Elon Musk er bekymret for woke-ideologien hos amerikanske myndigheter

Tesla og Twitters eier, Elon Musk, er en av dem som ble valgt til å bruke sin offentlige plattform for å kritisere den politiske ideologien kalt "woke". Det er en progressiv agenda som har infiltrert alle samfunnsnivåer, sier Musk. Foto: Win McNamee/Getty Images
26. februar 2023
AD

I forrige uke publiserte Det hvite hus sin første årlige likhetsrapport. Samtidig beveger USA's Pentagon seg nærmere det noen kaller en woke-agenda. Som mange andre har Elon Musk hatt sterke meninger om dette.

"Mangfold er et strategisk imperativ som er avgjørende for beredskap og fullføring av oppdrag", skrev USA's forsvarsdepartement i et Twitterinnlegg den 18. februar.

Uttalelsen fra forsvarsdepartementet kom under et toppmøte som ble arrangert av det amerikanske Office for Diversity, Equity, and Inclusion (kontor for mangfold, rettferdighet og inkludering).

Forsvarets verdibaserte arbeid har imidlertid vakt sterke, offentlige reaksjoner.

Tesla og Twitter-eier, Elon Musk, svarte i en tweet: "Deres strategiske imperativ er å forsvare De forente stater".

Musks kommentar fikk på sin side støtte både fra konservativt og republikansk hold.

Lederen for den konservative nyhetskanalen Judicial Watch, Tom Fitton, skrev på Twitter: "Venstresiden prøver å gjøre forsvaret vårt til en politisk arm av partiet."

Den amerikanske oberstløytnanten Ron Maness svarte: "Den neste forsvarsministeren må eliminere alle funksjoner av den marxistiske ODIE og gjeninnføre forsvaret av nasjonen som det eneste strategiske imperativ for forsvarsdepartementet."

Musk har tidligere kritisert woke-agendaen som han ser på som en progressiv ideologi som har som mål å infiltrere alle nivåer av samfunnet.

"Enten beseires woke-hjerneviruset, eller så vil ingenting bety noe", skrev Musk i et Twitter-innlegg den 12. desember i fjor.

Etter at Biden-administrasjonen publiserte sin første årsrapport om mangfold i forrige uke, tolker mange den som at woke har trengt seg også inn i Det hvite hus.

Allerede i juni 2021 signerte Joe Biden en ordre for å "fremme mangfold, rettferdighet, inkludering og tilgjengelighet" ved landets arbeidsplasser.

USA’s regjeringssjefer må heretter sende inn en årlig likestillingsplan til en nyopprettet kommisjon i Det hvite hus, skrev New York Post tirsdag.

Kontakt journalisten: [email protected]

Ad i artikkel – AdSense
AD