Canada: "Mange nye canadiere er bekymret for at Canada i økende grad beveger seg i retning av de undertrykkende landene de flyktet fra."

Den konservative lederen Pierre Poilievre taler til journalister under en pressekonferanse i Toronto den 22. mars 2024. Foto: Shahrzad Ghanei/The Epoch Times
31. mars 2024
AD

Den konservative lederen, Pierre Poilievre, svarte på spørsmål under en pressekonferanse i Toronto den 22. mars om innvandrere som flykter fra sosialistiske og kommunistiske land, som Kina, i søken etter frihet i Canada.

Mange nyankomne canadiere er bekymret over at den liberale regjeringen i Canada beveger seg i økende grad i retning av de undertrykkende landene de flyktet fra, sier den konservative lederen Pierre Poilievre.

Poilievre svarte på et spørsmål under en pressekonferanse den 22. mars som omhandlet immigranter som har flyktet fra sosialistiske o g kommunistiske land, som Kina, og som søker frihet i Canada, men møter sensur her. Situasjonen "er ikke et uhell", sa han.

"Trudeau har sagt at han beundrer Kinas kommunistiske diktatur", sa Poilievre. "Han beundrer Fidel Castro. Han deler den samme ideologien som disse regimene, og han prøver å påtvinge dette gjennom sensur og andre styrte, radikale agendaer".

Den konservative lederen sa videre at "en sunn, fornuftig plan er å støtte frihet. Jeg vil  oppheve sensur. Jeg vil stenge disse utenlandske politistasjonene som er på vår jord, og vi vil beskytte vår befolkning mot utenlandsk innblanding".

Noen observatører har bemerket av Canada i økende grad har tatt opp ideologier fra ytre venstreside de siste årene.

Den nå avdøde William Gairdner, en bestselgende forfatter og akademiker, skrev i en kommentar i 2022:  "Men hendelser de siste ti årene, og spesielt i de siste årene, har ført til at jeg sier med forsiktighet at et fritt og liberalt demokrati er dødt i Canada, for vi har absolutt krysset en linje mellom sosialisme og myk totalitarisme".
Epoch Times henvendte seg til statsministerens kontor for en kommentar, men har ikke hørt noe  fra dem.

Bekymringssaker

De konservative har reist bekymring rundt den liberale regjeringens respons på utenlandsk innblanding fra Kina. Dette inkluderer passivitet for å ta opp de påståtte hemmelige, kinesiske politistasjonene som opererer i Toronto, Vancouver og Montreal. Til tross for at saken ble brakt fram av  menneskerettighetsforkjempere, NGO'er, i september 2022, har ikke noen arrestasjoner blitt foretatt i løpet av de 18 månedene etterpå.

Måneder etter omfattende mediedekning og økende offentlig press, lanserte Ottawa en offentlig gransking for å undersøke Kinas påståtte innblanding i landets valg i 2019 og 2021. Kommisjonen ble imidlertid kritisert for å begrense opposisjonspartienes deltakelse og for ikke å beskytte personer som ble anklaget for tilknytning til det kinesiske regimet.

Minst to diaspora-grupper som representerer etniske og religiøse minoriteter som forfølges av de kommunistiske myndighetene i Beijing, har oppfordret til boikott av den offentlige granskingen på grunn av manglende sikkerhetstiltak. De sier at de etterlater deltakerne sårbare for mulige represalier.

Den liberale regjeringens forsøk på å regulere ytringsfriheten på nettet, inkludert den nylige loven om nettskader, Bill C-63, har ført til bekymring for svekket ytringsfrihet i Canada. Lovforslaget som tar for seg "skader på nett", som seksuell utnyttelse, mobbing og "hatfull oppførsel", introduserer en ny kategori for hatkriminalitet med straffer på opptil livstid i fengsel. Mens Trudeau fremhevet lovforslagets mål om barns beskyttelse, kritiserte Poilievre loven som ytterligere sensurlovgivning.

Poilievre tok opp andre sosiale bekymringer under pressekonferansen den 22. mars, inkludert den liberale regjeringens avkriminalisering av harde, narkotiske stoffer.

"Trudeau ønsker å avkriminalisere harde, narkotiske stoffer. Han har allerede gjort det ved å gå sammen med Vancouver for å avkriminalisere crack, heroin og andre harde stoffer. Nå har han som mål å gjøre det samme i Toronto med [ordfører] Olivia Chow", sa han. "Å avkriminalisere crack, heroin og andre harde stoffer er en fullstendig katastrofe. I tillegg finansierer han skattebetalte opioider, som feilaktig er merket som trygge injeksjonssteder. De er ikke trygge."

Han sa at canadierne "ikke trenger flere teltbyer, flere narkotikabrukssentre. Det vi trenger er å ta alle disse pengene og sette dem inn i behandling og rehabilitering for å få folk ut av narkotika. Jeg vil forby harde stoffer, og jeg vil håndheve disse forbudene. Jeg vil også stoppe narkotika fra å komme inn ved våre grenser og havner."

Helse Canada  innvilget British Columbia en unntaksordning i mai 2022 fra den føderale loven om kontrollerte stoffer og substanser, noe som gjorde det til den første provinsen som midlertidig avkriminaliserte voksen-besittelse av harde stoffer på mindre enn 2,5 gram. Unntaksordningen gjelder fra 31. januar 2023 til 31. januar 2026. Toronto søker en lignende unntaksordning fra Helse Canada, men har som mål å utvide søknaden til alle aldersgrupper.
Ad i artikkel – AdSense
AD