var den offisielle lederen av statsrådet, personlig ut av bygningen for å møte utøverne. De oppnådde enighet, og de tusener som hadde kommet for den fredelige appellen, gikk derfra like stille og fredelige.

Den 20. juli 1999, mindre enn tre måneder senere, startet imidlertid Jiang offisielt en nasjonal, brutal forfølgelseskampanje mot Falun Gong-utøverne som fortsetter i dag.

Epoch Times Photo
Utøvere av Falun Gong i Toronto samles ved Den lovgivende forsamlingen i Ontario den 14. april 2022. Foto: Michelle Hu/The Epoch Times

Cirka 100 Falun Gong-utøvere samlet seg for å minnes det som i dag er kjent som "25 april-hendelsen", inkludert mer enn ti utøvere som selv hadde deltatt i appellen i Beijing den historiske dagen.

En talsperson for Falun Gong sa at utøverne vil fortsatt kreve slutten på forfølgelsen som har pågått i over tjue år. De prøver å få i stand en grundig, uavhengig undersøkelse av den statlig godkjente organ-høstingen av samvittighetsfanger, de fleste Falun Gong-utøvere, i Kina.

Epoch Times Photo
Falun Gong-utøvere som deltok i en appell i Beijing den 25. april 1999. Foto: Michelle Hu/The Epoch Times

KKP’s onde natur

Feng Xiumin som er Falun Gong-utøver og som en gang arbeidet ved Tianjin kommunale folkeregister, delte sin erfaring med å praktisere de meditative øvelsene og hvordan KKP slo ned på dem.

"I 1998 ble jeg skilt, mistet jobben og led av søvnløshet og hadde mageproblemer. ... Jeg var hjelpeløs, hadde store smerter og tenkte at livet mitt holdt på å ta slutt. Det var på den tiden jeg ble kjent med Falun Gong", sa Feng."Da jeg begynte å kultivere, ble jeg ikke bare kvitt sykdommene jeg hadde lidd av, men jeg lærte den egentlige hensikten med livet og ... fikk åndelig høynet meg."

Epoch Times Photo
Falun Gong-utøver Feng Xiumin leser opp egne erfaringer ved en samling ved Ontarios lovgivende forsamling den 14. april 2022. Foto: Michelle Hu/The Epoch Times

Da hun tenkte tilbake på hendelsen den 25. april, sa Feng at deltakerne var "fredfulle og stille".

"Etter resultatet av hendelsen 25. april 1999, begynte jeg å forstå den onde naturen til KKP", sa hun. "Jeg håper alle kan lære sannheten [om hendelsen], lære den virkelige historien og minnes de som sto opp for å forsvare sannheten mot ondskapen."

Epoch Times Photo
Falun Gong-utøver Lucy Zhao leser sin erfaring med det hun ble utsatt for i Kina Foto: Michelle Hu/The Epoch Times

Lucy Zhao som også var i Kina ved starten av forfølgelsen etter appellen den 25. april, sa at Falun Gong-utøvernes samling hadde utøvd et press mot regimets forfølgelse. Utøverne har protestert på fredelige og rasjonelle måter i løpet av de to siste tiårene, en periode som vil bli husket i historien.

"KKP har presset seg selv inn i et hjørne gjennom forfølgelsen av Falun Gong-utøverne", sa hun. "Den rettferdige veien til Sannhet, Medfølelse og Toleranse [har] bare blitt lysere gjennom disse årene med alvorlige prøvelser."