Blomsterkampanje: La våren spire innendørs

Med årets tidlige blomster i ulike former og nyanser kan vi enkelt skape vårgrønt og gi hjemmet mer liv. Blomstene kan dessuten gjøre oss i bedre humør. Foto: Åsa Myrberg
3. mars 2024
AD

I takt med at dagene blir lysere og mens vi venter på våren, gis hjemmet et løft med vårblomster. Blomsterkampanjen foreslår pelargonier, løkplanter, primula og asalea som gir et spirende, vårgrønt inntrykk.

Ulike undersøkelser har vist at blomster har en positiv påvirkning på trivselen vår. Blomster ser ut til å lindre stress og får oss til å føle oss bedre. Et vårlig blomsterarrangement med for eksempel gul primula, eføy, påskeliljer og vierkvister kan lyse opp hjemmet og bedre humøret.

I en pressemelding tipser "Blomsterfrämjandet" i Sverige om hvordan man ved hjelp av årets tidlige blomster kan skape vårgrønt innendørs og hvordan man holder liv i dem.

En enkel måte å skape vårfølelse på er å sette en primula av valgfri farge i en keramikk-krukke et sted innendørs. I tillegg til gult er det varianter som har lilla blomster og gult i midten eller lys rosa med grønt i midten og rosa kant. Hvem blir ikke glad av å bli møtt av en slik blomst til morgenkaffen? For å få primula til å trives, bør den plasseres lyst, men ikke i direkte sollys. Den vil gjerne ha fuktig jord og stå svalt for å blomstre lenge. Når primulaen har blomstret av og risiko for frost er over, kan den settes ut i hagen.

Utenom primula foreslår "Blomsterfrämjandet" om noen av årets første pelargonier, blant annet de engelske pelargoniene. Med sine store blomsterklaser med vårlige, kantete eller rynkete kronblad sprer den en spirende vårfølelse. Både kronbladene og bladene finnes i flere ulike nyanser og farger.

En av de tidlige pelargoniene som er ren og lyser opp med to eller flere farger, er den såkalte englepelargonien. Den er sjarmerende med sine søte små stemorsblomstlignende blomster og dekorative blader.

For å trives vil pelargoniene har mye lys og vann, men de trives med å tørke opp mellom vanningene. Når blomstringen er over og det ikke er risiko for frost, kan de flyttes ut i hagen for videre blomstring.

"Blomsterfrämjandet" kaller også kombinasjonen av løkplanten hyasint og perlehyasint for et sjelelig vitaminkick og minner om at de ikke bare skal ses på som juleblomster, men er vårblomster som kan brukes både vinter og vår.

Kontakt skribenten: [email protected]

Ad i artikkel – AdSense
AD