Falun Dafa-utøvere arrangerte parade i San Francisco for å feire Verdens Falun Dafa-dag

Falun Dafa-utøvere deltar i en parade i San Francisco den 6. mai 2023 for å feire Verdens Falun Dafa-dag. Foto: Lear Zhou/The Epoch Times
21. mai 2023
AD

Rundt 400 Falun Dafa-utøvere deltok i en stor parade i San Francisco den 6. mai og feiret på forhånd Verdens Falun Dafa-dag, som er den 13. mai.

Den 13. mai er fødselsdagen til den kinesiske, åndelige praksisen Falun Dafa (også kjent som Falun Gong) som ble introdusert for offentligheten i 1992. Det er også fødselsdagen til grunnleggeren av Falun Dafa, Li Hongzhi, som er 72 år.

Tian Guo Marching Band, et janitsjarkorps som hovedsakelig består av Falun Dafa-utøvere, gikk først i paraden. Etter dem kom drage-danser-teamet og folk som bar forskjellige bannere og symboler som feiret Falun Dafa-dagen og Li's fødselsdag.

Epoch Times Photo
Medlemmer i Tian Guo Marching Band i paraden i San Francisco den 6. mai 2023 for å feire Verdens Falun Dafa-dag. Foto: Lear Zhou/The Epoch Times

Joel Eng som organiserte det hele, fortalte til Epoch Times at Falun Dafa-utøvere prøver å bli bedre mennesker i hverdagen ved å følge praksisens tre hovedprinsipper: sannhet, medfølelse og toleranse.

"Hvis alle følger disse prinsippene ... vil verden ha fred", sa han.

Praksisen inkluderer også fem meditative øvelser. I 1990-årene ble den viden kjent i Kina for sine fysiske og mentale helsefordeler.

"Det er virkelig bra for folks helse", sa Eng. "Folk føler også at den moralske standarden deres heves .... Livet får en ny mening."

Utøver Linda Campbell fortalte Epoch Times: "Folk får store helsegevinster som et resultat av praksisen".

Hun fortalte at hun alltid hadde trodd hun var en glad person, men hun er enda gladere etter å ha startet med å praktisere Falun Dafa.

"Jeg føler meg bedre inni meg selv fordi vi har fått en måte å se innover når problemer dukker opp, og du vet hvordan du kan løse dem", sa Campbell.

Epoch Times Photo
Utøvere viser øvelsene i Falun Dafa i San Francisco den 6. mai 2023. Foto: Lear Zhou/The Epoch Times

Etter at Falun Dafa ble spredt til offentligheten i Kina i 1992, spredte praksisen seg raskt over hele verden. I 1999 anslo Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) at det var nesten 100 millioner utøvere i Kina.

I juli 1999 begynte KKP en voldelig forfølgelse av Falun Dafa der utøverne ble trakassert, fengslet og drept, og media ble brukt til å spre propaganda som bakvasker praksisen. Forfølgelsen har likevel fortsatt til i dag.

Chris Kitze som har praktisert Falun Gong i 15 år og som arbeider som entreprenør, sa at en av hensiktene med paraden var å la folk få vite om forfølgelsen.

Kitze fortalte Epoch Times: "Dette er svært trist. I Kina har folk blitt forfulgt til døde; de har blitt arrestert for å meditere. Så vi håper at forfølgelsen vil ta slutt."

Zhibin Gao, en flyktning fra Kina som landet i Amerika for en måned siden, ble med i paraden. Han fortalte Epoch Times at han er stolt over å se at Falun Gong-utøvere kan feire utenfor Kina.

"Som en del av kinesisk kultur, blomstrer den utenfor Kina. De kan ha en tro ifølge eget valg", sa han.

Epoch Times Photo
Falun Dafa-utøvere deltar i en parade i San Francisco den 6. mai 2023 for å feire Verdens Falun Dafa-dag. Foto: Lear Zhou/The Epoch Times

En annen flyktning som deltok i paraden, var Jianping Hao fra byen Zhengzhou i China.

"Jeg er så spent og glad over å kunne delta i paraden", fortalte Hao til Epoch Times. "Dette er utenkelig i Kina, for ikke å nevne paraden for Falun Gong. Jeg er redd jeg ville forsvunnet, selv hvis jeg bare viser min støtte til Falun Gong".

Ved starten av paraden fortalte Veronica Chung som bor i nærheten, at hun ble interessert i Falun Dafa etter at hun fikk kjennskap til den personlige historien til en kvinnelig Falun Dafa-utøver som hadde hatt problemer med å bli gravid.

"Jeg er nå 37 og jobber meg gjennom mange traumer for å bli frisk før jeg kan sette et barn til verden", fortalte Chung til Epoch Times. "Hun fortalte meg at denne praksisen er god og kan gi noe godt til livet mitt".

Chung sa at hun planla å lese Falun Dafa-bøkene.

"Fra hjerte til hjerte, det er det som betyr noe for meg. Det å se menneskers hjerter og hvordan det forvandlet livene deres, det er det jeg er nysgjerrig på", sa hun.

Jason Blair bidro til denne reportasjen.

Ad i artikkel – AdSense
AD