Elon Musk sier at Biden tar feil når han tenker at han ble «valgt for å transformere samfunnet»

Elon Musk ankommer «In America», en antologi over mote, med navn «Met Gala» ved «Metropolitan Museum of Art» i New York den 2. mai 2022. Foto: Andrew Kelly/Reuters
5. juni 2022
AD

Tesla-sjefen Elon Musk har bidratt med sine tanker angående presidentvalget i 2024. Han uttalte at selv om han fullt og fast er overbevist om at den tidligere presidenten Donald Trump bør få tilbake sin Twitter-konto, så ville en "mindre splittende kandidat" vært et bedre alternativ.

Forretningsmannen rettet seg også mot president Joe Biden, idet han skrev på Twitter den 13. mai at denne demokratens feil er at "han tror at han ble valgt for å transformere samfunnet", men at "det alle faktisk ønsket, var mindre drama."

Musk fortalte tidligere ved en Financial Times-konferanse tirsdag den 10. mai 2022 at Twitters beslutning om å fjerne Trump var "moralsk dårlig" og sa at han ville reversere plattformens beslutning.

"Jeg tenker at det ikke var riktig å fjerne Donald Trump", fortalte Musk på konferansen. "Jeg tror det var et feiltak fordi det fremmedgjorde en stor del av landet og førte til syvende og sist heller ikke til at han ikke hadde noen stemme [i det offentlige rom]", føyde han.

Trump har imidlertid uttalt at han ikke har noen planer om å returnere til Twitter fordi han konsentrerer seg om å bygge sin egen Truth Social-plattform og har planlagt å lansere en nettleser i slutten av mai, sa administrerende direktør Devin Nunes i begynnelsen av mai måned.

"Jeg skal ikke på Twitter, jeg skal være på TRUTH", fortalte Trump til Fox News i april. "Jeg håper Elon Musk kjøper Twitter fordi han vil innføre forbedringer på den og fordi han er en god mann. Men jeg kommer til å holde meg på TRUTH."

Musk fortalte sine Twitter-følgere den 13. mai at han tror en "mindre splittende kandidat ville vært bedre ved valget i 2024." Imidlertid tror forretningsmannen fremdeles at den forrige presidentens konto på plattformen bør gjenopprettet.

Han spøkte også med at han ville foretrekke en kandidat som "også er mindre enn 8000 år gammel."

Trump ble utestengt permanent fra det sosiale nettverket i januar 2021 idet teknologi-giganten siterte hans påståtte overtredelse ved "glorifisering av vold"-politikk etter innbruddet i USA’s Capitol. Facebook og YouTube fulgte opp med lignende utestengning.

I april måned ble det kunngjort at Musk ville kjøpe opp Twitter for 44 milliarder dollar, samtidig som konservative ble oppfordret til å påvirke ham til å gjenopprette Trumps konto.

Monica Crowley som var assisterende sekretær for statskassen under Trump, sa i en tweet: "Nå som Elon Musk er Twitters største aksjonær, bør han kreve en slutt på den politiske sensuren, reformere hele selskapet og gjenopprette kontoen til president Trump."

Errol Webber som er republikansk kandidat til kongressen fra California, skrev på Twitter at det er "på tide å få denne plattformen tilbake til sin tidligere glans."

"Trinn en: få tilbake president Trump! Trinn to: gi alle som har blitt utestengt, en ny sjanse. Trinn tre: få slutt på politisk og annen sensur", fortsatte han.

Det har blitt rapportert at Trump vurderer å stille som kandidat igjen ved valget i 2024 etter å ha tapt sitt krav om en ny avstemning i 2020. En fersk gallup fra «Harvard CAPS-Harris»-undersøkelse viste at Trump leder over både Biden og visepresident Harris i et hypotetisk valgløp for 2024.

Ad i artikkel – AdSense
AD