400 privatfly ble brukt til klimamøtet i Egypt

Over 400 delegater fløy med privatfly til FN's klimamøte COP27 i Egypt. Kritikere anser det som "hykleri". Foto: J. Surianto/Pexels
20. november 2022

Flere hundre privatfly landet i Egypt i forbindelse med klimatoppmøtet COP27, melder flere medier. På sosiale medier rettes det kritikk mot delegatene som er anklage for "hykleri".

Egyptiske kilder bekrefter at flere hundre private jetfly landet i forbindelse med FN's klimakonferanse COP27 som ble arrangert i feriestedet Sharm-el-Sheikh den 6.-18. november.

«Mer enn 400 private jetfly har landet de siste dagene i Egypt», sa en kilde nær de egyptiske luftfartsmyndighetene til nyhetsbyrået AFP den 10. november.

Han legger til at "tjenestemenn ventet disse privatflyene og gjorde visse arrangementer på Sharm el-Sheikhs flyplass for å ønske flyene velkomne".

Den europeiske interesseorganisasjonen «Transport & Environment» fastslår at et privatfly kan slippe ut to tonn karbondioksid på en time. Det er 5 til 14 ganger mer forurensning per passasjer enn et kommersielt fly.

Under klimamøtet COP26 i Glasgow i Skottland i fjor var det mellom 200 og 400 delegater som brukte privatfly, ifølge flere medier.

Klimamøtet i Egypt skjer etter at flere hundre klimaaktivister fra Greenpeace og «Extinction Rebellion» blokkerte privatfly på den private delen av flyplassen Schiphol i Amsterdam den 5. november.

Kontakt journalisten: [email protected]