Viktig Norgeshistorie

Det ser ut som en scene fra en gammel stumfilm, men det er faktisk skøytekelnere på Grand Hotel i St Moritz, rundt 1925. Man blir nesten stum av beundring over dette servicenivået. Is i drinken, ikke noe problem! Foto: G. Riebicke/Archive Photos/Getty Images

Erling Kagge er ikke laget av det samme som oss andre. Han var den første som nådde det som er kjent som de tre polene; å nå Sydpolen, Nordpolen og toppen av Mount Everest. I tillegg til å være en eventyrer er han også advokat, kunstsamler, forfatter og ambassadør for Rolex. For noen år siden ga han ut boken "Stillhet i larmens tid", som tar for seg vårt behov for stillhet. Boken er utgitt på 35 språk og har fått svært gode anmeldelser, noe som ikke er vanskelig å forstå fordi den er meget velskrevet og både poetisk og filosofisk, men samtidig også lettfattelig. New York Times har beskrevet ham som "en filosofisk eventyrer eller kanskje en eventyrlysten filosof".

 

Erling, hvorfor skrev du boka?

– Det var tre spørsmål jeg ville ha svar på. Hva er stillhet? Hvor er den? Hvorfor er det viktigere nå enn før? Jeg endte opp med 33 forsøk på å svare på disse spørsmålene.

Når vi ber Erling om å beskrive essensen i boken, svarer han:

– Stillhet handler ikke om å vende ryggen til omgivelsene, men faktisk det motsatte; å se veien litt klarere, følge veien og elske livet.

Foto: Shutterstock

Erling sier videre at han tror vi alle er født til å være eventyrere. Prisen eventyrere noen ganger blir tvunget til å betale, kan være den høyeste, noe vi alle er klar over. Spesielt hvis du prøver å bestige det høyeste fjellet i verden. Midt i alt det tankevekkende og spennende han diskuterer i boken sin, beskriver han gripende hvordan en god venn, som også hadde besteget Mount Everest, på veien ned innså at han ikke ville klare det. Vennen klarte å få tak i sin gravide kone på telefonen, og før han sovner inn for godt, bestemmer de sammen hva babyen skulle hete. Spørsmålet er ikke om du bør lese Kagges bok, men når.

Redaksjonen: [email protected]

Ad i artikkel – AdSense
AD