Kondisjons- og styrketrening påvirker livslengden positivt

En studie viser at en kombinasjon av kondisjons- og styrketrening bidrar til å øke livslengden. Foto: Spencer Platt/Getty Images
18. desember 2022
AD

En amerikansk studie viser at en kombinasjon av kondisjons- og styrketrening bidrar til å forlenge livslengden. Studien viser at personer som trener, lever lengre enn personer som sjelden beveger seg.

”Selvsagt finnes det en forbindelse mellom trening og velvære. Vi vet jo at det er bra å bevege seg regelmessig”, sier Anna Øst på Friskis og Svettis til Epoch Times. En fersk studie som ble publisert i vitenskapstidsskriftet ”British Journal of Sports Medicine” viser at det er en klar forbindelse mellom trening og levetid. I studien fulgte de noe over 400.000 amerikanere i årene 1997-2014. Det viste seg at de som regelmessig trente både styrke- og kondisjonstrening, hadde lavest risiko for å dø i den tiden studien pågikk.

Deltakerne i studien førte journal over hvor ofte de trente, samt om treningen var forholdsvis lett eller hard. Forskningsresultatet viste at de som trente kondisjon en time i uken, hadde 15 prosent lavere risiko for å dø, sammenlignet med de som ikke trente i det hele tatt. For personer som trente kondisjon tre timer i uken, var tilsvarende tall 27 prosent og for testpersonene som også drev med styrketrening en til to ganger i uken, var tallene 40 prosent.

For de som kanskje aldri har trent, men blitt interessert i å begynne et sunnere liv, har Anna Øst noen gode råd å gi: ”Begynn å trene forsiktig. Gå ikke for hardt ut. Hvis du trenger hjelp med å komme i gang, så kan du få hjelp av en personlig trener som legger opp et skreddersydd trenings- og kostholdsprogram for deg.”

Kontakt journalisten: [email protected]

Ad i artikkel – AdSense
AD