Elon Musk utnevner ny administrerende direktør for Twitter

Elon Musk deltok på Met Gala 2022 som feiret "In America: An Anthology of Fashion" på Metropolitan Museum of Art i New York den 2. mai 2022. Foto: Dimitrios Kambouris/Getty Images for The Met Museum/Vogue
14. mai 2023
AD

Elon Musk, eier av både Twitter og Tesla, kunngjorde fredag at han har utnevnt Linda Yaccarino, reklamesjef i NBCUniversal, som den nye administrerende direktør for Twitter. Dette kom bare timer etter at hun kunngjorde at hun ville forlate mediakonsernet.

"Jeg er svært glad for å ønske Linda Yaccarino velkommen som ny administrerende direktør for Twitter!" skrev Musk i et innlegg fredag. Milliardæren sa at hun primært vil fokusere på forretningsdrift, mens han selv vil fokusere på produktutforming og ny teknologi.

Tidligere på fredag bekreftet Yaccarino i en uttalelse at hun forlater det Comcast-eide medienettverket.

"Det har vært en absolutt ære å være en del av Comcast NBCUniversal og lede det utrolige teamet vårt», sa hun i uttalelsen, uten å si at hun skal jobbe i Twitter. «Vi har transformert selskapet og hele bransjen."

Linda Yaccarino
Linda Yaccario snakker under Advertising Week 2015 AWXII på Times Center Stage i New York, den 30. september 2015. Foto: Laura Cavanaugh/Getty Images for AWXII

En dag tidligere skrev Musk at han hadde ansatt en ny administrerende direktør, men ga ingen detaljer. «Hun begynner om ~6 uker!», skrev Musk i et Twitter-innlegg og la til at han vil gå over til stillingen som administrerende styreleder og teknologidirektør for Twitter.

Etter at Musk tok over Twitter sent i fjor, stanset flere store annonsører sine investeringer av bekymring for at innholds-modereringen ville bli svekket. En rekke selskaper har imidlertid gjenopptatt annonseringen på Twitter, ifølge Wall Street Journal. Musk har også angivelig sagt opp tusenvis av Twitter-ansatte siden han tok over. Han sa det var nødvendig på grunn av kostnadskutt og bredere makroøkonomiske trender.

Ad i artikkel – AdSense
AD