Australiere rørt av "Awakening of 400 Million Chinese People" ("oppvåkningen av 400 millioner kinesere")

En dokumentar om kinesernes største, åndelige oppvåknings-bevegelse hadde premiere i Australia.

"Awakening of 400 Million Chinese People" ("Oppvåkningen av 400 millioner") hadde premiere i Drill Hall i Melbourne i Australia den 27. oktober. Foto: Grace Yu/The Epoch Times
19. november 2023

Det kan virke overraskende at minst hver fjerde kineser har offentlig erklært at de tar avstand fra Det kinesiske kommunistpartiet (KKP) og dets relaterte organisasjoner.

Den 27. oktober hadde “The Awakening of 400 Million” premiere i Australia i sentrum av Melbourne. Den granskende dokumentaren forteller om den store, åndelige oppvåknings-bevegelsen i det kinesiske folket.

Bevegelse utløst av redaksjon

Tuidang-bevegelsen ble utløst av den den redaksjonelle serien “Nine Commentaries on the Communist Party” som først ble publisert i den kinesiske utgaven av Epoch Times den 19. november 2004.

Serien avslører den blodige historien til KKP og gir en dybdeanalyse av partiets svikefulle, voldelige, kultlignende og onde natur på forskjellige områder, som historie, politikk, økonomi, kultur og tro.

Den 12. januar 2005 publiserte Epoch Times en uttalelse der de oppfordret det kinesiske folket å ta avstand fra KKP og dets relaterte organisasjoner, også kjent som "Three Withdrawals" (ta avstand fra KKP, Ungdomsligaen og Unge Pionerer).

Den 22. februar 2005 slo ti organisasjoner, inkludert "Epoch Media Group", "Farewell to the CCP Alliance" og "Global Coalition to Bring Jiang Zemin to Justice", sammen kreftene sine og etablerte Global Service Center for Quitting the CCP, en ideell organisasjon som hjelper folk med å ta avstand fra KKP og frasi seg sitt medlemskap i de tre organisasjonene.

Den 8. oktober 2023 har antall personer som har frasagt sitt medlemskap, overskredet 420 millioner, oppdatert av senteret.

Regissør for dokumentarfilmen

Li Jun, regissør for "The Awakening of 400 Million", er også kjent for sin dokumentar “Harvested Alive” som avslørte KKP's forbrytelse med tvungen organhøsting fra Falun Gong-utøvere for profitt.

Li brukte tre år på å intervjue et titalls frivillige innen “Three Withdrawals” i Europa, Australia, Amerika, Taiwan, Hong Kong og Kina med et ønske om at dokumentaren kunne registrere denne perioden i historien.

Li roste de frivillige i Australia for all hjelp han fikk med å lage dokumentaren.

"Jeg intervjuet mange frivillige i totalt 50 timer. Historiene de fortalte, var svært rørende og tok pusten fra meg", sa han og la til at det egentlige problemet var hvordan han skulle velge mellom dem.

"Det er bare rundt en tjuendedel av intervjuene som vises i filmen."

På slutten av dokumentaren oppfordret Li alle kinesere blant publikum om også gjøre "Three Withdrawals".

Det er verdt å merke seg at i Kina er grunnskolen obligatorisk. Barn starter i grunnskolen når de er seks år og avslutter når de er 12. Nesten alle grunnskoleelevene blir med i Young Pioneers, noe som blir sett på som en ære.

"Jeg tror at du etter å ha sett denne filmen, bør være i stand til å se hva KKP virkelig er", sa han. "Når alle kinesere våkner opp og forlater KKP og dets tilknyttede organisasjoner, bare da kan det bli fred i Kina og i verden".

Falun Gong-utøvere bruker kjærlighet til å stå opp mot tyranniet

"Vi bruker hat for å stå opp mot Kommunistpartiets tyranni, men Falun Gong-utøvere er annerledes. De bruker kjærlighet", sa Gao Jian, representant fra Den kinesiske demokratiske bevegelsesalliansen i Australia etter visningen.

"Dette er et helt annet perspektiv. Falun Gong-utøvere er fantastiske!"

Gao var rørt av historien til en eldre mann fra San Francisco i filmen.

"Han registrerte og arkiverte alle Three Withdraws-listene og antallet hvert år. Når noen setter spørsmålstegn med tallet 400 millioner, er disse dokumentene, ett etter ett, det beste beviset", sa han.

Gao Jian fra "Chinese Democratic Movement Alliance of Australia" talte etter visningen av filmen. Foto: Grace Yu/The Epoch Times

Gao la til at i løpet av de 70 årene med kommunist-styre, har det kinesiske samfunnet blitt materialistisk og moralsk falitt.

"Å redde denne nasjonen fra forferdelse, er et stort prosjekt", sa han. "For å fordrive marxismen og gjenopplive kinesisk kultur, er man avhengig av Falun Gong-utøvere".

"Labor" kritisert for svak respons mot Beijing

Gerard Flood, tidligere nestleder i Det demokratiske arbeiderpartiet (Labor), fordømte den nåværende regjeringens "svake og mangelfulle" reaksjon på KKP's grusomheter etter å ha sett filmen.

Flood refererte til de siste nyhetene om at til tross for gjentatte innvendinger fra opposisjonen, trener Det australske føderale politiet og "Charles Sturt University" fortsatt Hong Kong-politiet som har undertrykt sivile friheter i Hong Kong de siste årene.

Gerard Flood, tidligere nestleder i "Democratic Labor Party", krevde sterkere respons mot KKP etter visningen. Foto: Grace Yu/The Epoch Times

 "Den australske regjeringen har ingen anelse om denne trenings-avtalen har opphørt eller om den er blitt forlenget", sa han. "Utenriksminister Penny Wongs avslag på å besvare senator James Patersons enkle spørsmål avslører henne og regjeringen, som er totalt utilstrekkelig i forhold til å forholde seg til Kinas bølle-gutt kjeltringsoppførsel."

"Disse pinlige reaksjonene fra den australske regjeringen er også farlige fordi de oppfordrer KKP til å øke aggresjonen".

"KKP's enorme pågående grusomheter og dets voksende aggresjon mot frihet, fremgang og verdensfred krever en sterk respons".

Jennifer Zeng og Sherry Qi bidro til denne artikkelen.

Ad i artikkel – AdSense
AD